ספרים?

ספרים?

שלום
אני מחפשת ספרים שיוכלו להעביר לי את תרבות יפן אבל לא בצורה עיונית אלא סיפורית (מאנימות, למשל, יצא לי ללמוד על טקסים ואירועים שונים ביפן). אני לא ממש מתכוונת לספרי מורקאמי (שנהדרים כשלעצמם), אלא משהו יותר בסגנון זכרונותיה של גיישה (אבל אם אפשר קצת יותר מוצח
), כך שהסיפור ממש חושף אותך לנבכי התרבות היפנית. אחרי כל ההודעה הארכוה
... למישהו יש המלצות?

Kawaii Baka

New member
אני ממליץ לקחת את מה שאת לומדת

מאנימה ומנגה בערבון מוגבל.

וואסקי

New member
ראיתי אתמול את הסרט../images/Emo80.gif

"זכרותיה של גיישה". לא קראתי את הספר(לצערי),הסרט ממש מקסים. אני נהנתי למרות הביקורת של העיתונות. מומלץ

GnomeBubble

New member
אני דווקא מסכים עם הביקורות

של העיתונות
רק העובדה שבחרו לעשות את הסרט באנגלית עם מבטא יפני מזוייף לגמרי הספיקה כדי להרוס לי את הסרט, אבל גם מבחינת תרבות הוא הציג גרסה די מעוותת של תרבות יפן, שנועדה בעיקר להיראות יפה על המסך. את הספר לא קראתי. ובקשר לספרים שמעבירים את תרבות יפן בצורה סיפורית: יש רומנים שמערביים כתבו על יפן באנגלית - וכמה טובים שאלה לא יהיו, בד"כ מדובר פשוט בספרים שנועדו "להציג את יפן האקזוטית" לקהל המערבי, והם כמעט אף פעם לא יהיו אותנטיים באמת. עדיף ללכת דווקא בכיוון של מוראקאמי (ולא רק) - פשוט לקרוא ספרים של סופרים יפנים, שמציגים גרסה קצת פחות אקזוטית, אבל קצת יותר אמיתית - של התרבות היפנית.

וואסקי

New member
לא יודע...../images/Emo80.gif

אני נהנתי. האנגלית באמת הפריע במהלך הסרט. ולמה גירסה מעובבת?

GnomeBubble

New member
כי הסרט לא הציג תרבות יפנית אמיתית

אלה תרבות יפנית בראי המערב. היו כמובן המון דברים נכונים שם, אבל אני מרגיש שבגדול הוא עיוות את התמונה למשהו שיראה יותר אקזוטי. סתם דוגמה אחת מני רבות היא התפאורה: בהתחלה הסרט מצולם בתוך משהו שנראה כמו קיוטו של המאה ה-19, עיר מסורתית עם רחובות צרים, ללא מכוניות (או כמעט ללא מכוניות? אני לא זוכר), והכל נותן רושם מסורתי. פתאום אחרי שנגמרת המלחמה ומתחיל הכיבוש האמריקאי העיר משנה את פניה לגמרי - מה פתאום? היפנים לא קפאו כמו קרח עד שהגיעו האמריקאים, וקיוטו שלפני המלחמה היתה עיר מודרנית לכל דבר (למרות שהמסורת היפנית השתמרה). זה לא שפתאום באו האמריקאים, החריבו את העיר ואת התרבות היפנית ובנו אותה מחדש בתור עיר אמריקאית כמו שמצטייר מהסרט, אלא שהיה הליך הדרגתי של השפעה מתרבות המערב שהחל עוד במאה ה-19, הרבה לפני המלחמה. הסיבה שיפן יצאה למלחמה הזאת בכלל היא שיפן החליטה להעתיק מהמערב גם את האימפריאליזם... אתה יכול לראות גם עוד תלונות כאן. מהשחקנים הסינים אני דווקא לא אכפת לי, כל עוד הם יודעים לשחק, אבל מה שהפריע לי הכי הרבה, שוב, היה שהסרט היה באנגלית. אני מבין את מגבלות הקהל, אבל למי שמכיר את תרבות יפן סרט יפני באנגלית אף פעם לא יהיה אותנטי. ואם כבר אתם עושים סרט יפני באנגלית, תוותרו על המבטא היפני המזוייף, אוקיי?

וואסקי

New member
טוב,טוב...../images/Emo80.gif

סליחה ששאלתי.... יכול להיות שבגלל שאני לא מכיר כול כך את הרקע על יפן, נהנתי מהסרט או יותר נכון מהאווירה,מהאסתטיקה והתילבושות

GnomeBubble

New member
../images/Emo6.gif

יש עוד אנשים שנהנו. גם אני בטח הייתי נהנה למרות הזיוף אם הסרט היה ביפנית, או לפחות לא במבטא המזויף והמחריד הזה

../images/Emo20.gif

הספר היה חביב, אבל מאוד הפריע לי שהיו הרבה קטעים שנראו ממש רחוקים מהמציאות, מן קטעי אופרות סבון של תחכים ומזימות. זה הפך לי את הספר ללא-אמין. וגם סיפור האהבה הראשי קצת מזויף. אבל למדתי ממנו קצת.

karnush72

New member
אני יודעת שזה לא מה שאת מחפשת אבל

אני ממליצה בחום על הספרים של שילוני. הם קלים לקריאה ומרתקים. ובעניין זכרונותיה של גיישה. קראתי את הספר, לא ראיתי את הסרט. הספר כתוב טוב ומעניין לכשעצמו אבל יש לקחת אותו בערבון מוגבל. לאחר מספר שנים של חיים ביפן גיליתי שלא הכל בדיוק כך. את הסרט אני מסרבת לראות. לא מוכנה להרוס את ההנאה מהספר.

סיפורי האוטורי

זוהי טרילוגיה דמיונית שנכתבה ע"י ליאן הרן ומתארת כמה מנהגים יפניים וגם את התרבות. אני ממליץ בחום.

ToHrU

New member
יהההההההההה

זה אחד הספרים שאני רוצה לקרוא ולפני כמה ימים גיליתי אותו . . . ואתמול כשיצאנו לחגוג לי יומולדת חברים שלי קנו לי אותו כי הם רצו לקנות לי ספרות יפנית שעוד לא קראתי אז עכשיו יש לי את הראשון בטרילוגיהואני כבר לא יכולה לחכות לקרוא אותו!!!

jonbaum

New member
למי שקורא יפנית

אני קורא עכשיו, אחרי המון זמן, רומן ביפנית שחברה שלי השאילה לי לפני כמה זמן. הספר נקרא エンドレス・ワールド ולמחבר קוראים Benio Saeki או 佐伯 紅緒. הספר קל לקריאה, מאוד מהנה ומעניין. זהו רומן בכורה של המחבר, והוא מאוד עכשיוי. לא יודע עד כמה הוא מיצג את ה"תרבות" היפנית (מה זה בכלל??) אבל הוא מראה איך אנשים חיים ועובדים כיום ביפן. אפשר להשיג אותו בקלות ב-AMAZON היפני.

למעלה