ספר טלפונים

גלוש2

New member
ספר טלפונים

בניתי טבלה עם רשימת מספרי הטלפונים שלי איך אפשר ליצור מצב כזה שאוכל לחפש את פרטי הבן אדם לפי איזה שדה שארצה. השתמשתי בסוגריים רבועיים אבל זה נותן לי אפשרות לחפש רק לפי קריטריון אחד. האם אפשר ליצור מצב של חיפוש לפי איזה קריטריון שארצה לפי טבלת הנתונים?

בודאי...

הקריטריון יהיה:
WHERE Field1 Like ´" & YourString & "*´​
Field1 - שם השדה בטבלא (שמחזיק את שם האדם המבוקש) YourString - שם המשתנה שמכיל לפחות חלק משם האדם המבוקש. תפקיד הכוכבית להראות שמדובר בחלק מביטוי. LIKE מחפש ערכים דומים. בהצלחה

גלוש2

New member
שמוליק תודה אבל

היכן כותבים את הקריטריון סלח לי אבל אני ירוקה בשטח!!!

גלוש2

New member
כתבתי את הפקודה בשורת

הקריטריון של שאלתה בתצוגת עיצוב וקיבלתי את התשובה שהפקודה ארוכה מדי

כמו שאמרתי מקודם...

או שתצרפי את השאילתה שלך (PRTSCR) ואח"כ הדבקה בצייר, שמירה כGIF או JPEG ואז הצגה כאן בפורום, או שתציגי את משפט SQL (ע"י העתקה מתצוגת SQL באשף השאילתות) רק אז אני אוכל להתייחס.

גלוש2

New member
מצרפת לך את השאילתה

הסוגרים המרובעים בקריטריון מאפשרים לי לחפש לפי קריטריון אחד ואני רוצה לקבל בטבלת הנתונים את האפשרות לחפש את השדה לפי בחירתי ע"י סימן החיפוש כלומר בלי הקלדה.

גלוש2

New member
אופס.... והרי השאילתה בעיצוב

כאשר אני מפעילה את השאילתה אני מקבלת אתהשאלה לפי איזה שם? ואני רוצה לקבל את אפשרויות הבחירה בתוך הטופס האפ אפשר

או.... עכשיו העניינם מתבהרים....

טוב, שתי אפשרויות עומדות בפנייך: 1) עבודה באמצעות שאילתא. במקרה כזה את צריכה שדה פרמטר שיקבל את תחילת השם. נניח שלשדה זה נקרא NamePhoneTXT. ואז בשאילתה בשדה הקריטריון של שם משפחה במקום הסוגריים המרובעים את כותבת:
LIKE [NamePhoneTXT] & *​
2) עבודה עם טופס. בטופס את מוסיפה שדה טקסט בשם NamePhoneTXT ובאירוע של לאחר עדכון את כותבת את הקוד הבא:
Private Sub NamePhoneTXT_AfterUpdate() Dim sSQL As String sSQL = " SELECT [מספרי טלפון].[קוד זיהוי], [מספרי טלפון].[שם משפחה], [מספרי טלפון].[שם פרטי], [מספרי טלפון].[טלפון] " _ & " From [מספרי טלפון] " _ & " WHERE ((([מספרי טלפון].[שם משפחה]) Like ´" & Me![NamePhoneTXT] & "*´ ));" Me.RecordSource = sSQL End Sub​
הרעיון הוא קביעת מקור הטופס על פי השאילתה.... בהצלחה

גלוש2

New member
שמוליק ניסיתי ואני מקבלת

את התוצאה בדיוק כמו [] שאני כתבתי בקריטריון ואני רוצה לתת למחפש אופציה בטבלה לעמוד על העמודה ולפי זה יתבצע החיפוש האם זה אפשרי?

גלוש2

New member
שמוליק ! האם בצעתי נכון

מצרפת לך תמונת מסף של הקוד שגרת ארוע phone txt

כן.... זה נראה בסדר גמור ../images/Emo127.gif../images/Emo6.gif../images/Emo127.gif

למרות שלא יכולתי לראות את חצי השורה העליונה......

גלוש2

New member
אם זה נכון , לא הבנתי במה שונה

צורת החיפוש הזאת לעומת מה שאני כתבתי [] אינני יכולה לבחור את החיפוש לפי עמודות הטבלה כמו שרציתי. או שלא הבנתי אותך! אז איך בדיוק ממשיכים אם הקוד בסדר? תודה מראש !

חיננית

New member
באקסס 2000 בעזרת אשף

אפשר לבנות פקודה באשף בטופס שיבצע חפוש בכל השדות לגבי צרופי אותיות נבחרים. זו השיטה הפשוטה ביותר לחפש במספר שדות. שיטה מורכבת יותר לבנות טופס חפוש ובו לבנות שדות לחפוש מתאימים בשדות שנמצאים בטבלה. הפקודה "חפש" תפעיל קובץ VB שיבחר פילטר לכל הרשומות בטבלה. אפשרות נוספת כאשר אתה נמצא בטבלאות לבחור אחד מסוגי הפילטרים.

למעלה