ספרי נוער

AYELET1

New member
ספרי נוער

בכתבה שלהלן, מוזכרים ספרים, שרבים מהם , כנראה מוכרים למשתתפי פורום זה מימי ילדותם או נערותם. ישנם הטוענים שהוצאות ספרים מסויימות לנוער נעלמו, משום שכיום קיימת קפיצה על שלב ה"נערות", והילדים כיום הופכים מהר מאד למבוגרים קטנים. חלק מספרות הנוער נעלמה והופיע סוג אחר - כזה הכולל בתוכו אלימות, מין , מוות- דברים שפעםם פשוט לא היו קיימים בספרות נוער (אלא אם כן אתם מגדירים נשיקה הססנית, כמין
). מצד אחד ספרות הנוער כיום, היא פחות דידקטית, ומצד שני עוסקת בנושאים המעסיקים נוער (גירושים, אימוץ, חריגות וכיו"ב) - מה שלא היה קיים בעבר. מוזמנים לחוות דעתכם. ואגב, במאמר מוסגר, שמות הספרים שהוזכרו בכתבה, מעלים הרבה נוסטלגיה, מספרים שגרמו הנאה רבה

גליה12

New member
אני הייתי תולעת ספרים

קראתי את כל הספרים שברשימה- לפחות שלוש פעמים- לא זכיתי לראות את בני יושבים עם ספר- אלא לצורך לימודי בית הספר וגם זה לווה בקיטורים ויללות עד בלי די (ונכון אין לו בגרות בספרות), כך שמידע על ספרות ילדים עשוית אין לי- אבל כל חייהם של הילדים (טלויזיה משחקי מחשב וכו´) סובבים סביב הנושאים הללו - אז ברור לי שגם הספרות "התגייסה"- והולכת על פי מה שהיא חושבת שהילדים יקראו.

AYELET1

New member
את צודקת, אבל...

לי עצוב שזה כך. מה שמפריע לי מאד זו השפה, שגם כן הפכה "יום יומית". אני יודעת שיש על כך ויכוח - אבל כשאני קוראת ספר, אזי אני בהחלט נהנית גם מהשפה המשובחת. וכשהיא סלנגית כל-כך, חלק גדול מההנאה (שלי) הולך לאיבוד. השאלה גם , מה הם גבולות הסלנג. אני יקרא אני ילך לישון וכו´... האם גם הגועל-נפש הנפוץ הזה , הוא סלנג מדובר ולגיטימי לספר???

vered4

New member
אצלינו המצב קצת שונה

אמנם חלק מהספרים שהוזכרו בכתבה, לא קראו בגלל שפה ארכאית במקצת, אבל חלק כן. מה שנחמד הוא שהבת הגיע לגיל שמענינים אותה ספרים שאני קראתי וקוראת. אז קנינו את טרילוגית שר הטבעות, ואת ההוביט. הם קראו ספרי ג´ול וורן ועוד. מהספרים החדשים, יש ספרי סדרות- צמרמורת וכאלה, אבל גם ספרי קופיקו לא היו פאר היצירה.

AYELET1

New member
אז זהו...

שחלק מהספרים הבן הגדול קורא (כל אלו שהזכרת....) הבת, כמה שמעצבנת
גם תולעת ספרים ועכשיו לוקחת לי הרבה ספרים מספרייתי (וזה מצויין מבחינתי) ובולעת וכשהיתה צעירה יותר- את כל ספרי הילדים הקלסיים מקסימים שישנם...

למעלה