ספר דקדוק

dannyshadow

New member
ספר דקדוק

אז ספר קנאג'י כבר הגשתי, אבל מה עם ספר דקדוק? מישהו מכיר ספר דקדוק טוב? האם הספר עצמו כתוב בקאנה או שמצרף גם קאנג'י, ואם הוא כתוב בקאנה, כשאני אעבור לקאנג'י, איך אני אלמד להבדיל בין הקאנג'י לחלקי המילה הכתובים בהיראגנה? אם יצא קצת לא ברור אני אכתוב שוב. תודה=)

semuelf

New member
Systematic Japanese

אם אתה מחפש דיקדוק פרופר, הספר שבנושא מתאים לך. הוא באמת שיעור מרוכז בדיקדוק. והוא באנגלית, והיפנית שבו היא ברומנג'י (כלומר, באותיות אנגליות) ברובה. וכשתלמד לקרוא קאנה, יהיה לך מאוד קל לראות מתי זה לא קאנה. זה הכל.

dannyshadow

New member
לא הבנת אותי

למדתי קאנה. שאלתי אם ספר הדקדוק כתוב רק בקאנה או מצרף קנאג'י לתוכו. בסופו של דבר אני מחפש ספר שכתוב בהיראגנה וקטאקנה ולא בקאנג'י, ואם אפשר גם ספר טוב לאוצר מילים. תודה =)

GnomeBubble

New member
הירגאנה וקטקאנה בלי קאנג'י

זה כאב ראש אחד גדול. ברכותי אם אתה מסוגל לקרוא את זה בלי להגות כל אות בלב, כי אתה צריך להיות סופרמן בשביל זה. לדעתי עדיף כבר רומאג'י על קאנה בלי קאנג'י. הפתרון האולטימטיבי הוא כמובן קאנג'י עם פוריגאנה (כתב הירגאנה קטן מעל הקאגג'י). עד כמה שאני יודע, בכל מקרה, רוב ספרי הדקדוק כתובים ברומאג'י. יש לזה יתרונות וחלקם בהירגאנה (לפעמים עם מעט קאנג'י בסיסיים). אני חושב שרק מיעוטם כתובים באופן מלא בקאנג'י (כמו במדריך guidetojapanese.com).

dannyshadow

New member
הלוואי

שהייתי מסוגל לקרוא קאנה כמו שאני קורא אנגלית (ועדיין- אם אפשר לקרוא אנגלית באופן שוטף- הםא לקרוא קאנה זה בלתי אפשרי?) חוצמזה- לא עדיף ללמוד בקאנה את הדקדוק? הרי אני לא לומד אנגלית, אלא יפנית, וזה יעזור בסופו של דבר- עד כדי כך שאני אוכל לקרוא רצוף. יפנים קוראים כול אות בלב? חוץ מזה שפוריגאנה לא תעזור לי- אוצר המילים היפני שלי דל מאוד. להמלצתך- עדיף ללמוד קודם קנאג'י (לפחות חלק) ורק אז להתחיל עם הדקדוק? לתמרן ביניהם? משהו אחר? תודה.

GnomeBubble

New member
אז

קודם כל, אם תתאמן מספיק על קאנה תהיה מסוגל לקרוא אותה כמו אנגלית. אף פעם לא תקרא קאנה מהר כמו אנגלית (גם יפני לא מסוגל לעשות את זה) עקב המאפיינים הטיפוגרפים של הכתב המדובר, אבל בדיוק בשביל זה יש קאנג'י, שמחיש את קצב הקריאה (בהנחה שאתה מכיר את הקאנג'י כמובן
). חוץ מזה, בדיוק בגלל שאתה לא יודע קאנג'י פוריגאנה תעזור לך: אתה גם תוכל לקרוא אותה כאילו מדובר בקאנה, ובאותו הזמן ללמוד לזהות באופן טבעי קאנג'י נפוצים לפי הפוריגאנה שמופיע מתחתיהם. בו בזמן, אני ממליץ ללמוד קאנג'י ודקדוק ביחד.

dannyshadow

New member
אוקי

אז על מה אתה ממליץ ? ספר שכתוב ברומאג'י או בקאנה? ואולי גם שם של ספר טוב? חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי.

GnomeBubble

New member
אם אתה מוצא כזה

והוא טוב, אז ספר שכתוב בקאנג'י או פוריגאנה עדיף לדעתי. אם לא, אני לא רואה הבדל גדול בין בין ספר הירגאנה לספר רומאג'י: שניהם לא מאמנים אותך בקריאה של יפנית "אמיתית" (בספרי לימוד בקאנה למשל, כמעט תמיד יש רווחים, שאין כמובן בטקסט יפני נורמלי). כמובן שאם אתה בוחר בספר רומאג'י תוודה שנוח לך עם שיטת הרומניזציה שהם משתמשים בה (כל ספר נוטה לבחור שיטה אחרת) ומומלץ גם לבחור בשיטה שקרובה מאוד לקאנה, כדי שתוכל לדעת בדיוק איך כותבים בקאנה כל מה שראית ברומאג'י (למשל, עדיפה שיטה שמשעתקת את 王 おう מלך ואת 大 おお גדול בתור ou ו-oo בהתאם, ולא בצורה אחידה כמו oo, oh או ô, כי אז אי אפשר לדעת בדיוק איך לכתוב את המילה המדוברת בקאנה).

dannyshadow

New member
בדיוק, בגלל זה אני מחפש ספר בקאנה

או עם קנאג'י עם פוריגאנה. צערי עוד לא מצאתי ספר כזה, אבל אני ממשיך לחפש.

dannyshadow

New member
אתה מכיר ספר ספציפי

שמשתמש בקאנג'ים בסיסים והיראגנה? עם זה אין לי בעיה, גם ככה אני הולך ללמוד קנאג'י ביחד אז אני פשוט אלמד לפי העדיפות של האתר.

Satou

New member
נצל"ש - ספרים ללימוד קאנה

האם מוכרים באחת מרשתות הספרים המוכרות בארץ (סטימצקי, מיתוס וכו') ספרים ללימוד קאנה? כרגע אני לומד קאנה באופן עצמאי דרך האינטרנט, אבל מכיוון שהאינטרנט לא תמיד נגיש עבורי חשבתי שספר יכול לעזור. אז, יש תשובה?

GnomeBubble

New member
לא עד כמה שאני יודע

ספרים בעברית לא קיימים כמובן, וספרים באנגלית לפחות לא מצאתי בקטלוג און-ליין של סטימצקי. מצד שני, אתה יכול לבצע הזמנה מאמאזון לישראל - זה לא כל כך יקר, עד כמה שאני יודע.

Satou

New member
אני לא מחפש ספרים בעברית.

וגם לא חשבתי שיהיו ספרים בעברית ללימוד קאנה. אני אברר על העניין עם אמאזון, יש ספר מסוים שאתה ממליץ עליו בנושא?

GnomeBubble

New member
אני למדתי קאנה דרך האינטרנט

אז אני לא יכול להמליץ לך על אף ספר. במקרה שלי, שהיתה לי גישה יומיומית לאינטרנט, לא ראיתי שום צורך לקנות ספר לנושא פשוט כמו קאנה, אבל אני מבין שהמקרה שלך שונה.

Satou

New member
כמו שאמרתי..

גם אני לומד כרגע קאנה באופן עצמאי דרך האינטרנט, ובגלל שאני תלמיד חטיבה אז גם לי יש גישה יומיומית לאינטרנט, אבל לדעתי תמיד טוב שיהיה ספר במידה ונמאס לי לשבת וללמוד מול המסך כל היום.

GnomeBubble

New member
אוקיי, תראה מה מצאתי

כשסידרתי קצת את הלוחות
כאן ההודעה קצת ישנה, אבל אם הספר עדיין אצלה, אז עליתי על ספר שיש בו יותר מרק קאנה.

dannyshadow

New member
פתרון יותר טוב

עכשיו אני לומד קטאקנה ככה, וגם היראגנה למדתי ככה- עשיתי טבלה לכול קבוצת אותיות, בה רומאג'י, צליל, ודרך כתיבה. גם אני לא סובל ללמוד מול המחשב.

dannyshadow

New member
עוד שאלה: קטאקנה

עכשיו אני נתקל בקטאקנה tsu, שמאוד דומה לקטאקנה shi. למען האמת מאוד קשה להבדיל ביניהם. יש לכם איזה טיפים שיעזרו להבדיל ביניהם? תודה!

tals56

New member
הקווים של הצו הם פונים ללמעלה

והקווים של השי הם יותר באלכסון למטה וגם בעיגול יש הבדל קטן.. ツ シ שי צו

למעלה