ספר החדית המוסלמי

שרירי86

New member
התדמית של ישראל גם ככה בקנטים

אם תהיה ממשלה כהניסטית יהיה יותר טוב. סוףסוף יעריכו אותנו. והאמן לי, אף ערבי לא יישאר כאן כאשר תהיה ממשלה כהניסטית , הם יעזבו מרצונם .

antreprize

New member
אם תהיה ממשלה כהניסטית,

למדינת ישראל לא תהיה לגיטימציה,מדינות העולם לא ירשו למדינה חסרת נפט כמונו להיות גזענית.אף אחד לא יעריך אותנו,את האיראנים מעריכים?ברור שהערבים יעזבו מרוצנם,אבל רק בגלל שהאופצייה השניה תהיה לשחות עם הדגים.

fragilation

New member
מצחיק אותי שאתה טוען לרדיפת

המוסלמים את אלה שאינם כמותם, אבל מציע פיתרון שלמעשה משנה את הכינויים. "יהודים" במקום "מוסלמים".

antreprize

New member
אין צורך,אני לא אכנס לוויכוח הזה גם

עם יצמדו לי אקדח לרקה.

Continuum

New member
נדמה לי שקצת קפצת מעל לראש שלך

עם ההצהרה הזאת. תקרא קצת סופוקלס...

Dudidud

New member
...

הראש שלי נמצא בעננים לאחרונה ואם הצלחתי לקפוץ מעליו זהו הישג ראוי לשבח. סופוקלס חי במאה החמישית לפנה"ס, היהדות מבחינתי מתחילה קצת לפני.. בישעיהו בפרט ובמרבית הנביאים בכלל (הספרים בנ"ך אחרי מלכים..) יש מוסר. שלא לדבר על חמשת החומשים... הם חיו איזה 200-300 שנה לפניו.. (ישעיהו 757 לפנה"ס לפי וויקי..). וד"א בהצלחה בבחינות.

Continuum

New member
...

זה באמת די בעננים... תגדיר מוסר. בהצלחה גם לך, איך הלך במרוכבות?

Dudidud

New member
...

מוסר זה מורכב.. בכלליות, ההבנה שיש לאדם אחריות על מה שקורה סביבו או על ההשפעה שלו על סביבתו (אחריות במובן של "לדאוג שיהיה טוב"). תודה.. דיי טוב, נראה לי. איך לך?

Dudidud

New member
רק לציין..

שאני לא באמת חושב או מאמין שהיהדות "המציאה" את המוסר (אולי באופן ממוסד כן).. ככל הידוע לי הוא (כגזענות ורתיעה מזרים) טבוע באדם. פשוט מכיון שהוא בחר להפיל על היהדות את חלאי ה"מין האנושי", אני הפלתי עליה את הבסיס לערכיו..

Continuum

New member
כן..

הבנתי את זה אחרי שכתבתי לך את ההודעה "נדמה לי שקצת קפצת מעל לראש שלך". זה לגיטימי. ולא עשיתי מרוכבות, מחר ב-13:00 יש לי הסתברות.. מקווה לטוב.

רצח כן, גזענות לא.

רצח ללא הבחנה היה קיים גם לפני זה אך ליהודים יש זכות ראשונים על הגזענות - התורה היהודית היא הבסיס לכל התורות הגזעניות שבאו אחריה, היא אחראית לתפיסות המחלקות את האנושות ל"עם נבחר" ול"תתי -אדם". כמה אירוני שבסופו של דבר הגלגל התהפך והיהודים מצאו עצמם הופכים מ"עם נבחר" ל"תתי אדם" נרדפים. בסופו של דבר התפיסה הגזענית היהודית התפוצצה להם בפנים.

fragilation

New member
שוב, באמת שלא המצאנו את זה.

האמונה בקיום עם ישראל כ "עם סגולה" אומנם מוכרת לנו הישראלים אך ורק בתרבותנו אנו, ואף בשולחן ערוך ישנן כמה אמירות גזעניות במיוחד כלפי הגויים, אך בכ"ז החלוקה ל"עם הנבחר" לעומת עמים אחרים החלה עם החלוקה למעמדות, אי שם ביוון העתיקה. "העם הנבחר" נקרא כך בין היתר משום האמונה המונותאיסטית, שהאל האחד והיחיד בחר להתגלות דווקא בפני עם ישראל. ואמונה מונותאיסטית בזמנו נחשבה לחידוש בקרב העמים האחרים שעבדו אלילים.

לא ידעתם, היהודים אשמים בכל

הם המציאו את הגזענות, את הלאומנות, את כל החוליים שלא הומצאו עד אז המציא עם קטן הקריאה שלי כנראה סלקטיבית, כי אני רואה בתנ"ך את יסודות ההומניזם והליברליזם עלי אדמות אותו עם גזעני קיבל לתוכו כנענים, מואבים, עמלקים, פלישתים, דבר שלא ייתכן על פיך, בני ישראל האמינו שהם בעלי האמונה המובחרת, מה שאמנם נכון, אבל לא ראו בדמם "דם מובחר" לפחות עד תקופת עזרא ונחמיה, שהם בהחלט חתומים על "ההמצאה" הזו מתוך הבסיס לכל התורות הגזעניות-"וכי יגור אתך גר בארצכם, לא תונו אתו. כאזרח מכם יהיה לכם הגר הגר איתכם...לא תעשו עוול במשפט"

למעלה