ספר גורלות

ספר גורלות

שלום, הבנתי שאתה מידי פעם פותח בספרי גורלות? א. באיזה ספר/ים אתה פותח? ב. אתה טובל במקוה לפני זה? קראתי שיש לעשות מספר פעולות "היטהרות", לפני שניגשים לפתיחת גורל בכלל וגורל הגר"א בפרט. ספר קצת ,זה מעניין בברכה

גל סופר

New member
אני שמח שאת שואלת

אני מאוד מעודד שאלות מעין אלו, כי מעטים הם אלו שבודקים עם מי הם מתייעצים- וחבל. א. ספרי גורלות כמו 'גורלות אחיתופל הגילוני' ומעשי גורל שהיו נהוגים ביהדות טוניס וביהדות מרוקו. ב. לא, והסיבה פשוטה. פעולות ה'היטהרות' עליהן קראת לא כוללות טבילה במקווה, כיוון שלהתייעץ בספרי גורלות מספיק לנטול ידיים, ולהרחיק את 'הרוח הרעה' ששורה בידינו כתוצאה מטומאה [שאיננה טומאת מת, היטהרות מוחלטת יכולה להעשות רק בעזרת אפר פרה אדומה, שכיום אין ברשותינו- כולנו טמאי מתים].. טבילה במקווה היא במקרים קיצוניים, כמו שימוש בגורל הגר''א [שגם בו יש מחלוקת האם צריך מקווה או לא]. ישנם אף ספרי קבלה מעשית שכותבים כי לא כל פעולה צריכה מקווה [ואפילו אם מדובר בפעולה קשה, כמו השבעת מלאכים]. אשמח לשמוע היכן קראת על פעולות ההיטהרות. אני ממליץ גם לקרוא בין השורות, כדי להבין בדיוק על מה דיבר הכותב ואם הידע שלו בנושא הוא ידע שהגיע ממקורות אמינים. את מוזמנת לשאול כל שאלה בנושא, אענה בחפץ לב. שבוע טוב

תגובה לגל

שבוע טוב ומבורך, אני זכר ולא נקבה. על ההיטהרות, נועצתי עם הרב מאזוז שליט"א מ"כסא רחמים" בבני ברק.כך, שתשובתך נכונה אך חלקית וההיטהרות הינה חלק בלתי נפרד וקשורה לקדושתו של הספר שנועצים בו בפתיחת הגורל. מה גם שלא כל הספרים אכן הגיעו לידינו במקוריותם ו/או בקדושתם האמייתית. ב. ישנם 2 אנשים היום בארץ שמוסמכים לקרוא בגורל הגר"א אחד מהם הוא מרן הראשל"צ מרדכי אליהו שליט"א. יישר כוח

גל סופר

New member
כאשר זה נוגע לפסק הלכה בנושא זה

אינני מתייעץ עם הרב מאיר מזוז שליט"א, אלא עם ספרים והיגיון ישר. לצערי הרב, התחום ההלכתי כאשר זה נוגע לספרי גורלות הוא מאוד מעורפל, ואינני מכיר אף לא אדם אחד היום שמרשה לעצמו לענות ללא הסתייגות כאשר זה נוגע לנושא הזה. הרס"ג רומז בהקדמה לגורלות שהוא פיתח, כי הקדושה האמיתית לא קשורה לספר הגורלות, אלא לכוונה של האדם. מנסיון ועבודה רבה עם ספרי קבלה, למדתי מהו טמא ומהו טהור, מה מותר ומה אסור. ולא על חינם פסקתי לעצמי 'מותר ללא טבילה', כי אם על סמך גדולים וחכמים ממני. אגב, ההסמכה עליה אתה מדבר היא הסמכה לשם הסמכה, מה שאני לא מאמין בהשפעתו. המשך שבוע טוב

גורלות ואיבחון קבלי

ערב טוב, בוא נניח בצד את הויכוח על היטהרות ונתדיין על עניין שמעניין אותי יותר: באיבחון שעושים לפרט מסוים ,באחת השיטות מסתכלים על ניתוח השם הפרטי והאות הרלבנטית שמשפיע בטווח גילאים מסויים. האם ניתן לעשות הצלבה בין האנרגיה שמוקרנת מאות מסוימת בגיל מסוים על אדם ספציפי, לבין תשובה מספר גורלות? לדוגמה: נניח שאני בגיל X מושפע אנרגטית מהאות ד, האם גם אם תפתח ספר גורלות בשאלה מסוימת התשובה תוביל לאותה כיוון של תשובה?(נניח שד' מסמלת יוזמנ, התקדמות, הצלחה. אם תשאל על עיתוי למעבר דירה תקבל תשובה זהה ?) בברכה ממתין לתשובתך

גל סופר

New member
אין כאן ויכוח

שאלת- עניתי, ע"פ הניסיון שלי בתחום. ב"ה, זכיתי להתנסות בתחום מספיק כדי לדעת מה נכון ומה לא נכון, כאשר זה נוגע להיטהרות והתקדשות [וההבדל? שמיים וארץ]. בעניין שאלתך. ה"שיטה" עליה אתה מדבר אינה מעמיקה מספיק. באיבחון, אם המאבחן משתמש בשיטה אחת בלבד, סביר להניח שהוא חובבן. הבעיה היא ש'כל דכפין ייתי ויכול", ואם מישהו מכיר שיטה אחת, הוא מרשה לעצמו להשתמש בה עשרות פעמים, ולהטעות את הזולת. אזי, התשובה לשאלתך היא כן, בתנאי שמי שביצע את שני הדברים הוא אדם שיודע לבצע זאת. שבוע טוב

למעלה