ספרי ברסלב

שגב5

New member
ספרי ברסלב

אני מאוד אוהב את הספרים של ר' נחמן מברסלב אבל החסידים שלו מצטיירים לי כמוזרים האם אני רואה טוב? ואם לא אז מה פשר כל ההתנהגויות המשונות שאני רואה ברחובות מצידם? ומה הלבוש הבלוי והמרופט שהם לובשים? הרי לא ראיתי בשום מקום שכך הוא אמר לנהוג. אשמח מאוד לקבל תשובה בענין.

asaf2000

New member
יש היום בעיה

יש כיום משוגעים שחלקם על סמים וחלקם סתם משועממים שמתלבשים בצורה מוזנחת ועושים שטויות ברחובות ומציגים את עצמם כחסידי ברסלב, אני לא בא לשלול את העובדה שהם חסידי ברסלב שהרי הם לומדים בספרי רבינו ועוסקים בהפצת תורתו אבל אני משוכנע שזו לא הדרך שרבינו התכוון שככה אנשים ילכו לקפץ ברחובות. בדיוק לפני שבוע הלכתי בבני ברק ופתאום שמעתי מוסיקה חזקה ולא הבנתי מאיפה זה בא פתאום אני רואה טרנזיט עם רמקולים בפול ווליום ושני חבר'ה יושבים על הגג ומוחאים כפיים... אז אולי זה נכון שזה גורם לאנשים לחייך (הכל לטובה) אבל נוצר מזה חילול ה' מאוד גדול שככה מתנהגים ואח"כ חושבים שזה 'ברסלב'...

ממש חילול ה' ....

שגלשן אינטרנט שכמותך יושב לו בבית מול המסך ומעיז להקליד במקלדתו על אלו שהשאירו את משפחתם לבד מתחילת השבוע ויחזרו אליה רק בסופו , שממש ברגע זה עוברים במסירות נפש מבית לבית , מעיר לעיר ומקיימים רצון רבנו לעשות תלמידים ותלמידי תלמידים תוך קבלת בזיונות משתי צדי המתרס . אני לא אאריך כי הדברים עתיקים מאד ונדונו כאן באריכות .

asaf2000

New member
הא?!?

חביבי אני לא מדבר על הפעילים שמחלקים ספרי רבינו אני מדבר על המסוממים שתמיד רואים אותם מסתובבים בקברי צדיקים עם לבוש מוזנח ונראה כאילו הם יצאו מהכלא ועל המשוגעים שנוסעים ביום העצמאות בשיא הפריצות של תל אביב ברחובה של עיר וקופצים עם הבחורות לצלילי "נ נח נחמ..."... אלה המשוגעים שאני מכיר אולי אתה מכיר משוגעים אחרים שאתה חושב שדיברתי עליהם...?

באמת יש בעיה

אתה מדבר לשון הרע ולמה אתה מכניס לו דיבורים לפה ? ונראה לי שאתה זה המשועמם הרי את גולש לא הם. קצת מספר המידות המספר לשון הרע (שזה אתה) והמקבלו ראוי להשליכו לכלבים. המספר לשון הרע (שזה אתה) הקדוש הרוך הוא אומר לשר של גיהנום אני עליו מלמעלה ואתה עליו מלמטה...... לשון הרע אין אומרו (דבר שאתה כן אומר) עד שכופר בעיקר.וחוטא בשמים ובארץ. מוציא שם רע על חברו (דבר שאתה עושה ) אין לו מחילה עולמית. על ידי לשון הרע אין מקבל פני שכינה. אתה רוצה שאני ימשיך? רבי נתן אמר כול העולם הזה משוגעים אני ראיתי רק אחד נורמלי. מה הוא התכון אליך? כי אני הייתי בטוח ברוב טיפשותי שהוא התכון לרבנו הקדוש אתה יודע מה ההבדל בינך לבינם שהם יודעים שהם משוגעים ואתה לא. בקיצור כול פעם שאני רואה את ההודעות שלך על תלמידי רבי ישראל דוב אודסר הם מלאות שנאה וריב ומחלוקת למה השנאה הגדולה? הם אנשים טובים אתה שונא אותם על לא עוול בכפם. מספיק עם זה נמאס אתה רוצה לשנוא תשאיר את השנאה בליבך עד הקבר אל תרעיל את כול הסובבים אותך. הרי החוטא ומחטיא את הרבים עונשו חמור. בקיצור בלעעעעעעעעע

asaf2000

New member
אה ו...

מה הקשר אתה גולש לא הם? ועל איזה הודעות שלי דיברת על תלמידי ר' ישראל? אין לי שום מחלוקת על תלמידי הרב אודסר אני אוהב אותם ומעריך אותם יותר ממה שאתה מסוגל לדמיין ואפילו עכשיו אני עוד לא מסוגל לקלוט מדוע יצאת ככה בהתקפה עליי אני לא שונא אותם ולא אותך ולא אף יהודי ולא מדבר עליהם שהם עושים עבודת קודש. אני דיברתי על משוגעים שהנחתי שאתה גם ראית אותם שרבינו היה מתהפך בקברו אם היה רואה את החילול ה' שהם עושים בשמו, כנראה שלא ראית אותם הם מצוים בעיקר בל"ג בעומר בקבר רשב"י וכל מקום שיש בנות ואולי הם גם מתימרים להיות תלמידי הרב אודסר, לא ידוע לי...

כן אחי אתה רואה טוב

גם אברהם אבינו נראה מזור לבני דורו. גם רבי שמעון נראה מוזר לבני דורו גם הבעל"ט נראה מוזר לבני דורו גם רבנו הקדוש נראה מוזר לבני דורו וקח גם תלמידי רבנו נראים מוזר לבני דורום. ויש לי שאלה מאיפה השגת את ספרי רבנו?

שגב שלום

תראה... ר' נחמן מברסלב אמר כך: בכל מקום בו תמצא הירהור תשובה זה נמשך ממני. יעוד הוא אמר: התלמידים שלי, שלושה, ארבעה.... אם תבין את הקוטביות בין שני המאמרים, את מה שבינהם ואת המאחד אותם, תמצא תשובה לשאלתך.

שגב5

New member
על התגובות

ראיתי את כל התגובות שלכם כאן ואני רואה שיש כאלה שמסכימים איתי וכאלה שתוקפים אותי. אני בשום אופן לא התכוונתי לזלזל רק אמרתי מה שנראה לי קצת מוזר. אמנם אברהם אבינו גם היה מוזר לבני דורו אבל לא כתוב שלבושו היה לא מסודר ושהיה נראה כמוזר ברחובות הרי אפשר לעשות הכל גם בצורה מאוד מתורבתת ומסודרת. ואני מודה שעם כל המוזרות שלהם הם מצליחים להצחיק אותי בכל פעם שאני רואה אותם אפילו כשאני בלי מצב רוח ועל זה תודה להם.

היי שכחתם משהו...

תפתחו ליקוטי מוהר"ן תורה ה' (נדמה לי..) ותראו מה רבינו אומר על תוכחה... ומה הוא אומר על מחלוקות ולשון הרע וריבים.... זה לא חכמה להפיץ ספרי רבינו ולא להתנהג לפיהם וזה לא חכמה לדבר נגד מי שמפיץ אותם. אז אפשר לדבר גם בצורה פחות תוקפנית... ולגבי הנושא עצמו- אני חושבת שאין שום רע בללכת להפיץ ספרים ולרקוד כי זה באמת משמח ומקרב אנשים ואני מכירה הרבה שהתקרבו לרבינו בזכות זה א ב ל-ל אני בהחלט לא מסכימה שזה נותן להם היתר להתלבש בסמרטוטים לעשן סמים ולהתנהג לא בצניעות- זה גורם לילול ה' ולהפצת שם רע על ברסלב. ובעצם כדאי לסנגר על עמ"י בימים כאלה ולראות גם נקודות טובות בהכל- גם אלה שמתנהגים כך אין להם חו"ש כוונה רעה והם בסה"כ בתהליך של תשובה ככה שאסור לשפוט אף אחד...

פראזניק

New member
"חסידי ברסלב"

חסידות ברסלב מורכבת מכל סוגי היהודים בעולם. יש שם אנשים שנראים ירושלמים, יש שנראים ליטאים, יש שנראים סתם חסידים, יש אשכנזים, ספרדים, תימנים, עיראקים, בוכרים, צרפתים, רוסים, אוקראינים, אמריקאים, קנדים, ארגנטינאים, מרוקאים, טוניסאים, שוויצרים ומעוד כמה עשרות מדינות ומקורות. יש בברסלב קבוצות רבות מאד, על אחת מהן או אפילו על שתיים, דיברת. את האחרות גם בדקת? אם תרצה, תיכנס ל"לוחות">>"שיעורים" ותבדוק מה יש שם, וזה רק חלק קטן. בהצלחה

sarav55

New member
תאמין לי

אני מגדירה את חסדי ברסלב יהודים שה' יתברך הרב הגדול שלהם חסידי ה' יתברך נטו מחוברים לשמחה ומחוברים לה' בדרך של השמחה ההתבודדות ללא צבע עדה גזה וכו'....

מי שמעוניין להתרשם , בבקשה :

באתר של הקרן אפשר למצוא סרטונים המתארים את העבודה של אלו שנאמרו עליהם הדברים הנוראים באשכול הזה. יש לי צער גדול מאד שבנשימה אחת מוזכרים החברים היקרים האלו , עם המילה סמים ופריצות . מה שכן , אני יכול לתלות את זה בעומק הגלות והתגברות ההסתרה שמהפכת את האמת לשקר והשקר לאמת. שבת שלום ומבורך.

למעלה