ספרי קריאה

מצב
הנושא נעול.

maore

New member
ספרי פנטסיה הם פתרון מצוין!

היא קוראת ספרים כמו
מטילדה, אורה הכפולה, צארלי והשוקולדה והתחילה את הארי פוטר הראשון. תודה על הממלצה לספרי עודד בורלא, נלך לחפש עבורה.
ספרי פנטסיה הם פתרון מצוין!
התבגרות מינית ואלימות אינם הנושאים המרכזיים בהם, ויש בהם המון עושר ועניין לילדים בכל גיל. ממליצה גם על סדרת נרניה של קלייב ס. לואיס (הראשון - "האריה המכשפה וארון הבגדים"), על "קיטוש הקוסם"/ קורצ'ק ועל שני ספרים מקסימים של יונה טפר: "לפתן צימוקים הקטנה" ו"שבע אבני הנסיכה". גם סדרות הלקחנים והמומינים יכולות להתאים.

קרמבלה

New member
בעיה מוכרת. הפתרון שלי הוא לתת

ספרי קריאה
כבר כילדה ראיתי שיש בעיה, וכיום כאם לילדים אני רואה אותה ביתר שאת. לרוב בספרי קריאה לילדים, כאשר ספר מיועד לגיל מסויים הוא מתאים לגיל הממוצע הן מבחינת רמת הכתיבה שלו, והן מבחינת הבעיות שבו הוא עוסק. מה יעשו ילדים שלמדו לקרוא מוקדם יותר? אם ילד בן 9 יכול לקרוא ברמה של גיל 13, יהיו לו ספרים שעוסקים בבעיות, ובקשיים, ובכלל ברמה הרגשית של ילדים בני 13, ולא יתאים לבעיות של הגיל שלו. האם רק אני רואה בזה בעיה? האם יש ספרים שהם לא כאלה?
בעיה מוכרת. הפתרון שלי הוא לתת
ספרים הומוריסטים קלילים, למשל של פוצ'ו או של עודד בורלא, או ספרים ישנים (שנשארו לי מילדותי), בשפה גבוהה יחסית, כגון צ'יטי צ'יטי בנג בנג או האיש הקטן של אריך קסנר- שהם מהווים אתגר לשוני, אבל התכנים ילדותיים עדיין.

net the jet

New member
רוצה להוסיף מתוך נסיון של אמא

ספרי קריאה
כבר כילדה ראיתי שיש בעיה, וכיום כאם לילדים אני רואה אותה ביתר שאת. לרוב בספרי קריאה לילדים, כאשר ספר מיועד לגיל מסויים הוא מתאים לגיל הממוצע הן מבחינת רמת הכתיבה שלו, והן מבחינת הבעיות שבו הוא עוסק. מה יעשו ילדים שלמדו לקרוא מוקדם יותר? אם ילד בן 9 יכול לקרוא ברמה של גיל 13, יהיו לו ספרים שעוסקים בבעיות, ובקשיים, ובכלל ברמה הרגשית של ילדים בני 13, ולא יתאים לבעיות של הגיל שלו. האם רק אני רואה בזה בעיה? האם יש ספרים שהם לא כאלה?
רוצה להוסיף מתוך נסיון של אמא
לתולעת ספרים.... יש משהו בדברייך, אבל אני רואה אותה היום חוזרת וקוראת ספרים שוב ושוב, ודברים שאולי פיפסה כשקראה לפני 3 שנים ספרים של דבורה עומר למשל, היום נקראים מנקודת מבט אחרת.. וכך גם עוד ספרים. ממליצה גם על ספרית מרגנית -יופי של ספרים ! אחרי זה הספרים של פרוזה עשרה גם כן נהדרים. דרך אגב, מלבד קריאה חוזרת על ספרים שבתי עושה מדי פעם על דעת עצמה ( לפעמים כי יצא ספר חדש בסדרה והיא רוצה להזכר בכל הפרטים של הקודמים ועבר זמן.. ) אני מעודדת קריאה באנגלית, יש מבחר עצום שניתן להזמין באינטרנט.

Forum User

New member
מסכימה איתך מאוד

ספרי קריאה
מסכימה איתך מאוד
בני בן שמונה, ולא עולה על דעתי להניח לו לקרוא עכשיו את הארי פוטר, למשל, על אף הפופולריות הגואה. מאותה סיבה גם לא הלכנו לצפות בסרט. קריאה היא מיומנות טכנית. הבנת הנקרא והפנמת המסרים היא מיומנות רגשית. למה להעמיס על ילד תמים ונאיבי את הבעיות של גיל ההתבגרות? אני חושבת שילד צריך שגיבור הספר, מושא ההזדהות, יהיה בגיל הרגשי שלו, הקורא. דוגמאות: את פיטר פן קראנו יחד, כדי שאוכל לתווך את הקטעים שלטעמי טעונים מדי. בסדרת "מרגנית" יש ספרים נפלאים לחתך הגילאים 12-9 ואנחנו מנסים למצות אותם עד תום: צ'רלי והשוקולדה, צ'רלי ומעופפלית הזכוכית, המגדל הפורח באוויר, פוליאנה, הספרים של מיכאל אנדה, רואלד דאל. אאל"ט כמחצית מהספרים בסדרה הם ספרי פנטזיה, דוגמת האריה המכשפה וארון הבגדים האלמותי. עוד ספר מצויין הוא "משפחתי וחיות אחרות" וכן המשכיו. גם ספרי אריך קסטנר פוריטניים דיים כדי לא לעורר מחלוקות רגשיות...

ibibik

New member
לגבי הארי פוטר

מסכימה איתך מאוד
בני בן שמונה, ולא עולה על דעתי להניח לו לקרוא עכשיו את הארי פוטר, למשל, על אף הפופולריות הגואה. מאותה סיבה גם לא הלכנו לצפות בסרט. קריאה היא מיומנות טכנית. הבנת הנקרא והפנמת המסרים היא מיומנות רגשית. למה להעמיס על ילד תמים ונאיבי את הבעיות של גיל ההתבגרות? אני חושבת שילד צריך שגיבור הספר, מושא ההזדהות, יהיה בגיל הרגשי שלו, הקורא. דוגמאות: את פיטר פן קראנו יחד, כדי שאוכל לתווך את הקטעים שלטעמי טעונים מדי. בסדרת "מרגנית" יש ספרים נפלאים לחתך הגילאים 12-9 ואנחנו מנסים למצות אותם עד תום: צ'רלי והשוקולדה, צ'רלי ומעופפלית הזכוכית, המגדל הפורח באוויר, פוליאנה, הספרים של מיכאל אנדה, רואלד דאל. אאל"ט כמחצית מהספרים בסדרה הם ספרי פנטזיה, דוגמת האריה המכשפה וארון הבגדים האלמותי. עוד ספר מצויין הוא "משפחתי וחיות אחרות" וכן המשכיו. גם ספרי אריך קסטנר פוריטניים דיים כדי לא לעורר מחלוקות רגשיות...
לגבי הארי פוטר
אנחנו דווקא קוראים אותו. קצת יחד וקצת לחוד. את שני הסרטים הראשונים הוא ראה כבר לפני שנתיים (גם בני בן 8) כך שלא היה טעם שלא להתחיל. בשירשור קודם קיבלתי דווקא הרבה עידוד ממשתתפות הפורום להתחיל את הסידרה בגיל הזה וכך עשינו. הנימוק העיקרי היה שילדים בגיל הזה מבינים בדרכם שלהם. לטעמי, כל עוד אין בספרים תכנים בוטים (לרבות מין), אפשר לתת לילדים לקרוא אותם. אפילו את סדרת כוח המוח שבה היו הרבה תכנים קשים - התמכרות לסמים, בריחה מהבית, מחלה ממארת ומוות בגיל צעיר (וזו רק רשימה חלקית), קוראים כבר מכיתה א'. אגב, לגבי האריה המכשפה וארון הבגדים - בחורף ייצא הסרט, אז כדאי לקרוא את הספר מראש

lironlondon

New member
אני נתקלתי בבעיה דומה

ספרי קריאה
אני נתקלתי בבעיה דומה
אני קוראת ברמה שלדעתי היא גבוהה בהרבה מזו של התלמידים בשכבה שלי (אני קוראת כ-4 ספרים בשבוע). כל חודש-חודשיים נותנים לנו ספר קריאה מהספריה הבית-ספרית, ועליו אנחנו נבחנים. הספרים נבחרו אחרי המלצה של משרד החינוך, שלא התחשב בכיתות מחוננים או בסתם תלמידים שאוהבים לקרוא. כך יצא, שגם הרמה הלשונית היא נמוכה בשבילי וגם התוכן משעמם/ילדותי/לא מתאים לי. גם בספריה העירונית לא מצאתי הרבה נחמה- את רוב ספרי הנוער כבר קראתי. לכן פניתי למדפי המד"ב והפנטסיה. פשוט מרתק... הבעיה היא, שאחרי שקוריאם כמה ספרים טובים בצורה יוצאת דופן, האחרים נראים פתאום "נמוכים". חוץ מזה, ברוב הספרים שמצאתי ועדיין לא קראתי יש יותר מדי סקס או סמים או עישון לטעמי. מה לעשות, אני עדיין לא מוכנה להתמודד עם התיאור של כל-מה-שבני-הזוג-עשו-בלילה-אחד, כמו בספר התרוממות של אורית קראוס וינר או משהו מאוד דומה. מספיק התיאור הכללי, כמו בספר "ילדה טובה" (ספר מומלץ לכל בני הנוער מכיתה ח' ומעלה, לדעתי). אין מה לעשות, מד"ב ופנטסיה זה ה-ז'אנר המומלץ ביותר. אבל רק מכיתה ה' ומעלה. לקטנים יותר- עדיין יש מבחר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה