ספר יחזקאל..

Idan91

New member
ספר יחזקאל.. ../images/Emo187.gif

יצא לי קצת להתעסק בו בימים האחרונים, ותהיתי.. אם מישהו כאן יוכל לתת לי בקצרה קצת רקע עליו ועל מה שהולך שם. בנוסף לרקע.. שימו לב לפרק ט"ז, פס 17: "וַתִּקְחִי כְּלֵי תִפְאַרְתֵּךְ, מִזְּהָבִי וּמִכַּסְפִּי אֲשֶׁר נָתַתִּי לָךְ, וַתַּעֲשִׂי-לָךְ, צַלְמֵי זָכָר; וַתִּזְנִי-בָם." יכול להיות שמדובר כאן בויברטור? ועוד פסוק שמשך את תשומת ליבי, פס´ 25: "אֶל-כָּל-רֹאשׁ דֶּרֶךְ, בָּנִית רָמָתֵךְ, וַתְּתַעֲבִי אֶת-יָפְיֵךְ, וַתְּפַשְּׂקִי אֶת-רַגְלַיִךְ לְכָל-עוֹבֵר; וַתַּרְבִּי, אֶת-תזנותך (תַּזְנוּתָיִךְ)." עכשיו, באופן כללי, בכל פרק ט"ז (ולא רק בו) יש דיבור אל מישהי. מישהו מבין/יודע/משער מה בדיוק הולך שם? (אולי גם מהיכרות עם שאר הספר, לא חקרתי את זה כ"כ...) בכלל, ספר יחזקאל מלא בתועבות... שימו לב גם לפרק כ"ג שבכלל הופתעתי מקריאתו...

אפשר לדרוש פה מדרש פמיניסטי ../images/Emo20.gif

ה"מישהי" היא עם ישראל, שבטרמינולוגיה של המיסטיקה היהודית היא "אשתו" של הקב"ה. מכיוון שאין היא עושה את רצון בעלה, הנביא משווה אותה לזונה, כלומר, לאישה שנהנית מפעילות מינית, לאו דווקא לאחת שעושה את זה בשביל כסף. וכן, צלמי זכר הם הויברטורים הקדמונים, נמצאו כאלה בחפירות ארכיאולוגיות במסופוטמיה. יש מקום לטעון, שזוהי התקופה בה דיכוי נשים נהיה בון טון בתרבות העברית.

Eldad S

New member
מצטרף לתהיותייך ../images/Emo13.gif לפני כמה ימים

פגשתי מישהו שמבין בתנ"ך, וגם חקר קצת (אם כי באופן חובבני), והוא הזכיר דווקא את הנביא יחזקאל (בעבר נושא זה לא היה issue בשיחותינו). הוא אמר שהנביא הזה קצת מוזר, אולי אפילו "קוקו" - והתייחס לפרק כ"ב או כ"ג (ובכלל לתימות שונות בספר יחזקאל). אני אמנם לקחתי את דבריו עם גרגר של מלח, אבל רק עכשיו אני מתחיל להיות מודע לתכנים שם (שאפילו אם הם אלגוריה, הרי בכל זאת, יש בהם מידה מסוימת של... נו, נשאיר זאת לדמיונו של הקורא). אלדד

nutmeg

New member
אין ספק

שאת חזי ועוד כמה נביאים היום היו מאשפזים בגהה.

הנביא יחזקאל הוא בומבה של נביא...

אחרי הכל לפני הכל ובצדדים מדובר בתנ"ך. אם מנסים להסתכל בתנ"ך בעיניים מאמינות אז יש פה משהו קצת לא נעים: מכל החבר´ה שגלו בבלה, בחר אלוהים באדם וולגארי משהו כדי להיות לא נביא. נו שויין - אין ספק שקל לטעון שהוא בחר בזה שידבר בשפה שהעם יבין ועם כל הדימויים נוטפי הסקס של חזי זה אולי גם העלה לו את הרייטינג. זה בטוח מעלה לו את הרייטינג בקרב תלמידים זכרים בגיל בו יש בראש יותר הורמונים מתאים אפורים. מעבר לכך, בואו לא נשכח שכבר בתורה, תאורים של הליכה בדרכי עמים זרים (קריא לחטוא בדרכים שונות - לא רק בעבודה זרה) הם מעולם הזנות: "וישב ישראל בשיטים, ויחל העם לזנות אל-בנות מואב. (במדבר כא)

shellyland

New member
לזנות אחר אלוהים אחרים

השורש זנ"ה בהקשר של עבודה זרה נובע מכך שבאותה תקופה היתה מקובלת זנות פולחנית כריטואל דתי. בתקופת התלמוד והמדרשים השתמשו חז"ל בהקשר הזה כדי להקביל את הזנות עצמה (או ליתר דיוק: את החטא של הליכה לזונה) לחטא של עבודה זרה, על מנת לשמור על ערכי המשפחה והממסד.

batcheni

New member
מבקשת למחות

אני לא באה לקנטר. ואין צורך להגיב על ההודעה שלי. אני מוחה לשם למחות. לצורך המצפון שלי בלבד, שאדע שעשיתי זאת. הנביאים היו אנשים גדולים, צדיקים, משכמם ומעלה, שאין לנו מושג אודותם. נבואותיהם, לא המציאו מליבם- אלא הכל דברי אלוקים ששם בפיהם. גם כאשר יש נבואות שנראות לנו, בעיני בשר ודם כ"גסות" חלילה, הדברים נאמרים ברבדים אחרים לחלוטין ממה שאנו מבינים. ובשביל זה יש מפרשים לתנ"ך. שמפשטים ומסבירים לנו מה היתה הכוונה האמיתית בכל פסוק. מצטערת אם התלהמתי מעט.

גנגי

New member
לא ספציפית ליחזקאל,

אבל צריך לזכור שעם כל הכבוד לגדולתם הנבואית - הנביאים היו בהחלט בשר ודם, ועם כל הכבוד למפרשים, יש לרובם נטייה לכסות טפחיים ולגלות שום-כלום במה שנוגע לענייני הבשר, שתמיד מביכים אותם. לא שאכפת לי, ואפילו נאה בעיניי, שיש רבדים אחדים שאפשר להתייחס אליהם במניפסט-אהבהבים כשיר השירים, למשל, אבל למה להתכחש לחלוטין למה שגלוי לעין כל? ולמה להקפיד לכסות מאיתנו את העובדה המשמחת שגם אבותינו היו כמונו - קצת משוגעים, קצת מופקרים, קצת מאוהבים, קצת חרמנים? מה יש, מה ייפגם ברמתנו המוסרית אם נדע שגם הם היו בני-אדם ושטבעם האנושי ניכר בהם?

דווקא לא התלהמת ../images/Emo141.gif

הלוואי על כל באי הפורומים סגנון נאה נימוסי ובלתי מתנשא כשלך. לעצם העניין, אני מקבל את המחאה שלך, אבל מזכיר לך שכשאת כותבת "אנחנו" ו"לנו", זה לא כולל אותי ואת שכמותי. ואמנם אין צורך להגיב, אבל רצון - יש ...

מסתבר שדווקא יש לך מושג אודותם

את יודעת שהם היו אנשים גדולים, צדיקים משכמם ומעלה. אגב, זו - מניין? ועוד משהו, המפרשים לתנ"ך כן המציאו את הפירוש מליבם, או שגם הם היו אנשים גדולים, צדיקים, משכמם ומעלה, והפירוש שלהם הוא דברי אלוקים ששם בפיהם?

זה מה אני חושב:

קודם כל לא מדובר בויברטור אלא לכל היותר באחיו הדומם - הדילדו. שנית: תאר לך את המצב הבא - אתה נביא, כמוך יש עוד עשרות מסביב. אתה מנסה לתפוס כמה שיותר צליינים ברגלים שיתקבצו סביבך כמו שתוכניות הטוק שואו מנסות לצוד צופים. אז דן שילון מביא קוקסינל-שגריר-זמר, אחרים משתמשים בגימיקים אחרים (בליעת מגילות, דיבור גס, הצגת כלובי קיץ וכו´). אחרי הכל - הוא נכנס לפנתיאון ואילו עשרות אחרים, יותר קונבנציונאליים לא. כי כנראה עולי הרגל, בשובם למקומם, סיפרו את הסיפורים על ההוא שמדבר על נשים המזנות עם צלמי זכר ופחות על נבואות "מיין סטרים" לא ככה?

למעלה