ספרים (OpenGL והצפנה)

Jaguar7

New member
ספרים (OpenGL והצפנה)

היי, אני שוקל לקנות את הספרים הבאים: OpenGL Programming Guide: The Official Guide to Learning OpenGL, Version 1.4, Fourth Edition Applied Cryptography: Protocols, Algorithms, and Source Code in C, Second Edition מישהו יכול לתת לי אולי חוות דעת מנסיון עם אחד הספרים האלה? אולי למישהו יש את אחד הספרים האלה ורוצה למכור? אני אשמח לקבל גם המלצות לספרים אחרים באותם נושאים.

DNile

New member
לגבי השני:

מומלץ מאוד. זה ה-ספר לנושאי הצפנה.

אלדד28

New member
לגבי הראשון:

ספר מעולה, ילמד אותך כמעט כל דבר אפשרי על OpenGL.

ZDanielZ

New member
ה OpenGL מעולה.

אבל מצד שני, יש לך את כל החומר באינטרנט. אם הבחירה היא אחד מתוך השניים, קח את ההצפנה.

ChipsMan

New member
זה כבר עניין של טעם וריח ../images/Emo13.gif

אני הייתי לוקח את ה-OpenGL. ובכלל, הייתי לוקח את Real time rendering, second edition אבל זה כבר נושא לשרשור אחר

ChipsMan

New member
בעיקרון..

הספר מדבר על כל מני אלגוריתמים שמשמשים את מפתחי תוכנות הגרפיקה הממוחשבת על מנת ליצור גראפיקה בזמן אמת. מתחילים ממתמטיקה בסיסית, טרנספורמציות גיאומטריות. לאחר מכן מסבירים כיצד מתבצעת התאורה ומיפוי הטקסטורות. ולאחר מכן עוברים לאלגוריתמים שפועלים על גופים תלת-ממדיים ועוזרים לך לכל מני דברים. הגופים שעליהם פועלים הם משולשים, מישורים ונקודות ועל היחסים ביניהם. מתוארות גם טכניקות תאורה והצללה, וכו'.

Jaguar7

New member
יש סיכוי

ולו הקטן ביותר למצוא את הספרים האלה בארץ? (בלי amazon)

1אברהם

New member
נצל"ש. מה ההבדל בין OpenGL ו DX

מבחינת: 1) מהירות, 2)נוחות, 3) סיבוכיות ( עקומת למידה ), 4) האם שניהם לאותה מטרה, 5) ניצול חומרה ( כרטיסים גרפיים ) , 6) המשך תמיכה ופיתוח של מפתחי הסיפריות ועוד ?

ZDanielZ

New member
הממ...

1. המהירות די דומה, ובכל מקרה, תלויה בעיקר בחומרה. 2. אני מוצא את OpenGL יותר נוח, אבל DirectX מאוד התקדם, והיום הוא מהנה למדי. 3. אני מניח ש OpenGL יותר קל ללמוד, אבל שוב, זה עניין סובייקטיבי. 4. כן, בגדול. 5. אותו דבר, DX מעט יותר מתקדם, מאחר ולוקח זמן לתקנן את OpenGL. מצד שני, OpenGL פועל גם על Linux (ועוד כמה מ"ה). 6. פעם הספידו את OpenGL, נראה שהיום הוא דווקא מתאושש. DX יהיה פה עוד הרבה זמן, כל עוד MS שולטת. בכלליות, פשוט תוריד את ה SDK של DX, תקרא כמה טוטוריאלים ל OpenGL ותחליט לבד...

1אברהם

New member
תודה

אני כבר התחלתי לעבוד קצת עם openGL ( עדין לא מכיר אותו טוב ) את DX אני בכלל לא מכיר

אלדד28

New member
לטעמי האישי, ההבדל המרכזי הוא

שזה (GL) הוא C, וזה (DX) הוא ++C. כל השאר ניואנסים שמשתנים על בסיס יומיומי.

אלדד28

New member
הקונספט הוא OO,

בניגוד ל-GL שבה אין כזו התייחסות לאובייקטים.

voguemaster

New member
לעניות דעתי הצנועה:

1. יש ל-OGL יתרון מסוים ביעילות של רינדור פוליגונים. על מערכת מסוימת בעלת אותה חומרה אתה יכול לראות שמשחקים וגם תוכנות תלת-מימד ירוצו טוב יותר עם OGL ככל שמספר הפוליגונים עולה בתמונה. זה קשור איכשהו ליעילות שבה הסצינה מנוהלת ביחס ל-VIEWING FRUSTRUM. בד"כ זה לא משמעותי, לפעמים כן. 2. אמממ... DX נוח מאוד. OGL גם, אולי אפילו יותר. טוענים שקל יותר לעבוד איתה ולאתחל אותה. 3. אמממ על זה קשה לי לענות באמת. עקומת הלימוד לא כזו גבוהה עבור DX אם אתה מכיר WIN32 וקצת מושגים של COM (באמת שצריך קצת). לגבי OGL היות ואני לא ממש גורו בעניין, לא אתייחס... 4. אמממ במקור לא, היום כנראה שכן. במקור OGL תוכננה להיות השפה שבה מרנדרים סצינות בתלת מימד בתחנות מקצועיות ותוכנות CAD. מאז בא DX שנועד בעיקר למשחקים וקרא תיגר. היום שניהם עושים פחות או יותר את הכל (ל-DX יש יתרון בנושא הזה, הוא מתקדם מהר יותר, בהתאם לעולם המשחקים). 5. אמממ... כרטיסים של משחקים תומכים בשניהם. קשה למצוא היום כרטיס שלא תומך OGL. מלבד זאת, לא תמיד קל למצוא ICD טוב ל-OGL. לא לכל היצרניות יש... לגבי כרטיסים מקצועיים, שם יש עדיפות ברורה ומובהקת ל-OGL. 6. זו שאלה טובה. אתה יכול לצפות ש-DX יתקדם מהר. MS שולטים עליו וינסו להתקדם במהירות המקסימלית (מהירות של עולם המשחקים שהיא מהירה
) ולדחוק את OGL. לגבי OGL, היא נשלטת ע"י ועדה כך שהיא מתקדמת לאט. ה-EXTENSIONS שלה זה כבר משהו אחר (אבל לשימוש בהם יש בעיות אחרות כמובן, בגלל שזה לא סטנדרטי). אם לא יוכלו איכשהו להאיץ את הפיתוח והאבולוציה של OGL לדעתי היא תידחק לתחום הגרפיקה המקצוענית בלבד, אלא אם כן יקרה דבר אחד ויחיד: חברות משחקים יתחילו לשווק משחקים למערכות כמו לינוקס (מה שיחייב כנראה שימוש ב-OGL ויציל אותה).

אלדד28

New member
משהו...

OGL יותר קלה לאתחול אבל כופה על המשתמש עבודה ב-FLOW מאוד מסוים, ספציפית EVENT HANDLING, בעוד DX לא עושה את זה, או לפחות עושה את זה פחות. לדעתי אם תחום המשחקים יתפוס תאוצה בלינוקס (מה שלא קורה היום), אנחנו פשוט נראה את MS מוציאים DX ללינוקס, או לחילופין חברה גדולה אחרת "ממציאה" מעין DX. אי אפשר להתייחס לגרפיקה כיום כאל תחום שאפשר לתקנן אותו - תקינה היא איטית, וקצב ההתקדמות בתחום הזה הוא היסטרי. GL תמיד נשארת מאחור, ולמעשה מאוד בעייתי לבנות עליה בשביל גרפיקה רצינית.

למעלה