ספר הניצולים

• פותח הנושא eph
  • פורסם בתאריך

eph

New member
ספר הניצולים

אמש במסגרת הביקור בארכיון הציוני המרכזי הועבר בינינו ספר הניצולים - פולין (למיטב זכרוני כרך ב'). לצערי אבד לי הפתק בו כתבתי את שמו המדוייק.איני מצליח לצוא אותו באתר UIL בו ניתן לאתר את הספריה בה נמצא הספר. האם מי ממשתתפי הסיור אתמול זוכר את שמו המדוייק או האם מישהוא יודע באיזה ספריות הוא נמצא ? תודות.

פנקס הניצולים יצא ע"י

הסוכנות היהודית לא"י, המדור לחיפוש קרובים בשנת תש"ו, 1945. בספרית אונ' ת"א ובבית הספרים הלאומי (המדהים
), נמצאים שני הכרכים; אתמול, עיינו בכרך השני, אשר פירט את ניצולי פולין (לא ברור לי מהקטלוג מה נמצא בכרך הראשון, אולי כל שאר הארצות). הספר נמצא גם בספריית "יד ושם" וגם, כפי שראינו אתמול, בספרית הארכיון הציוני - אך היא אינה נמצאת בקטלוג המאוחד... ארנון

eph

New member
פינקס הניצולים

תודה. זה בדיוק המידע שהייתי זקוק לו. בספר שעיינתי בו אתמול מצאתי שם של קרוב משפחה שלא ידעתי כי ניצל. עכשיו צריך לשנס מתניים ולחפש מידע לגביו או לגבי צאצאיו.

giingiit

New member
מה באמת? זה ממש מרגש

למצוא קרוב משפחה. חלום הילדות שלי היה למצוא את האח של אמי. לא נראה לי שזה יקרה כי השמועות אמרו שהם הגיעו לאושביץ ולא הרבה ילדים שרדו אבל התקווה תמיד היתה קיימת.

יש עוד סוג ספר לגבי ניצולים

נדמה לי ששמו "שארית הפליטה" הוא באנגלית מישהוא בארצות הברית יזם אותו יש שם רשימה של 100,000 ניצולים האינדקס הוא עיר מוצא ורשימה אלפאבתית. זה יצא בצורה של ספר אבל הוא בסיס נתונים דינמי עד היום. היוזם תרם את כל בסיס הנתונים למוזיאון השואה בוושינגטון. המוזיאון אחראי לפרוייקט זה. אני השתמשתי בשירותים אלה (אבל לא יצא מזה כלום) החומר שניתן להפצה הוא עיר מוצא ושמות משפחה ופרטי של הניצולים. כל מי שרוצה לכתוב לניצול כותב דרך המחלקה במוזיאון השואה ולהם יש את כתובת הניצול. (אין דיוור ישיר לניצול) רק הם רשאים להעביר את המכתב לניצול. אם העיניין רלוונטי אז הניצול עונה. יש לי בבית את הכתובות של המחלקה הזאת. אם משהוא מעוניין אפרסם פה את הכתובות בני

ספרן

New member
ספר הניצולים - יש לי אותו

ספר הניצולים ש ליהודי פולין, חלק ב' (יש בכלל חלק א' ?), נמצא אצלי על המדף. למישהו יש שאלות ? הוא גם נמצא מקוון ב JEWISHGEN - בפרוייקט ה DATA BASE של השואה.

eph

New member
ספר הניצולים

האם בעמודים הכלליים של הספר יש הסבר כיצד ניתן ליצור קשר עם אדם הרשום בספר. (אמש נציגי הארכיון המרכזי לא ידעו לתת לי תשובה) אם כן בכרך ב' של הספר בע"מ 99 מופיע השם : GRABINA WOLEK מהעיר קאליש. אני מקווה כי אתורו או מי מצאצאיו יוסיף לי המון מידע. מה השם של הספר בלעז כך שאוכל למצוא אותו בג'ואיש-גאן ? הרבה תודות.

L U T Z 2

New member
חיפוש בספר הניצולים

האים תוכל לבדוק לי אודות מישפחת שניידר Schneider אלזה ווילי?

wow1

New member
בעתיד גם כרך מס' 1 יהיה מקוון בג"ג

להלן עדכונה של עדה הולצמן, מיוזמי הפרויקט, בנושא Subject: Pinkas Hanitzolim II (Register of Survivors II) From: Ada Holtzman <[email protected]> Date: Sat, 29 Mar 2003 05:13:39 +0200 X-Message-Number: 20 The Survivors lists from Pinkas Hanitzolim II (Register of Survivors II), now in JewishGen Holocaust database, include only those who registered themselves in a Jewish Polish community in Poland, right after the War. Obviously the person you are searching is not from Poland, so is not included in the Pinkas Hanitzolim II (Register of Survivors II). More about this Survivors database at: http://www.jewishgen.org/databases/Holocaust/0058_PinkasNitzolimII.html JewishGen got the permission from the Jewish Agency to post also the survivors lists from Pinkas Hanitzolim I, which includes lists of survivors from all over Europe and from many Nazi Concentration Camps. This project is not completed yet. shalom, Ada Holtzman

wow1

New member
האם בספר ישנה אינפורמציה זהה לזו

המובאת ברשומה המצורפת? תודה, איל.

eph

New member
ספר הנצולים

1). ודאי שכתובת כזו תעזור (לפחות לי שאין לי את מי לשאול) 2). האם הכתובת היא כתובת ברשת ? תודה

ספר שארית הפליטה

ספר הניצולים הוא משנת 1945 שהוצא ע"י הסוכנות. אני מתכוון למשהוא אחר שאיסוף החומר של ניצולים נעשה מאוחר יותר עד לפני שנים ספורות. והוא נעשה בעיקר בארצות הברית. אבדוק בארכיון הפרטי שלי בבית מאוחר יותר, היו לי הרבה התכתבויות איתם ואפרסם פרטים בני

רישום ניצולים במוזיאון השואה

האתר של מוזיאון השואה לגבי רישום ניצולים שהוא פעיל עד היום ואפשר להוריד טופס אפילו בעברית. הוא הרבה יותר רחב ועשיר מהתקופה שאני השתמשתי בו לפני כמה שנים. אם יהיה עוד פרטים אוסיף בני

המשך ספר הניצולים

מצורף כותרת של ספר הניצולים 1996 שהזכרתי קודם לי יש רק דפים של הערים הרלוונטים לי בנדין סוסנוביץ בספר זה החומר מעודכן עד סוף 95 והיו בו כ 100,000 שמות. התהליך הוא דינמי שעד היום בטח יש יותר שמות (אולי גם כמה נפטרו בינתיים) את החומר קבלתי מאחד הארכיונים לשואה בארצות הברית עוד לפני כמה שנים. התהליך הוא שאחר שמזהים שם של ניצול מעיר המוצא כותבים מכתב אל הניצול עם הפרטים שלכם, ושולחים למוזיאון השואה בוושינגטון. לאחר מכן המוזיאון שולח את מכתבכם לניצול (הם לא מוסרים כתובות אולי בגלל צנעת הפרט) ואם הניצול רואה שיש טעם לקשור קשרים אז הוא עונה אבל לא מחוייב. לניצולים שאני כתבתי לא ענו אולי שאנו לא קרובי משפחה או חשבו שאני יבקש כסף או ירושה (זה סתם הערה) הכתובות נמצאות באתר בלינק הקודם אם משהוא צריך מערים שהזכרתי אין בעיה רשום אצלי. בברכה בני

wow1

New member
מאגר נצולים מוז' השואה OFFLINE אבל

מי שמעוניין לחסוך התכתבות עם המוזיאון על מנת לקבל רשומות ממוקדות עיר, מוזמן לגשת לאחד המוסדות בארץ המופיעים ברשימה המצורפת אשר להם תקליטור בהוצאת המוזיאון ( 2001 ) המכיל את הרשומות. איל. Holocaust Education Center State Teachers College Seminar, Hakibbitzim Namir Road 149, Namir Road 149, Tel Aviv, 62057 Beit Lohamei-The Ghetto Fighter's House, Kibbutz Lohamei-Haghetaot, D.N. Western Galilee, 25220 Lithuanian Jewry Memorial Foundation, P.O. box 11456, Jerusalem, 91114 International Memorial Holocaust fund "Drobitsky Yar", P.O. Box 7055, Bat-Yam, 59170 AMCHA, 23 Rehov Hillel, P.O. Box 2930, Jerusalem, 94581 Massuah-Institute for the Study of the Holocaust, Kibbutz tel Yitzhak, 45805 Committee of Survivors from Trzebinia, Krinizi Str. 49, Ramat Gan, 52433 Association of Lithuanian Jews in Israel, 1 David Hamelich Blvd, Tel Avid, 64953

zogu

New member
שוטטתי מתוך סקרנות לשמה במאגר

שמות הניצולים שהזכרתם לעיל- ולהפתעתי נמצא שם שם של אחד מבני משפחת זינגר (הדוד של אימי, שסופר עליו בספר שקיבלתי מתנה לפני שבוע ממשפחה באנגליה- על כל תולדות משפחת זינגר-ירושה!) בכל אופן- על אמיל זינגר כתוב בין השאר שלא ידוע עליו, ומה קרה לו אחרי המלחמה 2 , רק ידוע שהיה נשוי (לא ידוע למי) ושניצל. עכשיו אני מוצאת בספר אמיל זינגר אחד שמעניין אותי.... למי לפנות כדי לבדוק את הקורות אותו? מה ההמלצה ואיך לעשות זאת (תמיד עדיף בארץ).

למעלה