ספרי חקלאות ישנים

rananko

New member
ספרי חקלאות ישנים

שלום לחברי הפורום
שמי רענן. אני חדש בפורום הזה. לאחרונה התחלתי לאסוף ספרים ישנים העוסקים בחקלאות, דהיינו צמחים ובע"ח משקיים, מיכון וכד'.
כמו רבים, הגעתי לזה"במקרה". אני חובב גינון וחקלאות זעירה, וחיפשתי ספר ישן בנושא מסויים, ובעקבות החיפושים, נחשפתי לעולם הספרות החקלאית הישנה והטובה.
בנתיים הספקתי לרכוש לא מעט ספרים דרך חנויות המשומשים הידועות וגם דרך אתר סימניה, עולה לא מעט אבל מחלה זו מחלה...
נדהמתי לגלות כמה מידע הסטורי גיליתי מסביב לספרים הללו, על הסופרים שכתבו ועל מפעלם ותרומתם למחקר החקלאי בארץ.
אני מניח שאספנים לא יוותרו על האוסף שלהם, אולם אולי יש מי שמצמצם את האוסף או יודע עלמישהו או ספריה שמצמצמים או סוגרים חלילה, ואפילו אם יש עצה טובה או סתם לחלוק מידע, אשמח לשמוע
תודה
רענן

גרשונוב

New member
נושא מעניין. אתה מתמקד בשנים מסויימות?

אני אשמח לראות פריטים יוצאי דופן.

rananko

New member
היום כבר לא כותבים ספרים כאלו לצערי

שכחתי לציין שמדובר בעיקר בספרים בעברית, שרובם הודפסו בארץ. הספרים שיש ברשותי , הודפסו בתחילת המאה הקודמת, ועד שנות הששים שלה. אח"כ לצערי כבר לא עסקו בהנחלת החקלאות ע"י ספרים.. בעצם לא עסקו בהנחלת החקלאות, שלא לומר חיסולה.. אבל זה כבר נושא אחר.
אין לי לצערי כרגע אפשרות להעלות תמונות, אולי בהמשך
רענן55

כ חיים

New member
בתור חקלאי וגם אספן

יתכן שאוכל לסייע לך במשהו. יש לי כמה ספרים שאוכל לוותר עליהם מחוסר מקום בספריה, העוסקים בענפים שונים בחקלאות.

מחפשת ספרי בישול ישנים עבור חברה

אם מישהו נתקל (במיוחד אם יש למסור)
ספרים מקום המדינה וטרם... צהובי גווילים עם מתכונים "נאיבים" של פעם
אשמח לשמח....

תודה

גם לי באוספי יש "אגף" צנוע של חקלאות

היהלום שבו הוא שלושה כרכים ראשונים של עיתון "השדה" משנות ה20.
הם היו של תלמיד מקווה ישראל.
- רכשתי אותם במבצע... בחנות ספרים.
- בעבר העלתי בפורום מספר סריקות מהם.

- ויש לי גם חוברות מעניינות אחרות.

ג רפאל

New member
את צמחיאל יש לי בשתי המהדורות

וגם את 2 הכרכים במהדורות המצומצמות שהוציא איתמר לאור.

rananko

New member
תודה על ההפניה, אפשר להוסיף עוד מאמר

בספר אוצר הצמחים של צ'יזיק, נתקלתי לראשונה במאמר באתר של חנות הספרים של איתמר בדף מידע מס 20 מיולי 2007. הוא הגיע אליו, בעקבות בקשתה של בתו של צ'זיק, לאתר לו את הספר "אגדות צמחיאל" יש אצלו סקירה מרתקת על האיש ופעלו, וכן סקירה של ציירי הפרחים והצמחים שאיירו ביד אמן, את ספרי הבוטניקה של אז.
לשמחתי רכשתי את הספר"אוצר הצמחים" אך טרם הספקתי להעמיק בו ( נשמע כמו אותו מערכון של הגששים ) אולם מדפדוף ניכרת ההשקעה העצומה של ברוך צ'זיק שלצערי, אחרי 17 שנה של השקעה, לא הספיק לסיים אפילו את ערך האות "א" והגיע לערך "אגם"
לא הצלחתי, בעוונותי לעשות לכם קישור ישיר, אבל אפשר להקיש בגוגל "אוצר הצמחים איתמר" וזה כבר יעלה לפניכם

guysoffer

New member
שווה לעבור מידי פעם בשווקי פשפשים

אני מוצא אוצרות כל פעם מחדש, ובמחירים ממש מצחיקים (5-10 ש"ח לספר).

התחום שלי זה ידיעת הארץ, ופה ושם יש לי גם ספרים על חקלאות וצומח, כמובן.. שלח לי מסר ואשלח לך רשימה של מה שיש לי.

גיא.

yudek

New member
ספריית אשדות יעקב (איחוד)

הספרנית מפנה לפעמים ספרים ישנים למדפים בחוץ- לעיתים אני מוצא שם 'אוצרות'.
היא אישרה לי לקחת ספרים שהיא הוציאה למרפסת בחוץ ואף מברכת על כך.

ספרי זכרונות של אישים הקשורים לנושא מעניינים אותך?
יש לי לדוגמה ספר הזכרונות של יוסף (ואשתו רבקה) בן הגיא, מדגניה ב' ממקימי ומובילי החקלאות בעמק הירדן.
אשמח לתת לך את הספר.

יש לי גם כרכי דייג ומדגה ישנים של ארגון מגדלי הדגים (החל משנות ה-50) אולם כרגע אני לא מעוניין למוסרם

למעלה