ספרי ציור קומיקס

Thanos

New member
ספרי ציור קומיקס

איזה ספר כדאי לקנות? ראיתי שיצא ספר חדש יחסית של וויזארד שמשתתפים בו כמה מהציירים היותר טובים בתקופתנו. האם כדאי לקנות אותו? אני מעוניין בספר שילמד טכניקה כי כשרון יש לי אבל הוא מבוזבז כי אני לא יודע להשתמש בו נכון.

chatenoire

New member
ההמלצה הרגילה שלי

How to Draw Comics - the Marvel Way. להשיג בחנויות הקומיקס המובחרות.

illustrator

New member
מיושן?!

האנטומיה של בני האדם לא השתנתה לאחרונה, עד כמה שידוע לי. גם לא חוקי הפרספקטיבה, וציירים כיום עדיין מציירים על פי טכניקות שקיימות מאז הרנסנס. ומה לגבי סגנון או אופי של קומיקס? ובכן, הספר מעניק בסיס מצוין לכל צייר, מתחיל או לא. על הבסיס הזה ניתן לפתח כל סגנון אותו הצייר ירצה ליישם. מה מייחד את הספר? בתור התחלה, יותר קל לקרוא אותו מרוב ספרי הציור בהם נתקלתי. כשצייר מתחיל להסביר על ציור, יש לו נטייה להיות מאוד טכני ולקחת דברים מסויימים כמובנים מאליו. בספר הזה, הצייר (ג'ון בוסמה) הסביר הכל בעל פה לכותב (סטאן לי) שניסח הכל בצורה שגם מישהו כמוהו, שלא מצייר, יוכל להבין. היתרון השני הוא שמעבר לפרספקטיבה ואנטומיה וכדומה, הספר מכסה נושאים ייחודיים לקומיקס, כמו בניית עמוד, הכנסת עניין לסיפור, עיצוב כריכה, וגם קצת על אינקינג. הנושאים גם מסודרים בסדר לימוד הגיוני. אני, מן הסתם, מצטרף להמלצה.

evil i

New member
"ככה מציירים זבנג"

אם מישהו מתקשה באנגלית, או סתם רוצה המלצה לספר לימוד מעולה, אני ממליץ על "ככה מציירים זבנג". חוץ מפרק אחד קטן שמסביר איך לצייר את הדמויות, זה ספר שמסביר איך לצייר אנשים (אנטומיה, העמדה) וגם איך לבנות קומיקס, ואיך לצבוע. אני קראתי את הגרסה המקורית והבנתי שבינתיים יצאה מהדורה שנייה עם הרחבה על צביעה בפוטושופ. אני בכל מקרה ממליץ על זה, זה אחלה ספר לימוד.

Fixing My Hair

New member
כן אבל

קומיקס כן השתנה בתקופה האחרונה, כבר אין הצמדות לכללים כמו פאנלים כפי שהיה בעבר. לכן חשבתי שהספר יכול להיות מיושן מידי לעומת מה ששאלתי בהתחלה על הספר של וויזארד...

illustrator

New member
הצמדות לכללים כמו פאנלים?

מעולם לא היתה. אני יכול להראות כאן דוגמאות משנות ה-40 וה-50 שמראות את זה. אבל משחקי פאנלים זה אחד הדברים שמקבלים ערך גבוה מדי בעיני ציירים מתחילים, לדעתי. רוב העורכים המקצועיים איתם יצא לי לדבר או שקראתי מאמרים שלהם דוקא מעדיפים חלוקת פאנלים פשוטה וברורה על פני פריסות מתוחכמות יתר על המידה (אפשר גם להגיד 'מתחכמות'), ומדובר באנשים שמקבלים ציירים לעבודה בחברות בארה"ב, מהגדולות לקטנות. ניתן אמנם למצוא פה ושם מאמרים טובים העוסקים בחשיבות של גודל/צורה של פאנל. הספר Understanding Comics גם עוסק בזה מספר פעמים. אבל באותה מידה, ניתן לבחון קומיקס של ציירים שונים ואת הבחירות שעשו. אין פה תורה או דרך אחת לעשות את זה. מצד שני, אם יוצר/ת מתלמד/ת לא יודע/ת לצייר נכון, או כיצד להעביר את מה שנדרש מהסיפור בצורה ברורה ומעניינת, הפאנלים הכי 'משוכללים' לא יעזרו לו/לה. בספר של וויזארד לא יצא לי לעיין בצורה מעמיקה, אבל אני יודע שמדובר באוסף Tutorials שונים שהופיעו בגליונות שונים של המגזין מאת ציירים שונים. לפיכך ניתן להניח שהוא לא מכיל תכנית לימוד מסודרת ועקבית. זה בהחלט נחמד כתוספת או מקור השראה, אבל לא הייתי אומר שזה המקום להתחיל ממנו.

chatenoire

New member
מצטרפת לתשובה של ערן

"שבירת מוסכמות" מגיעה אחרי שמכירים את המוסכמות האלה היטב, אחרת אפשר לראות בקלות שהיא קצת צולעת. How to Draw Comics מלמד את המוסכמות האלה בצורה מאוד מהנה ומקיפה, ואחרי שמתעמקים ומטמיעים את כל מה שיש לו ללמד, מגיע השלב של "לצאת החוצה", לראות עבודות של אמנים שונים ולפתח סגנון אישי. יש לי שני אוספים כאלה של וויזארד, ואני ממליצה עליהם כתוספת להעשרה. הם מורכבים מפרקים קצרים שלא ממש מאפשרים התעמקות, אבל בהחלט נותנים טיפים מצוינים ורעיונות, ובכלל - תמיד כיף לראות איך אומן כזה או אחר עובד.

ailag

New member
יש שינויים ב"טרנדים" בקומיקס

אבל הם לא כ"כ מובהקים או מהירים כדי להפוך את הספר הנ"ל למיושן. וגם אם הוא היה ספר קצת מיושן אז לא נורא, היית לומד טכניקות קצת מיושנות ואז עושה סוויץ' קטן לקומיקס מהסוג החדש יותר, עדיין היית שוקד ולומד בסיס טוב.

ailag

New member
אגב UNDERSTANDING שהזכירו

יש כבר את MAKING COMICS (השלישי בסדרה) בחנויות - ראיתי אותו אתמול אצל אורן "מכור-על" רונן והוא מדווח שהספר טוב. אני מתארת לעצמי שהספר מדבר פחות על אנטומיה ויותר על איך לעשות שהקומיקס יגיד את מה שאתה רוצה שהוא יגיד. החלק שרפרפתי בו נראה כמו חלק על הבעות פנים. בגלל שהבנאדם מפורסם בין השאר בזכות העיסוק שלו בתאוריה של קומיקס כנראה שזה יהיה טוב. (גם understanding comics שלו מומלץ, אם כי הוא לא מדבר על איך לעשות אלא מה זה) חוץ מזה, אתה מוזמן להעלות פה ציורים (אם יש שרשור ציורים אז להעלות שם) וניתן לך ביקורת בונה - או לפחות ננסה. זאת דרך טובה להתקדם, לפחות למי שיודע לקבל ביקורת בונה.

למעלה