ספרי לי דנטל

ספרי לי דנטל

או שמישהו אחר יספר אם לא את... אם אני מתקשה להירדם לפני שעות מאוחרות כמו נגיד 2:30 לפנות בוקר למרות שאני קם ב6 וחצי... זה נחשב נדודי שינה? בדרך כלל כשאני נרדם אז אני דווקא ישן בסדר אבל אני צריך ממש להתיש את עצמי עד כדי מצב שבו אני מתחיל לראות 6 מקלדות איפה שיש רק עכבר ורמקולים לפני שאני יכול להירדם.. וחוץ מזה התגעגעתי אלייך
Rogue

דנטל

New member
../images/Emo9.gif וגם אתה דורדרת לרבולושן

קודם כל, תעשה את מבחני בעיות השינה שיש אצלנו בקישורים. ועכשיו בכלליות - ישנן כל מיני בעיות שינה. נדודי שינה זו אחת מהן. אישית, הייתי מעדיפה שלפורום יקראו "בעיות שינה" ולא "נדודי שינה" שזה שם יותר פרטני וזו טעות לדעתי לקרוא כך לכלל בעיות השינה. הבעיה שלי, למשל, היא לא נדודים. גם מזה אני סובלת לעתים והיתה תקופה שהייתי סובלת מזה ממש, אבל הבעיה האמיתית שלי היא "שינה מאוחרת" או איך שקוראים לזה, שזה סוג של נדודי שינה עם אפיון קצת שונה. זו גם הבעיה שלך, לפחות על פניו כך זה נראה (אני ממש לא מומחית). הבעיה הזו מתאפיינת ב- delay של מהלך היום. לא משנה מתי נקום, לא נצליח להרדם מוקדם. במקרה שלי, אני גם לא ממש מסוגלת לקום מוקדם. פעם הייתי ישר קמה מהמיטה בלי בעיות. היום אני כל הזמן שמה את השעון המעורר לעוד 10 דקות, ועוד 10 דקות, ועוד 10 דקות. היום שלי מתחיל מאוחר יותר מהמקובל ונגמר מאוחר יותר מהמקובל. אני מניחה שאתה קם מוקדם בגלל שאתה חייב. אם אתה קם מוקדם בגלל שאתה פשוט מתעורר וזהו, אז באמת האפיון יותר מתאים לנדודי שינה מהסוג הקל. נדודי שינה חמורים הם כאלה של אפילו עוד פחות שעות שינה מזה.

אני לא רואה שום דרדור ברבולושן

בכל מקרה אני אעיף מבט במבחנים יותר מאוחר (כרגע אין את הזמן או הכוח)... אגב, אני מסוגל להתעורר מיד רק בתנאי שאני מתעורר עם מוזיקה - בגלל זה אני הפכתי את המחשב שלי ואת אוסף הMP3 הלא חוקי לשעון מעורר...

דנטל

New member
מתעוררת ישר לשמע רעש

וגם הקל ביותר, אבל אם לא ממש נבהלתי ואם זה השעון המעורר, אני נרדמת בחזרה בדרך כלל. פשוט קשה לי להתעורר. אם כן נבהלתי, נגיד רעש מקפיץ, או שנזכרתי במשהו שמלחיץ אותי, אין הרבה סיכוי שאני אצליח להרדם בחזרה.

WolfTheCool

New member
כדי לישון מוקדם צריך....

תיקח שני פנסים ותאיר איתם בעיניים שלך כאשר אתה מתקשה להירדם במשך שעה ואז תוכל להירדם

דנטל

New member
ראיתי משהו כזה בטלויזיה

אני חושבת שזה היה מחקר בקשר לזקנים שמתעוררים בחמש בבוקר. נתנו להם לשבת מול מסך של אור במשך כמה זמן לאורך תקופה. זה גם היה דומה לטיפול במיגרנות חמורות ביותר לאנשים צעירים יותר.

שאלה..

במהלך היום אתה משלים שעות שינה? אם כן, הפסק זאת! אם לא, השאלה היא האם במהלך היום זה באמת מפריע לך. אולי 4 שעות של שינה מספיקות לך ולא פוגעות בתפקוד שלך, וביכולת התגובה? אם כן, אז אומנם יש לך נדודי שינה אך הרמה כנראה לא מפריעה לך ולכן אין צורך לטפל. אם לא, הייתי ממליצה שתלך להיבדק במכון שינה, ואולי תמצא את הסיבה ותוכל לטפל בה ולזכות בשעות החסרות וכך התפקוד והריכוז במהלך היום ישתפרו בהצלחה!

למעלה