ספרים

hollypop girl

New member
ספרים

אני יודעת שכבר עשינו דירוג ספרים+סרטים אבל יש הרבה חדשים ו... דעות משתנות, לא?

אז, מה הספר המעודף עליכם בסדרה? (פרט, נמק והדגם ?)
יש ספר מסוים שאתם מדלגים עליו בקריאות חוזרות כי אתם *עד כדי כך* לא אוהבים אותו?

*אתם יכולים גם לעשות דירוג עם פירוטים, אם בא לכם...*

N o R i K o

New member
הנסיך חצוי הדם

אני לא יודעת למה אני כל כך אוהבת אותו. אולי כי הוא אחרי משבר הספר החמישי שהוא הכי נורא בעיניי, ואולי כי בו אני הכי שמה לב לכך שהארי התבגר. ובכלל כל הדף החדש שנפתח עם וולדמורט וההורקרוקסים ממש מעניין. ויש רונמיוני.
אני חושבת שאני קצת לבד בתחום הזה, רוב האנשים לא אוהבים את השישי ואת השביעי, אבל הם המועדפים עליי. אח"כ השלישי, הרביעי, השני, הראשון ו... החמישי באמת לא ראוי להיכנס לרשימה הזו
אני לא מרשה לעצמי לדלג עליו כי קורים שם המון דברים ובמוות של סיריוס אני מייבבת כמו תינוקת. אבל הוא ספר עמוס מדי שלא עשוי טוב בכלל בעיני.

OKDeSign

New member
גביע האש

הוא פשוט הספר הכי מוצלח לדעתי, אני קראתי אותו כ"כ הרבה פעמים שאני לא יכולה לספור, הוא אפי, הוא מצחיק, הוא מלא בסיפור, הם מתבגרים אבל זה עדיין לא אפל מידי, ועדיין מתחיל פה האקשן האמיתי וכו

בכללי אחריו זה הנסיך, אני חושבת שהוא היה הספר שהכי נהנתי לקרוא אותו בקריאה ראשונה

הכי פחות חביב עלי הוא השני אבל אני לא מדלגת עליו אם אני עושה קריאה חוזרת של כל הסדרה

האסיר מאזקבן

עדיין תמים מספיק וגם באורך סביר, לא מעצור דלת כמו הבאים בתור.
מצד שני כבר לא כל כך ילדותי כמו שני הראשונים
וחוצמזה זה הספר היחיד שבו וולדי לא מנסה לרצוח את הארי.

האסיר מאזקבאן / אוצרות המוות (דירוג מלא)

על אוצרות המוות אין יותר מדי מה לפרט, זה ספר עוצמתי, בומבסטי, גדול מהחיים, משגע. אז לפעמים אחרי שאני קורא את האסיר מאזקבאן ואז אותו אני אומר לעצמי "איך אפשר להשוות בכלל?". כי האסיר מאזקבאן רחוק מלהיות גרנדיוזי כל כך, ואין לו את ה"וואו" אפקט שיש לספר השביעי.
אבל... מבחינה עלילתית, האסיר מאזקבאן בנוי בצורה מושלמת. גם בספר הרביעי רולינג השתמשה במבנה של סיפור בלשי- כלומר הרבה חתיכות של פאזל מתפזרות לך בכל עמוד שני, ומתחברות זו לזו בכמה עמודים בסוף, אבל באזקבאן הסיפור הזה היה בנוי בצורה מושלמת. כל פיסה התחברה, כל שאלה אפשרית שהייתה יכולה לעלות נשאלה על ידי אחד מהגיבורים וקיבלה תשובה הגיונית וברורה.
מעבר לזה- זה הספר היחיד שבו הקווידיץ' באמת מצליח להתקיים כמו שצריך, בספר הזה נחשפים לכל הדמויות מעולם המבוגרים וזונחים את עלילת "הילדים הקטנים מצילים את העולם", סוהרסנים, שיעורים הרבה יותר מעניינים בהוגוורטס, כתיבה מהנה , הרבה יותר טובה מהראשונים ועוד לא אפלה כמו בבאים. בקיצור, ספר מהמם וגם הספר שקראתי הכי הרבה פעמים בחיי.
בקיצור, זה הטופ 2. אחריהם באים, לפי הסדר:
גביע האש- שוב, כמו בהאסיר מאזקבאן, מבנה עלילתי מושלם. מעבר לזה, זה הספר שבו יש הכי הרבה אקשן (הרבה יותר מבאוצרות המוות אפילו לדעתי), זה הספר עם הכי הרבה רוח נעורים, הכי הרבה דמויות, הכי מצחיק, הכי הרגשה של כיף, לא משעמם לרגע.
הנסיך חצוי הדם- זה הספר הכי מיוחד בסדרה. כי לא קורה בו הרבה, בתכלס. הארי סוף סוף חווה שנה יחסית רגילה בהוגוורטס. אבל השיעורים עם דמבלדור הם מרתקים (ותופסים, כולל הסוף, איזה 8 פרקים מתוך 30, ככה שזה לא צחוק), הרומנטיקה מצחיקה, וכל כך כיף לקרוא הארי נורמלי ומאוזן אחרי הטירוף שלו במסדר עוף החול. זה הספר שבו הכי אהבתי את הארי. אה כן, ועלילת הזיכרון של סלאגהורן מצויינת.
מסדר עוף החול- האמת, שבמשך שנים, הספר הזה היה במקום האחרון. אבל אני חושב שקצת הושפעתי מאח שלי, שקרא אותו וצרח ש"לא קורה כלום" וש"העלילה היא נפילה לעומת העלילה של השלישי והרביעי". כי, נו באמת, ספר שלם בשביל לשמוע נבואה שלא באמת מספרת לנו משהו חדש? מה שכן... יש לספר הזה עומק. הוא כבד, הוא מצחיק, הוא שואב אותך פנימה, יש בו הכי הרבה מחיי היום יום של הוגוורטס וזה אחד הדברים הכי כיפיים שיש.
חדר הסודות- אני שונא לשים אותו במקום הזה, כי גם לו יש נראטיב מצויין, אבל אין ברירה. שני הספרים הראשונים בסדרה הם רמה מתחת, מצטער. הכתיבה רדודה יותר, העולם פחות משכנע, היום יום פחות סוחף. ספר ילדים איט איז. מצויין, שלא תבינו נכון, אבל לילדים. חדר הסודות מתעלה על אבן החכמים בגלל הסיפור הנפלא שמסופר בו.
אבן החכמים- זה קצת פשע לשים את הספר הראשון במקום האחרון, אבל אין ברירה. אני לא מסוגל לסלוח לו על כל תגובות ה"קראתי את הספר הראשון בסדרה, עזוב אותך זה ספרים ילדותיים אין בהם כלום".

גביע האש

הראשון: אוקי, בניגוד להרבה אנשים אני דווקא מאוד אוהבת את הכתיבה שלו ולדעתי בכלל לא רואים שסופרת חדשה ולא מנוסה כתבה אותו. אוהבת את הסיטואציות ואת התמימות, למרות שהוא הכי מתאים לקוראים הצעירים יותר ופחות לקוראים הבוגרים..
השני: כמו הראשון, לא? אין פה שום אפלות (מלשון אפל,) עדיין תמים ילדותי ומצחיק, הכל נחמד וסבבה, יש איזה יורש מסתורי אבל עדיין רולינג כותבת את זה בצורה שאנחנו לא מרחמים על כמה הארי מסכן, בניגוד לספר החמישי ומעלה בו אנחנו רק מרחמים עליו כל הזמן בגלל כל האבדות שהוא סופג והנבחר.
השלישי: השלישי מעולה! המון שנים אהבתי אותו הכי הרבה. הוא פשוט פחות מתוחכם מהרביעי.
הרביעי: הספר הכי טוב מבין כולם! והכי מאוזן! מזתומרת מאוזן? מבחינת תמימות-אפלות, יש איזון מושלם מבניהם, למרות שקורים דברים נוראיים בספר (מישו בהוגוורטס מנסה לרצוח את הארי בלהבלה) אנחנו לא מרחמים עליו! כי יש מי שעוזר לו, והוא מוחיכ את החוזק שלו, ולמרות שיש מליון רמזים מטרימים על משהו ממש רע שהולך לקרות בסוף הספר, הקריאה ממש כיפית ולא מותחת-מצמררת לרע כזה, כמו בספר השישי לדוגמה. יש מליון סיטואציות גאוניות בטירוף כמו פלר, הנשף, קרום והריב של רונמיוני, המכתבים לסיריוס והמפגש שלהם מצוין ובכלל כל הקטע הזה שיש את להארי את סיריוס פתאום, את גביע הקווידיץ גם אהבתי מאוד. אני הכי פחות אוהבת את הפרק הראשון כי הוא מרמז חד משמעית לדבירם הרעים שיקרו בספרים הבאים וזה לא כיף..
הספר החמישי: לא אוהבת בכלל, הכי פחות מבניהם. הרבה יותר אפל וזה שינוי שמגיע בבת אחת ומכה אותנו בשוק - מה זה כל הדברים האלה הרעים שקורים פתאום?! צ"ד ממש לא מכפר על כל הרע שקורה וכמובן לא צ'ו צ'אנג. ספר מעצבן ומבאס רצח
הספר השישי: אני עכשיו בעיצומו אחרי מלא זמן שלא קראתי אותו. טוב, מהחמישי הוא יותר טוב וגם מהראשונים. בקיצור הוא השלישי בתור אחרי הרביעי והשלישי. הוא מעניין, סלגהורן דמות מגניבה לגמריי, סנייפ בתור המורה להתגוננות עוד יותר מגניב, גם לונה נהיית מגניבה וגם רון והרמיוני נהיים שניהם מגניבים מאוד. עוד לא הגעתי לסוף אז אין מה להתלונן על דברים מבאסים וזה... וההורקרוקסים , כמובן. אחלה ספר
הספר השביעי: הפעם האחרונה שקראתי אותו הייתה בגיל 15 ואני רוצה לכתוב עליו מנקודת מבט בוגרת יותר. אז אין לי מה להגיד עליו כרגע

בקיצור הדירוג שלי:
4, 3, 6, 2, 1, 5 (7 בטח יהיה אחרי 6 ולפני 2)

anna the best

New member
השני, השלישי והשישי

השני- כי הוא כל כך חמוד! זה הספר הכי מצחיק בסדרה, ואחרי שנים שהתלבטתי איזה ספר אני הכי אוהבת- אני כמעט בטוחה שזה השני
.
כי כל פרק קורה משהו משעשע- הערבה המפליקה\רון והיציאות שלו\הארי עדיין תמים ומתוק\מאלפוי וסנייפ יורדים עליו כרגיל

זה הארי פוטר, רק בלי כל העלילה הכבדה של החמישי והשישי והשביעי. הארי רק ילד, יש לו מחשבה ומעשים של ילד, אבל עדיין הוא נהייה גיבור.
השלישי- כנ"ל בדיוק לגבי השני, גם מצחיק בכל עמוד (אני קוראת אותו כרגע שוב, כבר שכחתי איזה ספר מהנה זה). אני הכי אוהבת את הספרים 2-3 והרביעי קצת פחות, כי שם מתחיל כל עניין וולדמורט הכל מתחיל להיות כבד. בספר השלישי פוגשים את סיריוס!! סיריוס זה סיבה מספיקה לאהוב את הספר.
וגם הכל מתחבר כל כך יפה בסוף, כל הרמזים המטרימים, והבריחה של סיריוס על ההיפוגריף כל כך פרועה\הזויה ועם זאת כל כך כיפית ומותחת....
השישי- הוא גם ספר יחסית אהוב, בגלל שהכל רגוע שם, כבר אחרי אמברידג' ולפני הקרב הגדול, בגלל סנייפ
, בגלל הקטע של "אין צורך לקרוא לי אדוני, פרופסור", אבל אני פחות אוהבת את רונרמיוני שם. יותר מדי קיטשי\הם מתנהגים ביותר מדי ילדותיות. וכל הקטעים עם מאלפוי. אנחנו מגלים צד אחר שלו, והוא נהפך להרבה יותר מעניין ואהוד.
הספר החמישי הוא נורא אמביוולנטי אצלי- מצד אחד ישד שם קטעים נורא חשובים שאי אפשר לוותר עליהם- העונש של אמברידג', הלטת הכרה עם סנייפ, סיריוס
, כל ההתחלה של המסדר, הבריחה של פרד וג'ורג', הזיכרון הנורא ביותר של סנייפ... המוות של סיריוס
היחסים בין סנייפ לקונדסאים... זה דברים שתמיד כדי לקרוא שוב, כי זה חשוב, ומשמעותי לעלילה, ואפשר לחשוב עליהם שעות אחר כך. אבל הבעיה זה כל המסביב- האוירה הכללית פשוט כבדה, וגם עם ההתנהגות של הארי שם פחות מפריעה לי... עדיין. אמברדג' למשל, ומשרד הקסמים

עשיתםם לי חשק לקרוא שוב את כל הספרים!

אוצרות המוות!

כי למרות שהוא חסר את הקסם של הוגוורטס ואת התום של הרביעייה הראשונה, הוא פשוט ספר חכם, מרגש, מזעזע בכל מובן טוב שיש- המוות, המוות, המוות שנמצא בכל פינה בסדרה הזאת ומתגלה במלוא הדרו בספר הזה. ההתמודדות של רולינג עם המוות בספר הזה ראויה להערצה, היא הפכה אותו למוטיב, למניע, למאפיין דמויות, לדמות, לאמצעי עלילתי. תפיסת המוות של הפוטרוורס מאז ומתמיד הייתה מגובשת- המתים לא יכולים לחזור לחיים, אבל פתאום היא מקבלת כל כך הרבה עומק. רולינג הצליחה לגרום לי להצטמרר מתיאורי היתמות של הארי במכתש גודריק, וזו זכורה לי בתור אחת החוויות המהותיות בקריאת הספר השביעי. נראה כאילו יש אינסוף עלילות שכולן סובבות סביב המוות- דמותו של וולדמורט, קורבנו של הארי, הקסם של אימו, המוות שמגיח מכל כיוון בעת קרב, אובדן ההורים וכהנה וכהנה. ורק על זה מגיע לרולינג שאפו, ובעיקר בגלל העיסוק המופתי בסוגיית המוות יש לאוצרות המוות מקום של כבוד בלב שלי.

וחוץ מזה, כמובן שהארי פוטר וגביע האש! אסקפיזם מושלם. החל מההתחלה המצוינת בהנגלטון הקטנה, כלה באווירה הקיצית שרולינג מצליחה להעביר בעת שהארי כותב מכתב והזריחה מזדנבת מהחלון ובמיוחד התיאורים של החיים במחילה עם הוויזלים ואליפות העולם בקווידיץ'! אין דברים שיותר כיף לקרוא מתחילת הספר הרביעי. פשוט אין.

חוץ משני אלה, שהם הכי אהובים עליי, אני מאוד אוהב את אבן החכמים (כמובן) ו... האמת שנראה לי שזהו. גם חדר הסודות מצוין אבל כולם מצויינים באותה מידה ואלו המצויינים לעיל הם באמת פנינים מיוחדות בסדרה שכולה פנינים.

hollypop girl

New member
אצלי:

טוב, אז מאחר ואני צריכה לעשות לעצמי סדר בראש אני אעשה אותו בכתיבה

אבן החכמים- ההתחלה. יש בספר הזה משהו...קסום? ולמרות שכבר בקריאה הראשונה
הוא נראה לי ילדותי וקצת קיטשי הוא עדיין מעניין ויש בו קטעים מצחיקים ותובנות (וציטוטים מגניבים
)
בסה"כ הוא נותן פתיחה לא רעה. אהבתי במיוחד את הפרק הראשון (כיף לקרוא קטעים במבט מלמעלה, לא מנ'
המבט של הארי)

חדר הסודות-הוא ממשיך את סיגנון האגדה של הראשון+התמימות, אבל חסר בו משהו. משהו שיש
בספר הראשון ובזה אין... חוץ מזה שהוא לא עד כדי כך מעניין. וץ מבשיעורים של לוקהארט (שהיה דמות חשובה בספר הזה)
שום שיעור לא עניין אותי במיוחד...

האסיר מאזקבאן-
, יש משהו שאני מאוד אוהבת בספר הזה... גם הכתיבה פה הרבה
יותר מעניינת מספרים אחרים וגם העלילה עצמה. חוץ מזה, כמו שאמרו לפני הספר הזה כבר פחות ילדותי מהקודמים אבל
עדיין לא אפל כמו הבאים. (והיתרון הכי גדול: אין וולדמורט!)
אהבתי את הדמויות החדשות (סיריוס, לופין ופטיגרו) + הפרקים שבצריף המצווח היו בין המעניינים בסדרה כולה...

גביע האש- באמת שאני לא מבינה מה יש לאהוב בו... הטורניר לא מעניין (וזה היה לגמרי צפוי שהארי
ישתתף בו). אמנם הדמויות החדשות (מודי וקארקוף) + הקטעים עם סנייפ וסיריוס + הנאום של וולדמורט היו מעניינים,
שום דבר מעבר לזה לא ריגש אותי.
אה! והקוודיץ'
.
בספר הזה מתחילה מתיחת הביקורת של רולינג על דברים כמו שיעבוד גמדוני בית וההתנהלות של משרד הקסמים,
בקריאות חוזרות של הסידרה מפריע לי שאין את זה בספרים הראשונים כשזה כלכך מרכזי באחרונים.

מסדר עוף החול- היתרון הכי גדול שלו הוא הגודל
(כמה שיותר ה"פ!!)
האמת שהוא אחד האהובים עליי. העצבים של הארי לא הפריעו לי עד כדי כך... יש פה הרבה קטעים מצחיקים
ואהבתי את הקטעים עם אמברידג' (
, פשוט כיף לשנוא אותה) והמסדר.
הארי סובל מתסביך הגיבור יותר מתמיד, אבל זה נסבל...
אהבתי את הביקורות על העיתונות ועל משרד הקסמים ואת הסוף שמרגיש כמו התחלה של משהו חדש (אגב, גם הספר
הרביעי נגמר ככה כשבעצם זה לא התקדם לשום מקום. לעומתו בסוף החמישי *תחילת השישי
* הורגש שינוי
בהתנהלות של עולם הקוסמים. השישי *לפחות לי* הרגיש כמו סוף).
+אהבתי את ההתחלה עם הדראסלים וגברת פיג (?)

הנסיך חצוי אדם- כיף לראות שנה יחסית נורמלית בהוגוורטס, לפחות בחצי הראשון של הספר
הארי מתנהג כמו אדם רגיל לחלוטין!
על כל הקטעים הבית-ספריים שלו
על רוב הקטעים עם דמבלדור.
הסיפור של רידל מעניין וחיוני אבל פשוט משעמם! (במיוחד בקריאות חוזרות), חוץ מכמה יציאות טובות של דמבלדור שהיו
חגמרי שוות את זה.
כל הקטעים עם רון וג'יני (והוויזלים בכללי, כשחושבים על זה) היו מצחיקים יותר מתמיד.
הפרקים של המערה נמתחו (לפחות אצלי) יותר מידי, אבל מהרגע שהם מגיעים להוגסמיד מתחיל האקשן האמיתי.
המוות של דמבלדור היה מצמרר (
לסרטים, שהוסיפו את סצנת השרביטים+המוזיקה) וגם ההלוויה שלו.

אוצרות המוותאני אוהבת אותו. אני יודעת שיש אנשים שלא אוהבים את הסוף אבל מבחינתי הוא בסדר.
היה הרבה יותר ריאלי עם הארי היה מת וולדמורט היה מושמד על ידי מישהו אחר אבל לא מתאים לרולינג להרוג את הדמות
הראשית אחרת איך יהיה סוף טוב...?
האפילוג נחמד אבל הייתי מעדיפה שהוא היה נכתב אחרת...
הקטעים עם סנייפ ופיניאס ניגלוס
ואהבתי את המעבר ממקום למקום (במקום להיות תקוע בהוגוורטס כל הזמן...

טוב, נראה לי שסוף סוף אני מוכנה לדרג:

1.הנסיך חצוי הדם
2.האסיר\המסדר (פשוט לא יכולה להחליט)
3.אוצרות המוות
4.אבן החכמים
5.גביע האש
6.חדר הסודות

*סוף חפירה*

אין לי כוח לדירוג מלא

אבל הכי אהוב עליי הוא השישי, שאני באמת מאוהבת בו.
זה ספר חשוב ויש בו אווירה מאוד אופטימית וכיפית של אהבה ראשונה, היסטוריה מעניינת, סלגוהרן שאני ממש אוהבת את הדמות שלו!

הכי פחות אהוב עליי הוא החמישי (למרות שיש את הדבר החיובי ההוא שקורה בו, נו- סיריוס מת
)

למעלה