ספר המבוסס על אדם אמיתי?

tkhri

New member
ספר המבוסס על אדם אמיתי?

אבא שלי הביא לי ספר שנקרא "רבי יוסלמן". קראתי את הספר....מסופר על רבי יוסלמן ופעולותיו באירופה של אחרי גירוש ספרד וגירושים ממדינות נוספות. אני אהבתי את הספר ואת הידע הגלום בתוכו וממליץ עליו בחום(למרות שאני לא יודע איפה אפשר להשיג אותו כי אבי קיבל אותו לפני יותר מ50 שנה). במהלך הקריאה בספר התעוררה אצלי השאלה האם מדובר באדם ובאירועים אמיתיים. על הכיריכה כתוב שכן אבל הייתי מעוניין לדעת אם מישהו שמע על הספר\הרב הזה ומכיר את סיפורו. בנוסף מסופר על ארבעה אישים שנהרגו ו\או מתו במחלות באותו שבוע... היועץ המלכותי - האביר פרידריך פון-פרכטר, חבר הממשלה המלכותית - פיליפ פון-גוטסהיים, השופט והיועץ המלכותי - האנס פון פלנקה, והיועץ המלכותי וראש האזרחים בהאגנוי - וולף ווילהלם פון אנצלוב. הראשון נהרג בדו קרב,אחד על אחד. שלושת הנותרים מתו במגיפה. מדובר בארבעה אישים שתכננו לבצע גירוש ביהודים שבמחוזם,ולמרות שרבי יוסלמן הביא להם מכתב רשמי וחתום בחותם הקיסר אשר אסר על הגירוש,החליטו החלטה לגרש. אך לפני ביצוע הגזרה קרה מה שקרה. הייתי מעוניין לדעת האם מדובר ומסופר על אישים אמיתיים ומקרה אמיתי. תודה למי שיודע ועונה.

למעלה