ספרי קומיקס...?

JustMe_

New member
ספרי קומיקס...?

שלום לכולם, הייתי שמח לקבל מכם עזרה לגבי רכישת ספרי קומיקס- הסברים וטכניקות. לדוגמא ראיתי ספר שמכיל בתוכו מאות סגנונות של אפים, אוזניים, שפתיים וכדומה. אשמח לקבל כל שם של ספר שיוכל לעזור לי להתקדם וליצור טוב יותר. תודה..........

mulon1984

New member
את מעוניינת בספרי הדרכה?

תראי, כדי לצייר קומיקס צריך לדעת 2 דברים: 1. לדעת לצייר 2. להכיר את שפת הקומיקס. כדי להכיר את שפת הקומיקס אני ממליץ על making comics של סקוט מקלאוד, וגם על understanding comics של אותו הסופר. כדי ללמוד איך לצייר את צריכה, ובכן, ללמוד לצייר. ואת זה אפשר לעשות עם כל ספר הדרכה שמלמד אנטומיה, קומפוזיציות ופרספקטיבות. ובכל, הנה כמה המלצות: "ככה מציירים זבנג" מאת אורי פינק. ספר נהדר שייתן לך את הכלים הבסיסיים להתחלה בעבודה על קומיקס, החל מכתיבת הסיפור, דרך התכנון, הציור, האינק והצבע. "how to draw comics the marvel way" אני לא מכיר את הספר אישית, אבל שמעתי עליו דברים טובים. בהצלחה!

marv

New member
חחח..אם היית קורא טוב ומבין שזה בן

לא היית כל כך חמוד ומפרט.... וואלק אתהההההההההה. אבל - מילים כדורבנות..

Peter MFM

New member
יפה מולי

הצלחתה לבסס את הידע הראשוני שלך בקומיקס על שניים מהדברים הכי מחורבנים שיש לז'אנר להציע (להלן: זבנג ומרוול).

chatenoire

New member
מדובר בבסיס

שני הספרים מציגים בסיס מצוין לאנטומיה, ציור דמות, בניית פאנל, עימוד, דינמיות, לטרינג ועוד ועוד. אמנם בכל אחד מהם יש מן הסגנון של יוצריו, אבל אני מאמינה שמי שיש לו משהו להביע יצליח לקחת את הידע מכל אחד מהספרים האלה לכיוון שלו ולמצוא לעצמו סגנון אישי.

mulon1984

New member
תגיד, אתה על חומוס מאוגנדה?

לגבי מרוול, אני לא יכול להגיב, אבל אני יודע שאביב אור (זאת שהגיבה לפני) למדה ממנו ואני אוהב את העבודות שלה. לגבי ככה מציירים זבנג: זה ספר מעולה. הוא אומנם לא מסביר לך איך קוראים לכל שריר בגוף או איזה שריר בפנים אחראי על איזה פרצוץ, אבל אחרי שתקרא אותו אתה כבר תדע איך לעשות פרספקטיבה, איך לשלב צבעים, איך לצייר דמות תלת מימדית עם פרופורציות, איך להשתמש בגלילים כדורים וקוביות כדי לצייר גוף, איך להימנע מטעויות קומיקס נפוצות ועוד. בכלל, זה ספר שמלווה אותך משלב ה"יש לי רעיון לקומיקס" עד שלב ה"עכשיו אני צובע איזה כיף" ומקנה לקורא הרגלי עבודה נכונים. בקיצור, אלו ספרים מעולים ליוצרים צעירים\מתחילים.

Peter MFM

New member
מה עם שלב ה...

"אני נותן את הסקיצות לקטינים זבי חוטס אך מסוקסים, בכדי שיצבעו לי אותם בתמורה ל*בליפ* *בליפ* *בליפ*"?

Hubert Hubert

New member
אתה יוצא מנקודת הנחה

שכישורי קומיקס טובים=כישורי ציור טובים. כלומר, אני לא חושב ששימוש באנטומיה טובה, פרספקטיבה מדעית, דמות תלת מימדית וכל זה זה *הבסיס* לקומיקס טוב. ברור שזה יכול לשדרג קומיקס אבל אם הספרים האלה מתיימרים לתת לך את הבסיס, הם צריכים לתת לך משהו אחר לחלוטין. לא שאני יודע מה זה המשהו האחר הזה, אבל אני יודע שהצעד הראשון שכל יוצר קומיקס לומד לא צריך להיות "איך להשתמש בגלילים כדורים וקוביות כדי לצייר גוף".

illustrator

New member
נקודת ההנחה שלי היא...

שכישורי ציור טובים מוסיפים הרבה לכישורי קומיקס טובים, למרות שלמי שיש כישורי ציור טובים לא בהכרח יהיו כישורי קומיקס טובים. אבל תכל'ס, מה רע בלדעת לצייר? מישהו שיש לו הבנה טובה של אנטומיה, פרספקטיבה ועוד 'דברים שקשורים לציור עם שמות מרשימים שאנו אוהבים לזרוק לאויר' תמיד יוכל לשחק עם אותם חוקים כדי להגיע לתוצאה שירצה. אבל בגישה של "אני לא יודע כלום על אנטומיה אבל זה בסדר כי זה הסגנון שלי" אני לא תומך. מעבר לזה, אני מסכים שבשביל לעשות קומיקס טוב צריך משהו מעבר שנקרא storytelling, וזו דוקא אחת הסיבות שתמיד העדפתי את How to Draw Comics the Marvel Way שכן נוגע בנושא.

Hubert Hubert

New member
לפני הכל, כסתו"ח - לא קראתי את

How to Draw Comics the Marvel Way. אבל לפי מה שמשתמע מהשם שלו, נראה שהוא מלמד באופן ספציפי איך לצייר קומיקס בצורה של מרוול (well, duh). אם אנחנו מדברים על ספר שאמור לספק את המבוא הטוב ביותר ליצירת קומיקס, נראה לי שהדבר הראשון, או אחד מהדברים הראשונים לפחות, שספר כזה צריך לספק זה להראות לפחות קמצוץ מהמגוון האינסופי של סגנונות, ז'אנרים ודרכים שיש לעשות קומיקס. אני יודע ש'ככה מציירים זבנג' לא עושה את זה (לא, לצייר את גל בתלבושות של קאובוי ואסטרונאוט זה לא זה). ולפי איך שזה נשמע, גם הספר של מרוול לא עושה את זה. לא שהספרים האלה מתיימרים לעשות את זה, כן? ברור שהם באים בכוונה ברורה ללמד ספציפית איך לצייר קומיקס בסגנון של זבנג או ספיידרמן, אני פשוט אומר שלהציע דווקא את הספרים האלה ליוצר מתחיל ביומרה שהם מלמדים איזשהו בסיס הכרחי זה לא נכון, אני יכול לחשוב עכשיו על שלושה-ארבעה קומיקסים מוצלחים (גם אם חלקם לא לגמרי לטעמי, או לגמרי לטעמך) שלא עומדים באף אחד מהקריקטריונים שמולי ציין.

mulon1984

New member
בגלל זה

המלצתי גם על making comics שמלמד על "שפת הקומיקס" ואיך עושים קומיקס, ולא רק איך לצייר דברים.

fucking maria

New member
נצל"ש OFF - לבחור מתוך שלוש:

קודם כל; הפורום כייפי ונחמד לי לקרוא כאן מדי פעם. ועכשיו העניין שלשמו התכנסו היום - לכבוד יומולדת הקרב ובא החלטתי להזמין לעצמי חוברת מ amazon, אומנם אני לא קוראת הרבה קומיקס אבל מדי פעם קונה משהו טוב. עברתי על המאמרים בפורום ועוד כל מני ובחרתי שלושה ספרים שמעניינים אותי, השאלה היא מי מהם המומלץ ביותר? עזרו לי: 1. Y: The Last Man Vol. 1: Unmanned 2. Best of American Splendor 3. Ghost World בתקווה שתגאלו אותי מן הלבטים :) תודה, מיטל

Hubert Hubert

New member
לא קראתי את אמריקן ספלנדור

אבל גוסט וורלד הוא בהחלט הרבה יותר מוצלח מy the last man, ולפי מה ששמעתי גם אמריקן ספלנדור זה לא כזה מציאה.בכל אופן, להזמין מאמאזון זה קצת סרבול מיותר, יש בארץ שתי חנויות קומיקס מוצלחות שיכולות לספק לך את הספרים האלה, אולי במחיר נמוך יותר ועם פחות סיבוכים. גם אם אין לך זמן\כוח\יכולת ליסוע לתל אביב ולבקר בחנויות עצמן, הן עושות משלוחים.

fucking maria

New member
ואני חשבתי שרק משבחים את ה-Y..

לפי החישובים יוצא זול יותר דרך אמאזון, אין לי בעיה לחכות עד שיגיע. ותודה על ההמלצה, כבר כמעט הזמנתי את ספלדור.. אך אני עדיין מתלבטת.

Hubert Hubert

New member
גוסט וורלד וY מאוד שונים אחד מהשני

ככה שבכל אופן די קשה להשוות ביניהם ולהגיד "מי יותר שווה", אבל גם בגבולות הז'אנר שלו אני לא חושב שY עד כדי כך מוצלח. הוא מתחיל טוב ומשם מדרדר. מה גם שY זו השקעה לטווח ארוך כי זו סדרה שנמשכת על פני כמה וכמה ספרים, ולקרוא רק את הספר הראשון זה חסר טעם (אלא אם כן לא אהבת את הראשון ואז את פטורה מלהמשיך הלאה, אבל גם אז זו קנייה חסרת טעם כי לא נהנית). גוסט וורלד עומד בפני עצמו. הדרך הכי טוב לדעת מה להמליץ לך היא אם פשוט תגידי איזה דברים את אוהבת במדיות אחרות, כלומר איזה ספרים, סרטים וסדרות טלוויזיה את אוהבת. את הסרט של גוסט וורלד ראית?

fucking maria

New member
על Y אני מוותרת

תודה על ההכוונה. החלטתי לרכוש גם את גוסט וורלד וגם את אמריקן ספלנדור (מה לעשות, הסרט עשה את שלו) יום טוב.

ailag

New member
אגב Y

(שיתכן שהבחירה שעשית נכונה; אם כי לכל אחד טעם שונה) באתר של dc-vertigo יש את החוברת הראשונה חינם בPDF ל"טעימה". היא לא מייצגת לכשעצמה, אבל אפשר להבין בדיוק את אופי הסיפור ממנה (לא רק העלילה, ממש הסיפור).

ailag

New member
המשפט הראשון שם לא ברור

נראה לי שהבחירה טובה. אם כי כאמור לכל אחד וכדו'.

למעלה