ספרי מתמטיקה

freedom rider

New member
ספרי מתמטיקה

אני אחד המשתתפים הפחות אקטיביים בפורום זה. נוסף לכך אני מנהל את פורום מתמטיקה. שני הנושאים מתקשרים באובססיה (או תחביב) שיש לי, והוא איסוף ספרי מתמטיקה פופולרית בעברית. בפורום מתמטיקה פרסמתי מספר סקירות של ספרים כאלה, ועתה החלטתי לקבץ אותם במאמרי הפורום שלי במדור מיוחד. אז כולכם מוזמנים להציץ במדור הספרים של מאמרי פורום מתמטיקה

עופר D

New member
פורום נחמד, תודה על ההפניה

ובעניין ספרים, *לא מזמן כתבתי ביקורת על "המספרים של הטבע" - נמצא במאמרים. *קראתי גם את "משפט גדל" של נאגל וניומן. מעניין במיוחד לחובבי המתמטיקה, פחות לחברי הפורום הקבועים. *עוד בעניין זה - משפטי גדל ובעיית היסודות של המתמטיקה, מספרי האוניברסיטה המשודרת. סקירה היסטורית בנושא. לטעמי, לא ממש מוצלח, אבל חובבי הזאנר יכולים למצא בו עניין. *ומאותה סידרה של המשודרת - "פרדוכסים" של עינת בילסקי. מקיים פחות מששמו מבטיח. חוצמזה, יש מאמר נוסף על "הדוד פטרוס והשערת גולדבך", יש גם את הספרים של סיימון סינג: המשפט האחרון של פרמה" ו- "תורת ההצפנה" (או משהו כזה). אין ביקורות, ונשמח אם תהיינה. ביקורות והמלצות נוספות תתקבלנה בברכה, עופר

Mנטה

New member
המשפט האחרון של פרמה

הספר מתאר את פיצוחה של חידה מתימטית מתחום "תורת המספרים". בהתחלה הוא מתאר מהי תורת המספרים ואיך היא התפתחה לאורך ההסטוריה. אחר כך הוא מתאר כל מיני דוגמאות לחידות. ואחרי זה הוא מתאר איך נוצרה השערת פרמה וכל מיני נסיונות שהיו לפתור אותה. במקביל הוא מתאר את חייו של זה שפתר אותה (לא זוכרת את שמו) ואיך הוא התקדם בדרך לפתרונה. זה ספר מאוד מעניין, המתימטיקה בו מוסברת בצורה קלילה שגם אהבלים-גמורים במתימטיקה מבינים (אם אני הבנתי כו-לם יכולים), ולקראת הסוף הוא גם קצת מותח. היה לי מוזר שהספר עוד המשיך אחרי שהחידה נפתרה אבל מסתבר שהיתה לזה סיבה טובה
. אהבתי. לא נפלתי מהכיסא, אבל אהבתי. 3 כוכבים בסולם החריף.

בני טד

New member
פתרון החידה ע"י אנדרו ווילס |מרובע

מה שאהבתי בספר , שקראתיו לאחר שעברתי כמה וכמה קורסים של הפקולטה למתמטיקה , הוא שההסבר של הבעיה המאד סבוכה הזאת , היה אכן מאד לא פורמאלי ( למרות שדיוק מתמטי הוא אביו של עצם קיום המתמטיקה ) וקל להבנה , ובעיקר משום שהוא תיאר גם את הדרמות האנושיות מאחורי הסיפור המאד מרשים הזה .

למעלה