ספר חביב בנושא יפן

ToHrU

New member
ספר חביב בנושא יפן

רציתי לחלוק איתכם: ידיד טוב שלי הגדיל ראש וחשב עליי ועל אהבת חיי וקנה לי ספר בנושא יפן. הספר, בעריכתו של א. הר-זהב מרכז מבחר מיצירות המופת היפניות בתחום הספרות, הזן, השירה וגם קטעים מתוך "ספר חמש הטבעות" ו"ספר התה". לספר, כמה מפתיע, קוראים "יפן". טרם קראתי איזושהי יצירה מתוך הספר מלבד שיר אחד ששמו "אביב", אבל יצירות מופת יפניות מתורגמות - חייב להיות חווייתי. אני אישית - נרגשת וממליצה . . . (וגם מתגעגעת לכולם גם כשלא יוצא לי לכתוב הרבה לאחרונה)

נשמע מענין... אבל ../images/Emo18.gif

מאד מענין יהיה לדעת מאיזו שפה (או שפות) הספר תורגם? ועל ידי מי? ומי זה אותו א. הר-זהב? מה הרקע שלו בלימודי יפן? לדעתי צריך להיות מאד ביקורתיים בקשר לספרים שקשורים ליפן, מפני שרבים מהם מנסים לרכוב על גל הפופולאריות של הנושא - על חשבון איכות התוכן. הוצאת אסטרולוג גם היא חשודה עלי מאד... אבל אני ממש מקוה שבקשר לספר הזה אני טועה
ושאת לא תתאכזבי

אזהרה במקום ../images/Emo45.gif

הוצאת אסטרולוג לדעתי מצטיינת במיוחד בתרגום גדוש בטעויות. מין תרגום אינסטנט ללא שום בדיקה. תת רמה לדעתי. הנה מאמר מעניין שנכתב אודות הוצאה זו בעיתון "הארץ": ...הבולטת שבהן היא הוצאת אסטרולוג, שסופגת ביקורות נוקבות על תרגומיה. אסטרולוג הוקמה לפני חמש שנים, ואף על פי שהיא מתמחה בספרי העידן החדש היא בחרה להוציא לאור ספרי פרוזה מעניינים כמו אלה של צ'ארלס בוקובסקי או קובצי סיפורים של לאונרד כהן. "היופי של המקור הולך לחלוטין לאיבוד והתוצאה היא טקסט חסר משמעות כמעט", כתב דורון ב' כהן בביקורת במוסף "ספרים" על תרגום ספרו של לאונרד כהן, "מפסידנים יפים". "הספר הזה אינו כתוב כלל עברית, אלא אנגלית באותיות עבריות".... קישור למאמר: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=155278&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=0

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ובשלוש מילים: טרילוגיית "הרואים למרחק"

למעלה