ספר ברשת

need1

New member
ספר ברשת

כמו שסיפרתי בעבר (ותודה לקוראים הנאמנים) כתבנו ספר שאמור לסייע לזוגות ולפונדקאיות בתחילת התהליך. עכשיו הספר בגירסתו הראשונית ברשת ואתם מוזמנים לקרא ולהביע את דעתכם (בבקשה לא להתיחס לעיצוב שישתנה בקרוב אלא לתוכן)

כל הכבוד על הפרוייקט../images/Emo63.gif

קראתי חלקים ממנו, נראה כי עשיתם עבודה מקיפה ביותר על הנושא. ביקשת הבעת דעה, אז לי מעט חסרה הנימה האישית או אפילו מה שמכונה בשפה מקצועית "תיאורי מקרה" ולא רק מידע אינפורמטיבי. אבל אולי אם מדובר ב"מדריך למשתמש" זה מיותר.

אה, ועוד משהו

אין כל כך התייחסות לתקופת ההריון ישר מהכניסה להריון עברתם ללידה. אני דווקא נורא מוטרדת מהתקופה הזו (הלואי שתגיע כבר...) איך עוברים את התקופה כשההריון רחוק ממני, מה מערכת היחסים הנדרשת, איך, איפה ומתי עורכים את מעקב ההריון ושאלות נוספות מן הסוג הזה שעולות כרגע במוחי על ההריון.

אז ככה... ביקורת בונה../images/Emo88.gif

קודם כל קבלו ח'ח' על הפרוייקט
מסכימה עם אוריתוש שחסר הרבה מידע בנוגע לשלב ההריון. למשל הבדלים בין קופ"ח, מה קורה אם הפונדקאית והזוג מבוטחים בקופות שונות. מצבים - דוגמאות למצבים שונים במהלך ההריון, פירוט בנוגע לשמירה - איך ניתן להפיג מתחים במהלך ההריון, התמודדות של הסביבה עם הריון (סביבתה של הפונדקאית-משפחה/עבודה/חברים וסביבתם של הזוגות -משפחה/עבודה/חברים), חילוקי דעות, בוררים וכו'..
שלב הרישום של הילד לאחר הלידה (בירוקרטיה בפני עצמה מול משרד הפנים)
אולי לא שמתי לב, אבל האם היתה התיחסות לבחירת בי"ח ללידה? יש את עניין האישפוז של האם המיועדת (עלויות) יחס של הצוות המטפל לתהליך/לפונדקאית/להורים (המצאות שני בני הזוג בלידה)... אם יעלו לי עוד חלקים אשתף אותכם במייל... מקווה שיש עוד מקום להוספת נתונים בפרוייקט (אולי הוצאת מהדורה נוספת) מאחלת לכם שיצליח

need1

New member
הריון+לידה

את הספר כתבנו כשכבר התייאשנו מרעיון ההורות בעזרת פונדקאית (אחרי ניסיונות עם 2 פונדקאיות). לשימחתינו לגורל היו תוכניות אחרות לגבינו ובניסיון האחרון (אחרי 13 ניסיונות!) ותודה לאל היום אנחנו בהריון מתקדם. כך שאת ספר ההמשך לגבי הריון+לידה אני מקווה שניכתוב כשנדע יותר.

טוב שהבהרת את הנקודה !!

בכל מקרה אולי באמת חשוב להכניס את ההבהרה הזו גם להקדמה של הספר על מנת שהקורא לא ישאר עם סימני שאלה שעלולים להוות גורם שלילי לגבי ההחלטה אם לגשת לתהליך..

למעלה