ספרי קריאה לתיכון...

ספרי קריאה לתיכון...

הבן שלי {עולה ל-י"ב} אמור לקרוא כמה ספרים במהלך שנת הלימודים. לא ספרי לימוד,אלא ספרי קריאה כגון- "געגועי לקיסינג'ר"{אתגר קרת} "צינורות"{כנ"ל} "אניהו"{כנ"ל} כל ספר כזה עולה המון...נסינו להשיג בספריה ואין...הכל הושאל. בנוסף עוד ספר שהוא אמור לעשות עליו עבודה לחופש-"התפסן בשדה השיפון" גם אין בספריה. מה לעשות,לקנות? אולי יש למישהו את הספרים ומוכן להשאיל לי?

barfilya

New member
ככה באמת נראה החינוך של הילדים היום

לא יכלו לתת להם ספרים איכותיים יותר. דווקא אתגר קרת? יש סופרים טובים יותר שחשוב שבני הנוער יקראו אותם. טוב זה מה שקורה שלימור ליבנת צרת החינוך.

../images/Emo12.gifלא אכותי אתגר קרת?

אין סופר שהוא לא איכותי בעיני...יש סופרים שאולי קצת יותר קשה ומסובך ללמוד אותם, אבל לא איכותי? לא מסכימה!!! אז מה שילמדו? "מלאך או שטן" של שרה אנג'ל? או רומנים של סמדר שיר?

אפרתש

New member
הבעיה היא הבועה הקטנטנה

אני נורא מקווה שאת התלוצצת, וגם את יודעת שחוץ מאתגר קרת וסמדר שיר יש עוד סופרים בעולם. אבל אם זו רשימת הקריאה של בית ספר תיכון, מירב הסיכויים שבעוד עשרים שנה זו לא תהיה בדיחה, ורוב המבוגרים במדינה יכירו מקסימום סופר אחד (עדיף כזה עם סיפורים נורא קצרים). ומוזר לי שמצד אחד חושבים שאלה ספרים שחשוב לקרוא, אבל לא מספיק חשובים כדי להחזיק בספריה. זכור לי במעומעם שפעם היה לי ספר של אתגר קרת, אבל אני לא מוצאת אותו. אם אמצא ועוד לא תמצאי אחר - אגיד לך.

בוודאי שבחירת הסופרים היתה מכוונת..

בכוונה בחרתי בשתי הכותבות הספצפיות האלו, על מנת להדגיש את הרמה הספרותית שלהן, לעומת אתגר קרת... לא הבנתי למה התכוונת, ויש לי הרגשה שגם את לא הבנת את הכוונה שלי...אני אסביר... זה לא שכל התיכון הילדים לומדים את אותו הסופר. בשנה שעברה למשל הם למדו את דוד גרוסמן {למזלי,היו לי את הספרים הנחוצים בבית}. לפני שנתיים הם למדו שירים של יונתן גפן. אני דווקא שמחה על ההזדמנות שהם מקבלים בללמוד על הסופרים\משוררים של ימינו...{עם כל הכבוד לביאליק ורחל,כן?}. הבעיה העיקרית שלי היתה, שבגלל שהספרים האלה הם סיפרי קריאה ולא ספרי לימוד, הם נמכרים מלחתחילה מאוד יקר. וכמעט אין להשיג אותם "יד שניה" והמלאי אזל בספריות...

אפרתש

New member
התכוונתי שאני מקווה שהרשימה ארוכה

אבל אם מדובר בספר שצריך לקרוא בזמנו החופשי במהלך השנה, למה להילחץ עכשו? בודאי מתישהו במהלך השנה יחזירו את הספר לספריה.

Neta558

New member
איכות הספרים לא חשובה

העיקר שאומרים לכולם מה לקרוא, מתי לקרוא, באיזה קצב לקרוא ולא שוכחים גם לדרוש מהם ללמוד בעל פה פרשנות אחת ויחידה לסיפור ולא לגלות מחשבה עצמאית או יצירתיות

shushonim

New member
יש לי! יש לי!

את "התפסן בשדה השיפון" וגם את "הקייטנה של קנלר" של אתגר קרת (זה לא מהרשימה שהזכרת אבל זה עדיין אתגר קרת). את מוזמנת להשאיל. תשלחי מסר אם את מעוניינת.

lala76

New member
יש לי את כל הספרים של אתגר קרת

אני מוכנה להשאיל, תשלחי לי מסר

למעלה