ספרים

ספרים

אפשר רק תשמות ואת השמות של המחברים של ספרים על פילוספיה של אומניות לחימה עם אני לא טועה יש ספר בשם אומנות הלחימה מי כתב אותו?

WhiteBear

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif אתה מדבר על לאו טצה ../images/Emo35.gif

בכל מקרה, לכל שיטה יש ספרים משלה, או ספרים שהיא מתייחסת אליהם. אולי פשוט כדאי לשאול את המורה שלך, מהם הספרים שהוא ממליץ אליהם (בטח גם יש חברי פורום שיוכלו להפנות אותך לאתרים עם גירסאות פתוחות של חלק מהספרים היותר פופלאריים).

לא הבנת יש שתי ספרים ממש מפורסמים

חמש הטבעות ואומנות המלחמה לא? רציתי לדעת את הסופרים

WhiteBear

New member
אהה...

טוב: אז הראשון זה מיאמוטו מוסאשי (ספר חמש הטבעות). והשני, אומנות המלחמה, האמת שאני לא בטוח - סון טצו, או לאו צה. אני חושב שהראשון. בכל מקרה, תיכנס לקישורי הפורום, לדיונים על ספרים, יש שם שירשורים על כל אחד מהשניים
.

T z i a N

New member
תיקונים:)

לאו טצה, כתב את ספר הטאו (טאו טה צ'ינג) עליו מתבססת דת הטאואיזם (מהמוערכות עלי ביותר.) סאן טצה... כתב את אומנות המלחמה:) מה נסגר עם הסינים האלו?? ארתור... ברגעים קפדניים...

angeleyes

New member
הממ, זה תלוי

בקשר למה אתה שואל "מה נסגר איתם"? ודרך אגב, חכמי סין בפורום (אני לא נמנה עליהם - אני לומד סינית בסין, אבל עדיין לא החכמתי דיי) יוכלו להרחיב בנושא, אני רק אעיר ש-"לאו טסה" פירושו משהו כמו "אב זקן" וששמו האמיתי היה משהו אחר. מחר, אני אשאל חברה סינית, אם "החכמים" לא יכתבו עד אז.

T z i a N

New member
5 הטבעות. (גורין נו שו)

אחד הספרים הכי טובים בנושא שקראתי. נכתב ע"י מיאמוטו מוסאשי האגדי ומהווה דרך חיים מעבר ללחימה. (כמו גם מקבילו הסיני לצורך העניין). מה שכן, לא מצאתי אותו בדפוס ציבורי. ארתור.

T z i a N

New member
אם כן...

אם התכוונת ל"אומנות המלחמה" של לאו טסה... יש הוצאה נפלאה של אופוס, עם תרגום נפלא של קבוצת "דנמא" שהוסיפה גם מאמרים ופרשנויות מועילות ומוסיפות לחלוטין. נמצא בכל סטימצקי במדור העידן החדש. בברכה, ארתור

T z i a N

New member
תודה.. אבל.

אני כבר כשנה בפורום, רק קורא... היום החלטתי לצאת לעולם:) מה שכן הייתי במפגש הבריחים:) ארתור, קצת לא קשור לנושא.

למיטב ידיעתי

את "אמנות המלחמה" כתב סאן טסה, ואילו לאו טסה כתב את "טאו טה צ'ינג" (ספר הטאו). (יש לי את שניהם בבית...)

למה???

New member
לא יודעת איך הוא נקראה בסינית אבל

בספר המתורגם כתבו את שמו: "סאן טסה".

Tonjin

New member
יש לי ספר טאי-צ'י בבית שהמשפט הנ"ל

חוזר בו תדיר - "כלל חשוב לגבי האגודל קובע:", המקור מן הסתם הוא "An important rule of the thumb is"... זה הופך את התרגום לנכון או מוצלח? הנקודה היא ששמות מבטאים ומתרגמים בצורה זהה ככל הניתן לשפת המקור הוא (במגבלות יכולת הביטוי הפונטי של שפת האם שלך או שפת היעד של התרגום), לדוברי אנגלית (וגם לדוברי אנגלית כשפה שניה) יש נטייה לבטא את השם Sun כסאן, מה לעשות וזו טעות... (קצת כמו לקרוא לך אולקס במקום אלקס...)

למה???

New member
לא אמרתי שום דבר על

"נכון או מוצלח"... פשוט כתבתי עובדה, שיכול להיות שתוכל לשמש מישהו למצוא את הספר שהוא חפץ בו. התרגומים האלה באמת זיפתים

Tonjin

New member
הבנתי...

אגב, לדעתי לספר כמה תרגומים לעברית (יותר מאחד לפחות) כך שאולי אחד מהם מוצלח יותר מאחרים... אם לא, אולי כדאי לנסות תרגום אנגלי (לדעתי רוב התרגומים שאינם לאנגלית נעשו דרך 'שפת-ביניים' שלישית - לא מומלץ) מאחר ובמילא לא מדובר בספר-קריאה אלא משהו שעדיף לקרוא בחלקים יכול להיות שכדאי להשתמש בגרסת-רשת טובה. מילה אחרונה לגבי שני הספרים - מתרגמים רבים נוהגים לתרגם את הטקסטים האלו עם אורנטציות שונות ומנסים לשים את הדגש בטקסט המתורגם על נושאים שונים (אומניות-לחימה, עסקים, שיפור-עצמי, פילוסופיה מזרחית וכו'...) כשאת/ה מחפש תרגום טוב כדאי לשים לב גם לזה.

Tonjin

New member
זה משנה לא יותר ולא פחות מאשר כמו

לשמור על יציבה נכונה כשאתה עושה את הקאטה שלך או לבלום נכון את הנפילה שלך או מאשר לדעת אם איטליה היא באירופה או באמריקה.

למעלה