ספרים

Fonia

New member
ספרים

שלום שלום. לאחרונה יצא לי להיחסף לעולם התרבות ההסטוריה והשפה של יפן דרך 3 ספרים - "שוגון" (שהיה מדהים), "זכרונותיה של גיישה" (שהיה נחמד אבל חסר בו משהו), ו"ענן של דרורים" אותו אני קורא עכשיו ובנתיים הוא ממש מרתק. מכירים את הספרים? בכל מקרה, רציתי לקבל המלצות מכם על עוד ספרים. אני מחפש גם סיפורת וגם עיון. על הסטוריה, תרבות, מנהגים, דתות, מיטולוגיה, שפה, שלטון, יפן הפיאודלית, יפן המודרנית, חיכוכים בין מזרח למערב.... אודה לכם מאוד אם תפנו אותי לספרים ואתרים באינטרנט (עדיף בעברית, אפשר באנגלית, ועם יפנית קצת תהיה לי בעיה
) בנוסף - הבנתי שיפן היא מאוד יקרה למטיילים, ודיי קשה לעשות שם "טיול אחרי צבא" המתבסס על משכורת עבדות צבאית... נכון? תודה רבה!

Magma99

New member
אני קראתי

מספר ספרים של הארוקי מוראקמי, יש לו כתיבה מעניינת למרות שלא ממש התחברתי לסוף של הספרים (יותר נכון לא הרגשתי שיש "סוף" לספרים שלו). וגם 'חלום מספר 9' של דייויד מיטשל, זה על בחור צעיר שעובר מהכפר לטוקיו בחיפוש אחרי אבא שלו, ובטוקיו הוא עובר כל מיני חוויות סוריאליסטיות ומסתבך עם היאקוזה ועם עצמו. קצת קלישאתי אבל עדיין קריא ודיי סוחף בשלב מסויים. אחח הלוואי הייתי יכולה לעשות את "הטיול שאחרי הצבא" ביפן, אבל זה טיפה יקר ואני לא מכירה עוד אנשים שרוצים לטוס לשם לטייל.

Magma99

New member
קראתי

חוויה יפנית של שפרה הורן (מבדר אך מציג את היפנים כסוג של חייזרים. לא אהבתי במיוחד) וגם את המדריך של לונלי פלאנט (במחשבה לתכנן טיול עתידי..) חוץ מזה אני לא מכירה עוד ספרים.

Fonia

New member
קראתי קטעים מהחוויה היפנית

ובאמת נראה שהמטרה שלו זה להסתלבט על יפנים ולהוציא אותם מוזרים מאוד. הוא נראה לי ספר רציני.

tals56

New member
גם לי

עד שראיתי את הקטע עם "ליפנים יש מעיים ארוכים במטר" שטויות כבר היפנים יודעים טוב מאוד(ועוד ממזמן מלפני כמה עשורים) שזה לא נכון...

tals56

New member
תשובה

ודיי קשה לעשות שם "טיול אחרי צבא" המתבסס על משכורת עבדות צבאית... נכון? התשובה: כן. :)

semuelf

New member
אני עושה

אבל אחרי שלוש שנות קבע, אני שופך מה שחסכתי על הטיול.

tals56

New member
קבע,לא חובה

יש הבדל,קבע אתה בטח מרוויח 3.5+ היא מרוויחה בקושי 300 שקל...

dannyshadow

New member
יפן לא כולכך יקרה

אבל, וזה אבל גדול- הטיסה מאוד מאוד יקרה, וגם בתי מלון טובים נחשבים מאוד יקרים. אם אתה סה"כ מטייל אתה יכול ללון במוטלים קטנים שלא יעלו לך יותר מידי- ככה שאם התגברת על הטיסה אתה יכול להיות רגוע.

tals56

New member
מוטלים של הארץ הם לא כמו בחו"ל

בחו"ל או בארצות הברית לא בטוח אם גם ביפן, למוטל אתה משלם 10$ ללילנ ואתה מקבל חדר גדול עם 2 מיטות זוגיות שמספיקות ומרווחות. בארץ אתה מקבל חדר עלוב עם מיטה קטנה ועוד סופרים כמה אנשים אתם בחדר שם לא משנה כמה אנשים אתם תדחפו 50 אנשים לתוך מיטה לא אכפת להם (במוטלים) כמו שיש את המלונות המפוארים של 10 אלף דולר ללילה אבל אני לא בטוח שזה בתקציב שלך.

dannyshadow

New member
אולי יש אפילו יותר זולים

עם חדר אחד.. כרגע אני לא צריך לדאוג לזה, אולי בעוד שנה..

tals56

New member
ומשהו לא קשור

מה קרה ב4 למאי 2006? תמיד סיקרן אותי לשאול אותך את זה

Tenguy

New member
אם מדובר על ספרי מסע ביפן, אז...

יש ספר מיוחד של יעקב רז: 1) "טוקיו הלוך וחזור" - סיפורי מסע ביפן בעקבות מטסואו באשו (משורר הייקו מן המאה ה-15), וכמובן על הספר החדש בתרגום של יעקב רז לאותו מסע של באשו: 2) "הדרך הצרה לאוקו" של המשורר היפאני הגדול מאצואו באשו (...הוא גם ספר שירה, גם ספר פרוזה חצי בדיונית, גם מדריך לכתיבת שירה ובעיקר יומן של מסע משנת 1689, מסע שיודע שצריך לא לחפש כדי למצוא...) ואני ממליץ גם על הספרים באנגלית: 1) The road to Sata (A 2,000 miles walk through Japan), Alan Booth, 1986 2) Looking for the Lost - Journeys Through a vanishing Japan, Alan Booth, 1996 3) Hokkaido Highways Blues: Hitchhiking Japan, Will Ferguson, 1998 אני מודה שגם אני טיילתי יום וחצי בטרמפים באלפים היפניים, באיזור מאטסומוטו וטאקאיאמה. היה מרגש ...

Tenguy

New member
ועוד ספר נפלא באנגלית...

שכתב אמריקאי מדהים שמכיר את יפן ויפאנית כל כך טוב, שכתב את הספר הזה ***ביפאנית***, איך הוא השתלב ביפן ומה הוא חושב על יפן ועל התרבות היפאנית בימינו, כך שהספר היה להיט היסטרי ביפן. כתוצאה מכך, דרשו מו"לים אמריקאים גירסה של הספר באנגלית, ואז הסופר היה צריך לשבת ו"לתרגם חזרה" (ועם עזרה של מתורגמן יפני מקצועי!!!) לאנגלית, שפת המקור של הכותב...
הספר : Lost Japan, Alex Kerr, Lonely Planet, 1996 סיפור משעשע קטן מן הספר, שמעיד על עתיקות המשפחות ביפן: אלכס, תלמיד של אחד מאספני אמנות יפן הגדולים ביותר, מלווה את האספן לתוך בית-מידות עתיק בקיוטו. בעלת הבית מאד מתנצלת כי הרבה מן אוצרות המשפחה הושמדו במלחמה האחרונה. אלכס, ביודעו כי האמריקאים הקפידו שלא לפגוע ולו בפצצה אחת בכל איזור יאמאטו, שכולל את קיוטו, במהלך מלחמת העולם - כבר החל לפתוח את עיניו בפליאה. האספן הבכיר, ביודעו את כללי ההתנהגות והנימוסים העדינים היפניים, לא רצה לגרום מבוכה, ו"תקע" מרפק באלכס עם לחישה: "היא מתכוונת למלחמות אונין, אידיוט..." (מלחמות אונין היו במאה ה-15 !).

tweedel dee

New member
אחד הספרים המעניינים לדעתי

על יפן הוא "אחי היאקוזה" של יעקב רז. אמנם הוא מתמקד בעיקר ביאקוזה אבל הוא גם מספר הרבה על יפן בצורה פחות מוקצנת משפרה הורן. אם אתה רוצה ספרים אינפורמטיביים יש את "יפן המסורתית" ו"יפן המודרנית" של שילוני בן-עמי שהוא, אולי המומחה הגדול ביותר בארץ להיסטוריה יפנית. בקשר לטיול אחרי צבא זה קשה אבל אפשרי. אני עשיתי טיול אחרי צבא של כמעט חודש ליפן בתקציב של 13,000 ש"ח בקושי רב ולפני שהתחלתי ללמוד יפנית. זה היה ממש מטורף
אתה גם יכול להציץ בפוסט שלי שכתבתי על זה בקישור. כדאי לדעת כמה ביטויים בסיסיים ולהשאר צמודים ללונלי פלנט. אבל אם רוצים ומתקמצנים מסתדרים. אם תרצה אני אשמח לתת לך טיפים...

מה דעתכם על הספר "שוגון"?

קראתי אותו כאשר הייתי נער ואני זוכר שהוא ריתק והדהים אותי. מעניין אם גם כיום הייתי נהנה ממנו באותה מידה. מה דעתכם עליו?

Tenguy

New member
תנוח דעתך.. קראתי אותו שוב לפני שנה

ונהניתי אפילו יותר מן הקריאה הראשונה, שעוד לא ידעתי כלום על יפן... היום, שאני יודע המון, הספר עדיין ריגש אותי. ... "בעלי אמר שאתה רצית לראותו יורה, אנג'ין-סאן. הוא חושב שהמחר מרוחק מדי. עתה הוא הזמן הטוב. שער ביתך, אנג'ין-סאן. הוא שואל באיזה עמוד אתה בוחר?" "אינני מבין," אמר בלקתורן. השער הראשי היה במרחק ארבעים פסיעות, אי שם בחוץ מעבר לגן, אך היה מוסתר עתה לחלוטין ע"י קיר השוג'י הסגור שלימינו. "העמוד השמאלי או הימני? אנא בחר." נימתה היתה דוחקת. הוא הוזהר, והתבונן בבונטארו. האיש נראה כמנותק, מתעלם מהם; יצור נמוך ומכוער, יושב ובוהה במרחק. "שמאל," אמר, כמכושף. "הידארי!" אמרה. בונטארו שלף מיד חץ מן האשפה, ובעודו יושב, התקין את הקשת, הרים אותה, דרך את המיתר לאחור בגובה העיניים ושחרר את החץ בגמישות פראית, כמעט פיוטית. החץ עף לעבר פניה של מריקו, נגע בקווצה משיערה בעברו, ונעלם דרך קיר השוג'י העשוי נייר. חץ נוסף נשלח כמעט לפני שהראשון נעלם, ואחריו חץ נוסף, כל אחד חולף במרחק אינץ' מפניה של מריקו. היא נותרה שלווה וללא זיע, על ברכיה כמקודם. חץ רביעי ואחריו האחרון. הדממה נמלאה בהד המיתר הרועד. בונטרו נאנח וניעור לאיטו לחיים. הוא הניח את קשתו לרוחב ברכיו. מריקו ופוג'יקו שאפו אויר בקול, חייכו והחמיאו לבונטארו. הוא נד בראשו וקד קלות. הם התבוננו בבלקתורן. הוא ידע שהמחזה לו היה עד הוא כמעט מעשה קסמים. כל החיצים עברו באותו חור בשוג'י. ...

למעלה