ספר דברים

דנילי1

New member
ספר דברים

הבנתי שבכתה ד' מלמדים את ספר דברים ויהשע, כמו כן הבנתי שספר דברים קשה בגלל החוקים הרבים שבו. האם ניתן לסכם את ספר דברים כמבוא ליהושע ?

mmzda

New member
קראתי את שאלתך

אתן לך תשובה מפורטת בעוד כשלוש שעות. חייב לצאת דחוף מהבית.

mmzda

New member
דנילי, חזרתי והנה תשובתי

ספר דברים נילמד בכתה ג' ולא בד'כפי שחשבת. ספר דברים הינו ספר המכיל את נאומי משה ערב מותו באזני העם, ובמהלך נאומיו שם המספר המקראי בפי משה ומספר, "בגירסתו האישית" של משה את מסעי ישראל במדבר סיני, מרגע צאתם ממצרים ועד לרגע כניסתם לארץ. מצד אחד הבנתי שהכתה לא למדה את ספר דב' בכתה ג', ומצד שני "הספר מלא חוקים" כלשונך. אך בעיון פרקי החובה בספר דברים כמעט ואין לך ללמד פרקי חוק, פרט לעשרת הדיברות, ומצוות מזוזה בפרק ו', אבל אלו נילמדו כבר בספר שמות, לכן לדעתי הינך יכולה לוותר עליהם. והנה הצעתי, בתחילת השנה, ערכי עם תלמידייך חזרה קצרה על סיפורי ספר שמות, מרגע הגיעם של בני יעקב למצרים, קורותיהם במצרים, עשרת המכות, חציית ים סוף, קורות העם במסע במדבר. ואז לעבור לדב' לד' הפרק הדן במות משה ולחברו לספר יהושע. אין ספק שפרק לד' נועד לקשר בין שתי הנהגות, הנהגת משה והנהגת יהושע, ובין שתי תקופות, תקופת יציאת מצרים והמסע במדבר מחד, ומאידך, תקופת כיבוש הארץ וההתנחלות.

דנילי1

New member
../images/Emo39.gifתודה תודה../images/Emo39.gif

זו הדרך שחשבתי עליה חזקת אותי ותודה

ilite

New member
../images/Emo140.gifשלחתי מסר.......

עני לי , בבקשה עילית

ספר דברים נלמד בכתה ג'.

התוכנית לד' היא קודם כל הכנה לתנ"ך מלא, יהושע, שופטים ורות. דברים הוא ספר משנה תורה, ומסכם את ספרי שמות- במדבר. הפרקים האחרונים בדברים מקושרים לתחילת יהושע, שכן יהושע מחליף את משה בהנהגת העם. אני עורכת שיחה עם הילדים, ומזכירה להם את כל מראה המקומות בהם פגשנו את משה, מדוע סיים משה את תפקידו? מדוע נבחר יהושע להחליפו? בהצלחה.

דנילי1

New member
זו הבעיה../images/Emo16.gif

לא למדתי בכתב ג' וזו הפעם הראשונה שלי בכתהד'. המורה מג' אמרה שהיא סיימה את במדבר . ידוע לי שאני צריכה ללמד את יהושוע ושיש צורך לקשר עם דברים. מה שאני מחפשת זה את הקשר. אם יש. בכל אופן תודה

תגלית

New member
ב-ד' מלמדים את יהושע, שופטים ורות.

והמורה של כיתה ג' הייתה אמורה ללמד גם את "דברים". המצב הזה קורה לפעמים, שמורות לא מספיקות את ספר דברים ב-ג' והמורה של כיתה ד' נאלצת ללמד את הספר.

למעלה