ספרי אתגר קרת

ספרי אתגר קרת

מה אני אגיד לכם... נסיתי ונסיתי ולא הצלחתילרדת לסוף דעתו של אתגר קרת. לא הבנתי את רוב הסיפורים שלו, האם הבעיה אצלי? או שמא האינטילגנציה שלי יותר מדי גבוהה ביחס לספרים שלו?!

ANTiADi

New member
לא, ממש לא

אתגר קרת לא כותב על דברים מסויימים. הוא בערך מנציח רגעים סתמיים בחיים. אבל אני די נהנה מהסיפורים שלו, ואהבתי את כולם כמעט.

lady_anne

New member
הטקסטים שלו קשים לקריאה במכוון

ולאו דווקא בגלל הנושאים בהם הוא עוסק אלא יותר בגלל אופן הכתיבה. זו מהות הפוסטמודרניזם, אבל לא נכנס לדיון הזה. מנסיון קראתי כמה דברים שלו לפני מספר שנים ולא התחבר לי כלום, ולא מזמן ניסיתי שוב, הצלחתי ונהניתי. מסקנה - לא להתעקש.

זה לא הבעיה שלך אלא של קרת

קרת הוא קופירייטר, פיליטוניסט שמיצה את עצמו מזמן ואף פעם לא היה סופר-סופר. הסיפורים שלו מוגבלים למתחם שיינקין ןלטווח הגיל 16 עד 24

ציפי ג

New member
ניסיתי באמת ניסיתי

והם מקסימום נחמדים. אני מדברת על הדיפורים הקצרים בצינורות. לא מעבר לכך. יש קונה עולמו בשעה אחת.

moben

New member
אם לא מצפים להרבה

או יותר נכון אם לא מצפים לכלום הסיפורים דווקא נחמדים, זה כמו לקרוא כתבה בעיתון בשמש בבריכה.

ANTiADi

New member
נכון

ואני לא רואה את זה כמשהו רע דווקא, תמיד נחמד לקרוא סיפורים קלילים.

moben

New member
גם אני לא

לא בקרת ולא ברם אורן, אני לא רואה משהו שלילי. בכלל לא. יש ספרות למצבים שונים, לגילאים שונים ולאנשים שונים. וכל המרבה הרי זה משובח. כלל שיהיו יותר ז´אנרים ותת ז´אנרים שיגיעו לקוראים שאולי לא היו קונים ספר כך ייטב לספרות ולכולם. (יש לי רק בעיה עם זה שעושים מקרת משהו שיש להסביר אותו ולחקור אותו כאילו היה איזה דוסטוייבסקי או טולסטוי, וגם כמו החקיינים הזולים שצמחו לו ושהם ברובם מזעזזעים, אבל דווקא את קרת אישית ואת סיפוריו אני די מחבב).

berliyoz

New member
וגם זו

אל תשפטו את קרט בחומרה, הוא בתחילת דרכו. יש סיפורים שאכן יש בסיס לרעיון אבל לבד הם לא יחזיקו הרבה זמן. חכו לפחות עשרים שנה ואז יהיה אפשר לבחון את יצירותיו יותר ברצינות. כבר עכשיו אפשר לראות שינויים בחלק מהמקומות, אפילו אם הם קטנים. הנבואה שלי שבעשרים שנה הבאות (אם יצליח להשאיר את עצמו חי) הוא יצליח להוציא יצירה ספרותית או אומנותית מסוג כלשהוא (קולנוע, תסקיט וכדומה..) שתגרום לנו להיות גאים בו. להגיד "הוא משלנו ולתפוח על השכם" (לאו דווקא בניסוח הזה)

moben

New member
יכול להיות

אבל אני לא רואה שום התפתחות אצל קרת, אולי היא קטנה מדיי בשבילי עיניי העייפות מספרים. אני דווקא חושב שלקסטל בלום יש יותר סיכוי להוציא משהו גדול מהמחשב שלה, על אף ש"חלקיקים אנושיים" נראה לי כישלון גמור. אבל לפחות היא מנסה ללכת בכיוון אחר, לעזוב את ה"איגיון" לכיוון יותר חברתי. בסופו של דבר איזשהו שילוב בין הטירוף לבין אמירה (אני לא רוצה לומר מסר) פוליטית וחברתית יכולה ליצור אצלה יצירה גדולה. אבל זה נכון שניהם די צעירים והרבה סופרים כתבו את מיטב ספריהם בשנות החמישים והשישים לחייהם. להבדיל ממשוררים שלעיתים כתבו את מיטב שיריהם בשנות העשאים לחייהם, הפרוזה דורשת תהליך ארוך ומייגע של התנסות בחיים ושיפור בכתיבה.

ציפי ג

New member
אדון דוסטויבסקי מספיק.

דברתי הסברתי, וקצה סבלנותי. הגענו לעמק השווה בנושא הזה בעבר, ואין שום צורך להעמיד כל נושא בעולם למבחן חוזר.

ציפיג -את צודקת

רק שבן הראש עם הפרסומת התוקפנית שאין לה סוף על הספרים שלו שערכם הספרותי מוטל בספק, שתמיד מלווים באיזה מסע בכיינות על מצב המזרחיים בארץ והשמצות של כל האשכנזים כאן, מצליח להוציא ממני את כל הרשעות שבי. אבל -אני אשתדל להתיחס אליו בהמשך כמו אל עמוד חשמל. כלומר -לפסוח עליו. בעיקר כי עושה רושם שהוא נהנה מהפינג-פונג הזה וחושב שאני עושה לו שרות פרסומי בחינם. וגם בגלל שזו אנרגיה וזמן מבוזבזים.

לפחות..

זה קצת מעודד את אלה שחולמים להוציא ספרים בעצמם (אני אחת מאלה) כי זה מראה שכל ספר יכול להצליח היום.

Boojie

New member
אני אלך נגד הקונצנזוס...

(נראה שהתחיל להיווצר כאן קונצנזוס, לא?) ואומר שאני דווקא אוהבת את סגנון הכתיבה של קרת, אבל רק כשהוא כותב בו. יש לקרת סגנון כתיבה מאד מינימליסטי, יומיומי וחסר הדגשות, שדווקא בגלל כל אלה מצליח לפעמים לתת בום מסיבי בבטן. הוא לא צועק את הדברים החריגים, הביזאריים, המפחידים, המעוותים שהוא אומר - הוא אומר אותם בנימת שיחה יומיומית קלילה. דווקא בגלל זה, לטעמי, הדברים שיש לו להגיד יוצאים הרבה יותר חזקים. כמובן, כשאדם כותב כל כך הרבה סיפורים, קשה לצפות שכולם יהיו שוסים אחד אחד, אבל לא נורא, יש לו מספיק סיפורים חזקים כדי שאני אוכל להחשיב אותו כסופר טוב. הבעייה שלי היא שיותר מדי אנשים אימצו אל חיקם את סגנון הכתיבה של קרת (סיפורים קצרים, מינימליסטיים, בשפה יומיומית מצטנעת וסחבקית), אבל בזמן שלקרת יש משהו לומר בעצם השימוש בסגנון הזה, רוב החקיינים מחקים אותו כי זה נראה להם קל וקולי, והתוצאה היא שהסיפורים שלהם לא אומרים כלום. או כלום חוץ מ"תראו כמה שאני אופנתי".

moben

New member
זה לר נגד הקונצנזוס

זה מה שכולם מסכימים איתו. אני במיוחד מסכים בעניין החקיינים. אבל מה לעשות, כשמשהו הולך תמיד יהיו חקיינים.

Boojie

New member
בוודאי הבחנת בדבריי

במשפט "(מתחיל להיווצר פה קונצנזוס, לא?)". נדמה לי שהמשפט הזה הבהיר היטב שהקונצנזוס שאני מדברת עליו הוא קונצנזוס מקומי, ספציפי לפתיל הזה.

moben

New member
זאת כנראה אובססיה

דוסטוייבסקי, אתה בטוח שאתה ישן טוב? אולי אתה צריך טיפול.

למעלה