ספר הצללים

Rectumolog

New member
ספר הצללים

או Book of Shadows מה הוא למה צריך אותו והאם צריך אותו לכל כישוף?
 
ספר הצללים

The Book of Shadows קיבל את שמו (כניראה) בגלל שב-Burning times מכשפות ומכשפים היו צריכים להסתיר כל ראיה לכך שהם עוסקים בכישוף, לכן הספר שבו היה רשומים הכשפים שלהם היה מוסווה ומוחבא איפשהו בבית המכשפה. על כן שמו - "ספר הצללים" מישום שהיה נהוג להחביא אותו מפני ציידי מכשפות. אני משתמשת במחברת ספירלה רגילה, וכל פעם שאני נתקלת באיזה צ´אנט חביב אני מעתיקה אותו למחברת שלי. וכשאני קוראת ספרים על כישוף ומוצאת אינפורמציה שתהייה לי טובה, אני מסכמת את מה שרשום למחברת שלי. מעבר לזה, לפני שאני עושה כישוף אני רושמת את האאוטליין של הכישוף במחברת, וככה במהלך הכישוף הכל רשום לי באופן מסודר במחברת. לא צריך אותו לכל כישוף, אבל זה דבר טוב לתעד את הכישופים שלך כדי שתוכל לראות מה עובד איך ומתי. כישופים פשוטים ורנדומליים אני לא רושמת במחברת, אבל כישופים יותר גדולים, ובעיקר טקסים - אני רושמת. יש כאלה שמצרפים ליד תיאור הכישוף את מצב הירח, וכל מיני דברים כאלה.
 

The Wraith

New member
לא מדויק

ב-Burning Times ובכלל, לא כל מכשף החזיק "ספר צללים", איזו דרך יותר טובה להסתיר מהאינקוויזיטורים את כשפיך מאשר לא להסתיר מהם דבר, אחרי הכל אין מה להסתיר, היו מכשפים שפשוט לא החזיקו מספרי הצללים, האינקוויזיטורים נקראים "אינקוויזיטורים" (חקרנים) לא בגלל שהם טמבלים שלא קולטים כלום אלא בגלל שהם סורקים כל אינץ´ בבית שלך ברגע שיש חשד שאתה מכשף - זה כולל את היומן שלך, שלרוב הוא היה ספר הצללים. בתנ"ך השטני המילים Book Of Shadows בכלל לא מוזכרות, רוב השטניסטים לא מחזיקים מעין ספר צללים שכזה, רוב אלה שכן לא מכנים אותו "ספר הצללים". אני מחזיק ספר שבו אני מתעד את הטקסים השטניים והמיסות השחורות שאני מקיים, אך עוד לא מצאתי לו כינוי מתאים. רוב המכשפים (עד היום הסטטיסטיקה הזו נשארה) היו מתבודדים שקטים, הן מהפחד מהאינקוויזיציה והן בגלל שהשטניסטים בינהם לא רצים ומספרים לכל העולם "תראו אני מכשף\שטניסט!" אם זה לא נחוץ (הנווד הכיר אותי קצת זמן ובכלל לא ידע מה אני עד שבאתי לפורום והחלטתי לכתוב מאמר ולהסביר לאנשים שזה לא שחיטת חתולים חסרת פשרות). אז לא כולם תיעדו את הכשפים שלהם, עם כל מה שהלך מסביב. עד שצייד מכשפות הוכרז כלא חוקי (כי קלטו שרוב האנשים שנטבחו...אה, הוצאו להורג, באשמת כישוף בכלל לא היו מכשפים). אלו שכן החזיקו ספר צללים, החביאו אותו במקום נסתר (משהו כמו כספת סודית), ולאו דווקא בבית.
 

the real cOSHi

New member
אני אקח את זה לתשומת לבי

אולי אני אתחיל באמת להשתמש במחברת מאוד קשה להתרכז כשאני צריך לבהות במסך במובן שאני אצטרך לצאת ממצב התפוח אדמה שאני נמצא בו ולחזור לעסק
 

frank n furter

New member
בספר הצללים

אתה כותב כל מיני כישופים שעשית לחשים חלומות כל דבר
 

pirtza

New member
הערה

הערה.... כמעיין המתבגר אמרה שהיא לקחה מחברת ספירלה רגילה וזה נחשב לספר הצללים שלה...אני אישית חושבת שעדיף אם כבר קלסר..אבל בחלטה שלך....אבל לדעתי כדאי לנסות להכין אחד לבד....ככה רצוי ולא סתם לקנות איזו מחברת או קלסר...זאת דעתי... אוהבת pirtza
 

The Wraith

New member
נעמה יקרה

כל דבר יכול לשמש כספר הצללים. מחברות, קלסרים, ספרי ציור וכיוצא בזה.
 
היא צודקת שזה נוח כשיש קלסר,

אבל אני בחרתי להשתמש גם בקלסר וגם במחברת. את המחברת אני יכולה להחזיק בנוחות ביד כשאני עושה טקס וצריכה לחזור על צ´אנט. הקלסר הוא יותר בשביל לאסוף חומר עיוני.
 

Ranger One

New member
ספר צללים

-צוטט ברשות מתכתובת מספר 4 של האגודה המאגית הישראלית, אשר תירגמה את הטקסט ברשות מwiccan.com בשנת 97´- ספר הצללים הינו ספר שמכיל את הטקסים , הלחשים , החלומות ,מתכונים וכו... של מכשפה. בתוך קוואנים הספר המקורי מועתק על ידי כל איש חדש שמתצטרף. גם איש שעוסק לבד יכול שיהיה לו ספר שמתעד לחשים וכו... . הספר לרוב הוא ספר סודי ומקודש לכל איש. מה שנמצא לרוב בתוך ספר הם לחשים שמועתקים ממקורות אחרים וכמובן כאלה שמיוחדים לכל איש. הספר הוא תיעוד של עבודת הקסם של מכשפה. מה שנפלא בכל ספר צללים זה שהוא שונה בקצת משאר הספרים. אולי מצאתי ששמן זתר עובד יוצר טוב ללחשי ריפוי מהמקור שזה שמן פטצ´ואלי. בגלל מגוון אישיות ומשאבים כל הספרים שונים ולכן אין שום ספר צללים אחד שהוא נכון. להכין ספר צללים , כל כל מחברת ריקה תספיק.רובם בעלי כריכה קשה , אבל זה לא חובה. יש אנשים שמעדיפים ספר עם קווים בגלל חוסר יכולת לכתוב בקו ישר. היום , בעולם היפה של האינטרנט ושל מחשבים , הרבהה מכשפות שומרות את הספרים שלהם על המחשבים שלהם. רק עדיף לזכור לגבות את המידע!.
 
למעלה