ספר ההשמצות...

d19511

New member
ספר ההשמצות...

תוך כדי עיון בהודעות בפורום הנכבד,"ניתקלתי" בתמונה ושם של מישהו שמוכר לי מאירוע כלשהו .לא עבר זמן וניזכרתי...העניין קשור לתקופת עברי בחיל- האוויר,במערך המטוסים הקלים,שבו התרחשה "פאשלה" מוזרה וגם משעשעת כאחד בתחום בטיחות הטיסה הקשורה לאותה דמות.האיש טייס בעברו וכיום עד כמה שהבנתי סקיפר ובענייני יאכטות(ואפילו מפורסמת..)...בד"כ ,בח"א נהוג לנהל ספר השמצות שבו מסופרים ארועים ופאשלות קטנות(וגדולות) בכל התחומים ברוח טובה ומשעשעת,עונשים,וכו'בדומה למקרהו של הנ"ל.ואנשים יכולים לעיין בו חופשי וקצת אפילו לחייך..אז חשבתי לעצמי,למה לא לנהל ספר דומה כאן אצלנו,שבו יסופרו בצורה גלויה ומוסכמת כולל שמות,את כל המקרים המיוחדים המתרחשים ביאכטות ובין הצוותים,..מה אתם אומרים?

zamibc

New member
אני בעד אבל...

יש הבדל בין סיפורים פנימיים בחיל האוויר לבין סיפורים גלויים לכל העולם באינטרנט אני מניח שסיפורי פאשלות אמיתיים לא יהיו שם כי לכל סיפור יש השלכות חוקיות, ביטוחיות וכ"ו וכ"ו אבל אני אתחיל לחשוב על סיפור יפה

בת ים

New member
הלו..לעצור את הסוסים../images/Emo12.gif

רעיון סבבה..אבל בדיוק כפי שזמי כתב כאן-בעייתי מאד. בעולם הוירטואלי אסור לעשות "אואטינג" כלומר לחשוף שמו או פניו של אדם שלא באישורו.וגם יש אישורף עדיין הנושא מאד, מא בעייתי. האתר עלול להיות חשוף לתביעות בגין הוצאות דיבה והשמצות. סיפורים ללא שמות והזכרת מקומות-אפשרי..אבל אני מניחה שלא לזה התכוונת?

טבלן

New member
מדור להומור עצמי

רעיון מאד יפה ואפילו דידקטי - אפשר ללמוד הרבה מהטעויות של אחרים! אני אפילו מכיר מגזין שיט אנגלי רציני בו קיים מדור בדיוק כמו שהצעת. אבל כדי לקיים אותו בהצלחה צריך להיות בעל יכולת לצחוק על עצמך ולא לחשוש מ"מה יגידו". לצערי, נדמה לי שאנחנו הישראלים עוד לא הגענו לשלב בשלות כזה. פשוט, חסר לנו עדיין חוש הומור אמיתי! אנחנו מאד אוהבים לצחוק על אחרים, אבל לא על עצמנו...

d19511

New member
לזה בדיוק התכוונתי....

צריך "רק" להתחיל..ואולי עם מקרים שאין איתם בעייה,

גל קדר

New member
יש גם בארץ

באתר של סוכנות הביטוח קדר. לחצו עך כפתור מנסיון העבר. www.kaddar.com

Alex33

New member
"The Confesinal".. בירחון..

Yachting Monthly אבל...וכאן יש אבל גדול, שהרי אין זה דומה כלל להצעה המקורית למעלה הלקוחה מחיל האוויר. בירחון האנגלי, אנשים מנדבים מסיפוריהם ובהם פאשלה קטנה או אירוע מביך וזה עובר עריכה ספרותית כדי שיהיה מעניין לקורא. אף אחד אחר לא "מנדב" את מעשיהם ושמם על לוח פומבי כזה או אחר... בהצעה דמוי "צהלית" יש קריצה צברית המלווה חיוך לריכוך אבל בלי להסתיר את העקיצה האישית . בצבא זה בסדר, אולי גם במפעל גדול ;בשניהם יש מחוייבות של עמידה בסטנדרטים ועל כן יש מקום ל"רעיון" כזה כדי לחנך ב"רוח טובה" וגם..תמרור אזהרה מוסווה לאחרים בצד עקיצה "אבהית" לפאשלונר.. פה להבדיל,אין עניין לחנך אף אחד או להעמיד משהו במבוכה ובאור ביקורתי, אפילו מלווה באותה קריצת עין וטפיחה אבהית על השכם...אף אחד לא קיבל מינוי ל"אבא"/מבקר כזה ,וכנראה על פי סגנון ורוח אתרים כאלה זה גם לא יקרה. זה ה..יופי של "מקום" כזה שבזכות האנונימיות המסויימת, לפחות למי שחפץ בה,אדם יכול "להתייצב" בפשטות ולהשתתף ולפי יכולתו, ידען גדול או חובב מתחיל,ספן ותיק או שייט בחיתוליו, כל אחד מהם יכול להתבטא מתוך ידיעה -להבדיל מהעולם "בחוץ"- שלא יבדקו אותו אישית בזכוכית מגדלת תוך העברת ביקורת אישית או התנשאות.. זאת דעתי.
אלכס

yoram 1004

New member
אז בואו באמת נתחיל...

בכך שכל אחד יחשוב על "פשלה" שביצע בעצמו, ויפרסם אותה כאן! אני מוכן להיות ראשון, הצרה היא שלא זכור לי שטעיתי אי=פעם.... (אבל ברצינות, ברגע שאזכר, אפרסם כאן)

בת ים

New member
../images/Emo62.gif כל אחד יספר על הפשלה שלו

רעיון נהדר שיחסוך את הבעיתיות שהזכרתי למעלה.

Alex33

New member
מתנדב להרים את ה"מגף"..../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

כדי לבעוט לעצמי בתחת על הפאשלה..
ובהתאם להנחיות של בתיה והתחשבות בזולת כפי שגם אני מבין אותם, השם היחידי שיוזכר פה-לטובה או לרעה- הוא רק שלי.. אני גם אשתדל לתת מסקנות ולקחים מהאירוע, חלק לא פחות חשוב מהאנקדוטה זוטרת זו ואחרות שיבוא מכם בהמשך.. אז.. "איפה הראשי...?" הייתה זו אחת מאותן הפלגות על קו אשדוד תל אביב וחזרה , כולן מהנות וחלקן, בעיקר לאחרונה, מלאות הפתעות... אלה באות לרוב בשני סוגים, לפי סדר החשיבות, דולפינים ו..רוח חזקה פתאומית ...נכון, תמיד יש גם אוכל טוב וחברה נעימה, אבל זה מזמן לא הפתעה.. השיא היה שקיבלנו את שניהם ביום אחד וזה קרה פעמיים בחודשים האחרונים.. באחת מהם, הדולפינים קדמו כרונולוגית ולאחר ששנינו נהנו, ואני חושב שגם הם, החלה פתאום רוח צפונית שעלתה תוך דקות ל 25 קשר, זמנית יותר. אני ואיש הצוות הנוסף שהינו על הסירה שמחנו על ההזדמנות לרוץ קצת על מפרשים, מגלססים לנו להנאתנו במפרשים מצומצמים בכיוון כללי צפון.. זה נמשך בכיף שעה ארוכה , הספרייהוד מגן עלינו בפני שפריצים פה ושם שהגיעו עד אליו, הבימיני הגדול במיוחד מגן עלינו בפני השמש האביבית החזקה, רק רווח אנכי של 20 ס"מ מפריד ביניהם.. בשעה השניה של הפלגה ברוח זו מצאנו עצמו מפליגים מהר ורחוק אבל רק מעט מזה בכיוון הרצוי, צפונה.. איש הצוות החל להיות קצר בזמן לצורך הגעה לעבודה ובלית ברירה מתחנו ראשי לאמצע 10-15 מעלות לרוח, הורדנו חלוץ ו"שעטנו" ב 2500 טורים את 2-3 המייל הנותרים מול הרוח החזקה למרינה תל-אביב. חבר טוב שעובד בקרבת מקום ושאתו שוחחתי קודם טלפונית התנדב לבוא ולעזור לנו להתקשר למקום שהוקצה לנו "האורחים" במזח 3- וגם קצת פלוורה על כוס או בירה קרה אחר-כך כמנהג בעלי סירות בני המקום..בכל מקום. בשלב זה כבר מיהרנו למדי ונכנסנו למרינה המוכרת ללא שהות . הורדנו פנדרים מעבר לדופן והכננו חבלים וגנצ'ים לשנינו, איש הצוות עומד בחרטום ואני על ההגה. כבר עמדנו להסתובב שמאלה למזח שלוש כשהבחנתי לפתע..ששכחתי לגלגל פנימה את הראשי!! ..והרוח עדיין כ 20 קשר!! נדהם אבל ממהר להגיב קראתי לאיש צוות ועליתי בסיבוב חד מול הרוח בתוך המרינה ,נעצר כ20 מעלות ימינה לרוח הצפונית החזקה( ברוח חזקה המפרש עם vertical battens יתגלגל לתורן מרצונו רק מול הרוח או רצוי קצת במפנה ימני), מצליח לעמוד במקום ולא להיזרק על מצופי המחפר או על חבלי קשירה ל 30 השניות שנדרשו לי לגלגל בנוהל חפוז את הראשי פנימה.. סיבוב חזרה 180 והמשכנו לאט ובזהירות לאחר התרגולת הבלתי צפויה להתקשרות מושלמת למקומנו במזח 3.. לאחר קשירת החבלים , כשירדתי למזח לחבר את כבל החשמל,שאל חברי השייט בקול נמוך ורוח טובה.."האם הייתה לכם בעיה שם בכניסה, ראיתי שנעצרתם עם הראשי מתנופף.." ...לרגע חשבתי "לברוח" אל איזה תירוץ בסגנון "תרגלנו כניסה על מפרשים" או.."המשכנו אתו עד הסוף כי מיהרנו.." אבל מיד הבנתי שהאמת תהיה הדרך ..הקלה והנכונה לכולם, מה גם שהוא מכיר אותי 20 שנה פלוס ויודע שאני שייט מסודר ופדנט שלא לוקח סיכונים או קיצורי דרך..אז אמרתי לא שמיהרנו ו..פשוט שכחתי מהראשי תוך כדי ריצה ממושכת על מנוע .. לא הצלחתי להתרשם באם ההפתעה שעל פניו הייתה כי לא חשב שדבר כזה יכול לקרות לי,או אולי כי חשד שמשהו לא תופעל כראוי עם המפרש והוא נתקע לי... אבל כחברים טובים עזבנו את זה, עניין רגיש שלא זקוק למילה אחת נוספת ועברנו לשלב המרכזי.. הקפה עם הפלוורה..
ואם רוצים ללמוד מזה משהו... שאלתי את עצמי לא מעט, איך זה יכול היה לקרות ? ומה המסקנות לעתיד?? לא, לא ממש הצלחתי למצאו תשובה סבירה, איזה שהוא "הגיון" ב"שיגעון"..זה פשוט קרה,פעם ראשונה ב..17 שנה.. אולי כי : -הפלגנו על מנוע זמן ממושך עם ראשי מתוח לאמצע שלא גרם כמעט להטיה מורגשת -נמצאים כל הזמן מאחורי הספריהוד הגדול והבימיני..הגדול מאד והנמוך שמסתיר בעצם את כל הראשי הגבוה.. -סיבוב מהיר של 180 מעלות מצפון לדרום בכניסה למרינה , כזה שלא הספיק "לנפח" את המפרש... -אבל בעיקר...רגע של הסח דעת ה"מגובה" בשגרה ממושכת של הפלגות נעימות ללא תקלות או בלתמ"ים ... אלכס

טבלן

New member
זה לא מגף, בקושי כפפה...

סיפור נחמד, כל הכבוד על רוח ההתנדבות להיות ראשון. מי נקי מפאשלות קטנות כאלה

d19511

New member
זה המודל...

אלכס הגיע למסקנה הנכונה שלא צריך לברוח עם תרוצים ולא להסתיר כלום כבר במפגש הראשון עם האנשים על הרציף...ואני בטוח שהרגשתו האישית היתה לאחר מכן משוחררת ואפילו משועשעת,ובמצב כזה קל יותר לנתח את האירוע..ואנחנו רק התגלחנו על זקנם של אחרים...יישר כוח.

fcb

New member
יופי של מגף ../images/Emo24.gif

גם הסיפור וגם הכותרת "מגף" נחמדים ביותר .

dafnalee1

New member
משמרת לילה

המקרה שלי קרה במהלך הלימודים בשיט זמןים לקפריסין. הייתי עדיין בלימודים העיוניים והוזמנתי להצטרף להפלגה של סקיפרים שהיו צריכים זמן ים. למרות שלא היה לי ניסיון כלל (עדיין לא התנסתי בלימודים מעשיים) שובצתי למשמרות. בשתיים בלילה העיר אותי בן הזוג שלי למשמרת שהייתה אמורה להסתיים לפנות בקר בפתח הנמל בלרנקה. לפני שהספקתי להבין מה קורה הוא אמר לי שהוא מאד שמח שהוא איתי, ושהדרך בה אני מחזיקה את ההגה היא כאילו שטתי שנים ועוד מחמאות מסוג זה - מה שהיה אמור להדליק נורה אדומה כבר אז... התמקמתי ליד ההגה ובן הזוג מיקם את הראש שלו על הברכיים שלי התכסה טוב בשמיכה אמר לי לילה טוב ותעירי אותי אם יש בעיה ולא אכפת לך שאני מנמנם... אבל הוא גם חשב עלי ולכן הדליק רדיו שתהיה מוסיקה שתנעים לי את הדרך. לילה, שקט, 5 גברים למודי ים סומכים עלי שאוביל אותם ללרנקה, רוח נעימה - מושלם, מאחר ולא רציתי להעיר אף אחד והשקט הזה קסם לי קרבתי את הרדיו והנחתי אותי בין ההגה למצפן... 3 שעות היינו צריכים לחזור ללקרנה בגלל סטיית המצפן. מסקנה: הכללים התקפים ביבשה תקפים גם בים - אם בחור מחמיא לך מעבר לכל פרופורציה ואת קונה את זה, זה לא ייגמר טוב....

למעלה