ספרים...

איילה780

New member
ספרים...

הקטנה מבקשת כל צהריים וכל ערב שנקרא לה ספרים , זה נפלא מבחינתי אבל היא מבקשת חצי ספרייה. בהתחלה היינו יושבים וקוראים 4 ספרים בצהריים ו4 בערב , הורדתי את זה ל-2 בצהריים ועדיין 4 בערב. האם להמשיך להגביל? האם 4 זה גם לא יותר מידי?

calabaza

New member
למה להגביל?

זה נהדר. הסיבה היחידה לא לתת לה כמה שהיא רוצה זה חוסר רצון/יכולת שלכם להקריא. מבחינתה- כל המרבה הרי זה משובח. אגב, לדעתי 8 ספרים ביום (בהנחה שהם לא ארוכים במיוחד) זה לא מעט אבל גם לא המון.

השאלה למה את מגבילה?

אני מוצאת שאני מאוד מאמצת את הקול כשאני קוראת לו (לחלוטין לא ברור לי למה, העבודה שלי כוללת דיבור במשך שעות על גבי שעות, ופה גרוני ניחר אחרי לקוף יש בעיה....), אז אני משתדלת לקרוא מעט ולתת לאבא לקרוא יותר. אבל אם אין סיבה להגבלה, מבחינתי לשבת ולהקריא ספרים כל היום. אם בכלל להגביל אז הייתי מגבילה את הערב, כדי שתלך לישון בשעה סבירה ולכם יהיה קצת ערב. בצהריים הייתי מקריאה יותר. ממילא חם בחוץ ואין שום דבר אחר לעשות כמעט.

רונית י

New member
השאלה מה הסיבה להגבלה

אם את חושבת שזה יוצר עומס אצלה אז לדעתי כל עוד היא מבקשת ונהנת והספרים הרי קצרים אז זה בסדר גמור. אם הספרים באים על חשבון של משחק משותף שלכן אז אני כן הייתי מציעה (בהנחה שאין לך שפע של זמן פנוי) להציע לה במקום אחד הספרים לשחק במשהו ולא רק לקרא.

איילה780

New member
זה לא בא על חשבון כלום,

כשהולכים לישון קבוע יש סיפור לפני המיטה ואם אני לא מגבילה אז היא תבחר חצי ספריה היום אני כבר אומרת רק 2 ספרים כי אני כבר עייפה מאוד מהיום, למרות זאת אני יודעת שאני צריכה לעודד קריאה ורגשות האשם עובדים אצלי שעות נוספות על כך שאני מגבילה. ואגב כשהיא נתפסת לספר ספציפי היא יכולה לבקש אותו שבועות, כל יום!! זה רגיל??

shani74

New member
כן, רגיל

ובמקרה שלך זה לא בעייה - כי תמיד יש ספר נוסף, שיכול להתחלף. (וזה לא רק אצל ילדים - את לא הקשבת אף פעם לשיר או לאלבום מסוים שוב ושוב במשך תקופה לא קצרה? אז בשבילה זה דומה - רק שהיא תלויה בך כדי שתקריאי לה את הספר, ולא יכולה ללחוץ על כפתור ולשמוע שוב את הסיפור).

shani74

New member
אה, ואגב

אין שום בעייה שתקריאי בדיוק כמה שיש לך כוח להקריא - אצלנו אני אומרת מראש היום רק ספר אחד, היום אפשר שניים, וכו' - בהתאם לכוח שלי (ולפעמים אני לא אומרת מראש, ובשלב מסוים אומרת שזה הספר האחרון). אגב, בספר אוליביה (שמומלץ בחום באופן כללי) בסוף הספר אוליביה ואמא שלה מתמקחות על כמה ספרים יקראו היום לפני השינה.

רונית י

New member
אז אם כך, בטח שלהגביל

הצבת גבולות כמו בדברים אחרים. כשהולכים לישון לדעתי מספיק ספר אחד (האמת אצלי אני מקריאה ספרים לא לפני השינה) אם יש לך כח לשניים וזה טוב לשתיכן אז יופי. וכן הרבה ילדים אוהבים לשמוע את אותו סיפור שוב ושוב.

עד הגבול שלך

מותר להיות עייפה ולא לרצות יותר להקריא.. היום לפני שנכנסתי לפה שירה ביקשה ממני להקריא לה את אותו ספר 3 פעמים, בעקבות ההודעה שלך זרמתי איתה והרגשתי שהגרון שלי מתייבש ושאין לי כח יותר... בקיצור עשיתי על עצמי ניסוי קטן בשביל להבין על מה את מדברת.. וזה באמת לא קל. תקריאי לה עד הגבול שלך - כשנגמר לך הכח ומשכת עוד קצת אז תפסיקי. עוד משהו - לעשות הפסקה בין ספר לספר, לומר עוד כמה דקות אני אקריא לך שוב.. זה משהו שהוא לגמרי מקובל בעיניי, להשהות קצת את הילדה, לאגור כוחות ולהקריא שוב אם יש לך כח. 4 ספרים ליום זה יפה מאוד לטעמי.

אנחנו הגבלנו ל-2 בערב ועכשיו ירדנו ל-1

לפני השנ"צ בסופ"ש לא מקריאים כי זאת פשוט דרך שלו למשוך את השינה הוא מבחינתו מוכן אפילו 10 מה שכן אחה"צ או בשבת לפעמים מקריאים כאשר הוא מבקש וכרגע הוא לרוב כבר יושב לבד עם הספרים ומקריא לעצמו

טוב מאוד אני לא הייתי מגבילה כי זה נהדר

מעשיר את השפה, את הדימיון וכל מיני כאלו, אני בשבת לפני האחרונה ישבתי והקראתי לבת שלי כמעט 9 ספרים, וחלק מהם כמה פעמים...............

למעלה