ספרים

sol52

New member
ספרים

שלום לכולם, אני בת 26 ,רווקה,סטודנטית, לא קורה יותר מידי בחייך(כי הסגר)

חלמתי שאני בקניון ואני נכנסת לחנות ספרים עם מלא ספרים ביד החנות הייתה סטימצקי אבל נראית כמו ספרייה לכל דבר,המוכר בא אחרי לשולחן והחל לבדוק את הספרים שהבאתי לו,שאלתי אם המקום חדש כי החנות נראית שונה,הוא אמר שהחנות כבר פעילה שנה,ואז הוא בדק ספר אחד שהבאתי ואמר שהוא לא יכול לקבל אותו כי הספר מסומן,ואז אמרתי לו שאני אכן אוהבת לסמן בספרים לפעמים (שזה באמת נכון) ושאני אוהבת דווקא את הספר הזה ואני מוכנה לקחת אותו בחזרה ולתת את שאר הספרים וככה נגמר החלום

אגב, בחלום עצמו הכרתי את הספר,במציאות, אין לי מושג באיזה ספר מדובר.
אשמח לפירוש:)

אלישבע777

Well-known member
שני פרושים לחלום על חנות הספרים

את נכנסת לחנות ספרים סטימצקי, שהיא בעצם ספרייה והמקום נראה לך לא מוכר. בידייך כמה ספרים להחזרה למוכר ( או לספרן) .

בספרים רשומים תולדות חייך, חוויותיך, עולמך הפנימי, טראומות ואירועים שטוב היה אילו לא היו מתרחשים, או לפחות נשכחים. את רוצה להחזיר הכל ! להחליף או בספרים חדשים או אולי לכתוב את הספר מחדש בעצמך! החנות (הספריה), אולי לא חדשה ( גם תולדות חייך, לא) אבל היא נראית לך חדשה. כמו ששינו את החנות, גם את לשנות את סיפור החיים שלך, לסיפור חדש: לאמץ תכונות חדשות, מראה חדש, תובנות חדשות. ספר שאחרים יוכלו לפתוח!! את רוצה להיפתח לסביבה ולאנשים חדשים. בימים אלו של הסגר, שום דבר חדש, אינו מתרחש בחייך. כל מה שעשית, בנית, פיתחת, שינית, או חלמת לעשות – נעצר. אינך כותבת יותר דפים בספרייך! את רוצה להחזיר את העבר ולפתוח דף חדש ( בספר) בחייך. את רוצה להתעורר לחיים בלי עבר, רק עתיד. אבל... יש בעיה קטנה. המוכר/הספרן- אינו מוכן לקבל חזרה ספר אחד, מכל הספרים הללו. זה הספר המסומן.

מהו ספר מסומן? זה בעצם, ספר שלא סיימת לקרוא!! מחזירים אותו לספריה, אם הוא לא מעניין והסימון, לפעמים נשאר, זה לא כל כך חשוב באמת. אלא שכאן, את מגלה משהו אחר לפתע. את מגלה שאת רצית להחזיר ספר שאת מכירה אותו ואת יודעת את סופו את מגלה פתאום שאת אוהבת את הספר הזה יותר מכל הספרים, ואת בעצם... מוכנה לקחת אותו חזרה!! למה??

הספר מסומן, כי יש לך עוד להוסיף או להסיר דפים - אחרי הדף המסומן. את עוד צריכה לשנות עלילה. לשכתב לך סיפור חדש. זו משימה! אותה לא מחזירים! אותה ממשיכים! את בעיצומו של תהליך פסיכולוגי/ אישי/ יצירתי/ לימודי – שאת צריכה להמשיך ולכתוב את הספר האהוב עליך מכולם. אחרי שתחזירי את הספרים האחרים.

אפשרות נוספת – הסימון הוא - סטיגמה. סטיגמה שאת נושאת איתך ויש אולי אנשים ( כמו המוכר, שיכולים להרגיש בה) גם שם החתנות מזכיר את המילה - חנות סט(יג)מצקי. רצית להיפטר מהסטיגמה ולהחזירה חזרה, אבל לא נתנו לך! לא מחזירים לחנות/לספריה ספרים משומשים או פגומים. בעיה? דווקא לא!!

פתאום את מגלה, שזה הספר שאת אוהבת! על אף הסטיגמה, את הסיפור הזה, שהוא שלך – את מוכנה לקבל חזרה. החלום קורא לך, שלמרות הסטיגמה, הפגם, הסימון – את לא מוכנה לוותר על הספר שלך. ובאשר לסימון – אפשר יהיה להסירו,(ולחדש את הספר) אם זה מפריע ואפשר להשאיר ככה, אם לא.
העיקר שאת ספר החיים שלך, את אוהבת!

אשמח אם תגיבי ותכתבי איזה פרוש מתאים יותר, או אפילו שניהם ( כן, זה אפשרי בחלומות...) או גם אף פרוש ( אז תוכלי לחשוב על פרוש אחר מתאים יותר).

sol52

New member
תודה רבה

כהרגלך את מקסימה ואני תמיד נהנית לקרוא פירושים שלך,תמיד הם מאירים אותי כך או אחרת:)
התחברתי מאוד לשני הפירושים החלום אכן משלב בהם את שניהם,הפירוש הראשון מתחבר מאחר ובתקופה הזאת אכן עשיתי המון "סדר" בכל הלקחים והשיעורים שלמדתי עד כה ועל איך הגישה שלי השתנתה וכמה למדתי,השלמתי עם המון דברים מהעבר וכל הזמן יש לי את הרצון הזה שהכל יגמר על מנת שאוכל להתחיל דף חדש נקי ומלא בישום כל הדברים והחוכמה שצברתי.
לכן אני באמת מוכנה "להחזיר את הספרים" (אולי בהיבט של פרק שהסתיים לו-כלומר אני שסוף סוף למדתי לשחרר דברים בחיי ואין לי יותר צורך בהם)
הספר המסומן( אני בדרך כלל מסמנת משפטים חשובים בספרים,משפטים חכמים וכו) לכן,זהו ספר שאני עדיין צריכה כי הוא יעזור לי לכתוב את הסיפור שלי מחדש ולשנות את העלילה וזאת אכן משימה.
על הפירוש השני לא חשבתי אבל האמת שגם הוא נורא מתחבר פה,רשמת
"החלום קורא לך, שלמרות הסטיגמה, הפגם, הסימון – את לא מוכנה לוותר על הספר שלך" אני חושבת שזאת ההבנה שלי שה"פגם" ו"הסטיגמה" הם אלו שבזכותם למדתי לסמן במקומות הנכונים,המוכר לא הבין שהסימונים שלי בספר הם מתנה שכנראה אני עדיין לא מכונה לתת לו כי אני צריכה אותה כרגע לכתיבת הסיפור החדש שלי

תודה רבה!!!

אלישבע777

Well-known member
סימון הספר- הבהרה

אני חשבתי שהספר מסומן על ידי קיפול שולי הדף, כדי שיהיה אפשר לדעת , עד היכן קראת אותו... לא חשבתי על סימון מרקר צבעוני או אולי עט, של משפטים חכמים ואמרי שפר. ולכן חשבתי, שבחלום את רוצה למסור ספר שעדיין לא סיימת לקרוא...
אז הפרשנות שלי, התייחסה לספר כזה. אבל זה לא משנה את פרשנותי באופן מהותי ואת יכולה לתקן אותה, בעצמך.
תודה על התגובה המפורטת ששלחת כאן.

למעלה