ספרי פסיכולוגיה

TomerZimmermann

New member
ספרי פסיכולוגיה

שלום, קראתי לאחרונה את הספר "סערת נפש" של הפסיכולוג יובל משהו. אני לא זוכר את השם והספר לא זמין לי כרגע. בכל אופן, מי שמכיר את הספר, יידע על מה אני מדבר. אני מחפש ספרים נוספים בסגנון. ספרים שמשלבים הסברים על פסיכולוגיה\פסיכואנליטיקה\ניורולוגיה ושאר ירקות בסגנון. שמעתי על ספר נוסף (בנושא ניורולוגיה) בשם "האיש שחשב שאשתו היא כובע". מישהו יכול להמליץ לי על עוד ספרים בסגנון? תודה

אפיפני

New member
פסיכולוגיה

לילום יש לפחות שני ספרים שעינינם CASE STUDIES לא למומחים ומתארים את דרך הטיפול שמאפיינת את ילום ואת הזרם שאליו הוא שייך ווא מעביר את הסבריו בדרך סיפורית (ארוין ילום: סיפורי פסיכותירפיה,ועל הספה) יש ספר שכתב פרופסור אליהו רוזנהיים מרצה מאוניברסיטת בר אילן ופסיכותירפיסט שמתאר אי אלו אמיתות על מבנה הנפש ומהות הטיפול הספר תיאורטי אבל קריא מאוד גם לקרוא הלא מקצועי אך עם זאת יש בו הרבה פחות תבונה ונשמה משיש בספר של יובל. יש ספר מורכב יותר שנדמה לי שתורגם לאחרונה לעברית אני מכירה את הורסיה האנגלית.שכחתי את שמו המדוייק אבל המחבר הוא פיטר קייסמנט וגם הוא מדבר על התיאוריה של האישיות על פסיכופתולוגיה ועל דרכי טיפול ומלווה בהדגמות ודוגמאות . יש כמובן הספרים האנקדוטים:האיש שחשב שהוא כובע והשני ששכחתי את שמו אבל הם לא עוסקים בפסיכולוגיה או בפסיכותירפיה אלא בנוירולוגיה וזה משהו קצת שונה הספרים האלו נכתבו על ידי אוליבר סאקס דרך אגב. ואם מדברים על נוירולוגיה ישנו ספר דומה שכתב הגורו של הנוירולוגיה העממית בישראל :פרו' רפי קראסו ושמו של הספר פרח כרגיל מזכרוני - גם כן סיבה טובה עבורי להגיע לאיזה נוירולוג. והערה אחרונה: ירמיהו יובל הוא לעניות דעתי פסיכיאטר ולא פסיכולוג (אבל הוא בסדר כמו פסיכולוג
) והערה אחרונה אחרונה אתה יכול לנסות להבין את הנפש גם מזוית פחות שגרתית אבל יותר ספרותית אם תקרא את טירופו של רופא הנפש שיצא לאחרונה ודוסטו יכול לספר לך עליו אם תבקש.

דוסטו

New member
לא ירמיהו ולא פסיכולוג

יורם יובל -פסיכיאטר ובנוסף בעל תואר דוקטור בנוירוביולוגיה. (אגב -הנכד של ליבוביץ. ישעיהו). והספר מצוין. שם את יאלום בכיס. ירמיהו יובל -בכלל פילוסוף. כתב את "שפינוזה וכופרים אחרים" וגם "קאנט והפילוסופיה של ההיסטוריה" (הפילוסופים האלה - על כל דבר הם מתפלספים. הפילוסופיה של ההיסטוריה ? מה עם הפילוסופיה של חצאית המיני?) וביחס ל"טרופו של רופא הנפש" - המנהלת תשחיל את מה שכתבתי, כך אמרה, מתישהו בסוף השבוע. אחרי העונג שבת.

אפיפני

New member
ידעתי שתציל אותי :)

תודה! אתה כמובן צודק בקשר לירמיהו ומקצועו הפילוסופי וספריו וליורם שלפחות זכרתי נכון שהוא פסיכיאטר. לא יודעת מה לעשות עם מגירות המוח שמבלבלות לי שמות. למזלי הזיכרון החזותי שלי לא נפגע אבל שמות - אללה יוסטור. ושוב תודה על גלגל ההצלה.

siv30

New member
פילוסופיה של ההיסטוריה - ענף מכובד

בפילוסופיה של המדעים. למתעניינים יש גם מכון לפילוסופיה של ההיסטוריה באוניברסיטת ת"א.

ferlio

New member
" סערת נפש"

שאני מניחה שעליו אתם מתדיינים הוא באמת ספר מעולה. נדמה לי אפילו שיש הקדשה לסב המפורסם. בכל אופן, מאוד אהבתי.

siv30

New member
אוליבר סאקס - אני נהנתי מהספרים

שלו : 1. האיש שחשב שאשתו היא כובע - מתאר תופעות נוירולוגיות מוזרות בשפה להדיוטות. 2. יקיצות - מתאר מסע על פני חצי מאה של אנשים שלקו במחלה נוירולוגית לא זכור לי שמה והתעוררו לאחר שהשתמשו בתרופה חדישה. מאוד מעניין, כתוב מהזווית האישית של המטופלים. ומהדפסה אחת לשניה הוא גם מעדכן את הספר ואת הממצאים שלו. 3. אנתרופולוג על המאדים - דומה מאוד לאיש שחשב שאישתו היא כובע , רק גלריית הדמויות שונה והמקרים המתוארים שונים. 4. האי של עיוורי הצבעים - ממתין לי על המדף אני קראתי אותם בסדר הזה וכפי שכתבתי מאוד נהנתי.

Boojie

New member
ל"יקיצות" גם עשו סרט,

בשם "התעוררות", אם זכרוני אינו מטעני. סיפור מרתק וגם כואב מאד.

Arana

Well-known member
מנהל
"קיי פאקס" / ג'ין ברואר

ולפני שתקפצו - קראתי את הספר הרבה לפני שראיתי את הסרט (שדווקא לא הרס אותו כמו שרוב הסרטים עושים לספרים עליהם הם מבוססים). מדובר במקרה אמיתי, תאמינו או לא. ולמי שלא מכיר: פסיכיאטר בבית החולים הפסיכיאטרי של מנהטן מקבל חולה משונה: איש שנמצא ע"י המשטרה בתחנת אוטובוס מרכזית, המכנה את עצמו פְּרוֹט וטוען שהגיע מכוכב הלכת קֵיי-פַּאקְס. מטורף? אולי לא... הספר נכתב ע"י הפסיכיאטר עצמו, ומתאר את הווי בית החולים, את ה"מקרים" המעניינים וכיצד פרוט המסתורי (שלאורך כל הספר מתנהל מבצע בלשי ממש לאתר את זהותו האמיתית) משפיע בצורה מוזרה על כל מי שסביבו, כולל על הפסיכיאטר עצמו ועל משפחתו. הספר מחולק לפרקים לפי הפגישות שערך הפסיכיאטר עם פרוט ומתאר הן את שיחותיהם הטיפוליות והן אירועים המתרחשים מסביב. הכתיבה זורמת ונעימה, והמילה שבעזרתה אני מוצאת לנכון לתאר את הספר היא "מקסים". לא קראתי את "סערת נפש", ואולי "קיי פאקס" יהיה יותר מדי "סיפורי" יחסית למה שאתה מחפש, אבל אני עדיין ממליצה עליו. אפשר אחר כך גם לראות את הסרט - הוא חביב למדי. נכון ששמעתי על הסרט לפני שקראתי את הספר, אבל פרט לכך שראיתי את פרוט בדמותו של קווין ספייסי, הדבר לא השפיע על הנאתי מהקריאה. ודרך אגב - אין שחקן מתאים יותר מספייסי לגילום דמותו של פרוט - המספר מתאר את ההבעה הצינית-מתנשאת של פרוט, ומי שמכיר את ההבעות של ספייסי מבין למה אני מתכוונת.

Boojie

New member
לגבי "סיפור אמיתי" -

בזמנו היה ויכוח בסוגיה הזו, ומכיוון שבשום מקום בספר לא מצוין "מבוסס על סיפור אמיתי", ההסכמה היא שזה לא. אם יש לך מידע שונה, אנא חלקי אותו אתנו.

Arana

Well-known member
מנהל
לא, אין לי מידע שונה

זו היתה ההתרשמות החזקה שלי, הן מסגנון הכתיבה (זה נראה יותר כתיעוד או כ-case study מאשר כסיפורת) והן מהשימוש בשמו האמיתי של הסופר. מכל מקום, סוף הספר
למי שמתכוון לקרוא את הספר - הפסיקו לקרוא כאן!!!
או "הפתרון", לפיו פרוט היה אישיות משנית של רוברט פורטר (ואפילו שמו נגזר מהשם "פורטר") מאז ומעולם ו"יוצא" כאשר רוברט נתון במצוקה הוא פתרון הגיוני בהחלט, ונראה סביר מאוד. בסרט, כמובן, שמרו על מידה של מסתוריות בסופו כאשר פרוט אמור לחזור לקיי פאקס, אבל אני מניחה שאם היו משתמשים בסיום של הספר, זה היה פחות "קסום" ומעניין.

פסיכולוגיה לתומר לא יודעת אם לזה התכוונת,אבל אני חייבת קודם כל להמליץ פה על- "האדם מחפש משמעות" של ויקטור פראנקל. ספר מדהים על ההתמודדות של המחבר במחנה ריכוז בתקופת השואה, ובנוסף - הלוגוטרפיה- שיטת הטיפול האכזיסטנציאליסטית שפיתח. "חלופה לתרפיה" / ד"ר תום רסק הספרים של ארוין ד. ילום - "על הספה" "תליין האהבה" "כל יום יותר קרובים" בשלושתם יש דוגמאות רבות למה שקורא "על הספה" של הפסיכולוג... והספר של פרופ' אליהו רוזנהיים- "אדם נפגש עם עצמו"

Rivendell

New member
ועוד שניים.

אחד תיאור טיפול - Case study, "מעולם לא הבטחתי לך גן של ורדים", מאת חנה גרין, שמתאר טיפול בסכיזופרנית בת 16. ועוד מומלץ אחד - "שומר אחי" של וולי למב, שהוא אח תאום של חולה סכיזופרניה. ספר קשה מאוד להשגה, אבל אמור להיות באמת מדהים.

2_be

New member
כן, מצטרפת להמלצה של רינדוול

על "שומר אחי" אכן ספר מדהים (רק שהוא בכלל לא היה קשה לע להשגה, נתקתי בו על המדף בסיפריה
) את שאר ההמלצות שלי נראה לי שכבר הזכירו (אין לי כוח בשעה זו לחפש הודעה דומה שלי פה בפורום בנושא
)

roni64

New member
"שומר אחי"

ספר חזק ומרגש (ריוונדל, לפעמים הטעם שלנו זהה
). השגתי אותו בצומת ספרים בשפיים.

2_be

New member
כן, מצטרפת להמלצה של ריוונדל

על "שומר אחי" אכן ספר מדהים (רק שהוא בכלל לא היה קשה לע להשגה, נתקתי בו על המדף בסיפריה
) את שאר ההמלצות שלי נראה לי שכבר הזכירו (אין לי כוח בשעה זו לחפש הודעה דומה שלי פה בפורום בנושא
)

Rivendell

New member
אז רק אני רודפת אחריו? ../images/Emo5.gif

הפתרון שלי בסוף היה לשכנע חברה להביא לי אותו מהספרייה בעיר מגוריה, אחרי שאני לא הצלחתי בשתי ספריות ובאינסוף חנויות ספרים. אני לא מבינה את זה. ממש קארמה רעה יש לי
אבל אני שמחה שכולם נהנו! אתם כבר יודעים עכשיו שסכיזופרניה זה לא פיצול אישיות נכון? (עוד טעות שמוציאה אותי מכלי לחלוטין)

למעלה