ספרים של לחמן

shlomi האחת

New member
ספרים של לחמן

עשיתי קורס שנה שעברה וניגשתי באוקטובר ועכשיו אני רוצה לגשת מחדש האם הספרים שיש לי מהקורס של לחמן הם עדיין טובים לפסיכומטרי של אוקטובר 2004

mazuzam

New member
היי

היי לדעתי כן אבל רצוי שתלמדי גם מספר נוסף רצוי של אנקורי, קידום או יואל גבע. אם את רוצה אני מוכנה להעביר לך בחינם ספרים של THE EZ WAY אבל הם ממש ממש לא מומלצים (מניסיון עצוב שלי ושל רבים שלמדו איתי בקורס) מלבד מלא טעויות בהגהה שמקשים בהבנה ישנם מלא טעויות בתשובות ובהסברים (שלא לכל השאלות יש) שמחשילים. אבל שוב - אם לא תצליחי להשיג ספרים אחרים אני יתן לך את אלו כי בכל זאת יש חלק קטן (מאוד) של תרגול שיכול לעזור בהצלחה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif וואלה ?../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

סוף סוף מישהו יכול לספר לנו על המכון החדש <עבור הקהל הרחב> בזירת הפסיכומטרי. איך הם היו מבחינת ההדרכה ? איך הגעת אליהם ? איך היו הציונים <לפי מה שאת יודעת> ? וכמובן, נחמד אם תספרי סתם על הקורס...

shlomi האחת

New member
לחמן

מבחינת ההדרכה - היה לי מדריך מה זה קטלני קוראים לו אריאל והוא הסביר את החומר מה זה טוב הגעתי ללחמן דרך הבית ספר הציון היה לא כל כך טוב 530 אבל זה לא בגלל הקורס זה בגללי ל השקעתי אבל היו דווקה ציונים טובים אצל האחרים בקורס היה אחד אפילו 680 אבל עוד פעם אני מציעה לא ללכת לקורס אלא ללמוד לבד כי זה כמע ולא משפר הרבה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif ההודעה שלי../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

הייתה משורשרת ל mazuzam, כלומר פניתי אליה.

mazuzam

New member
תשובה

היי הקורס שלהם ממש לא מומלץ וזו לא רק דעה שלי אלה של רבים שלמדו איתי בקורס ובקורסים אחרים שלהם. החברה הזו עורכת קורסים בעיקר עבור מכינות,סביר להניח שהם דוכות במכרז כי הם הכי זולות ולא נראה לי שמישהו בכלל נרשם אצלם בפרטי...( אבל זו רק השערה שלי). בכיתה היו איתי עוד שלושים תלמידים שלמדו איתי במכינה. האוירה היתה זרקנית משהו והמתכונת ממש דומה למתכונת של הקורסים בתיכון רק שאצלנו זה עלה יותר וכמובן שהשיטות וצורת הלימוד היו פחות מקצועיים (כי עדיין זה לא קידום). לפי ההתרשמות שלי אפילו קורסים של תיכון עדיפיים... הסיבה העיקרית שאני וחברי נרשמנו לקורס הזה היא בגלל ההבטחה המפורשת לתיגבור אישי חינם וכמה שנרצה , בפועל זה לא היה ככה בכלל. בכל פעם שניגשנו למדריך לבקש תיגבור (לאחר שהתגברנו על החוסר נעימות בזה שאנו בכלל צריכים לבקש) נתקלנו בהיתחמקויות ובכל מיני תירוצים עלובים כגון: יש לי מבחנים השבוע (המדריך היה סטודנט לרפואה והעביר במקביל שני קורסים) התקופה הזו עמוסה עלי במיוחד, יש לי שיעור בתאריך הזה ועוד. גם כשכבר הוא הועיל לפנות לנו זמן מזמנו היקר זה ממש לא היה תיגבור אישי אלה של כל הכיתה. אני יכולה להגיד בכנות אמיתית שמכל הפעמים שביקשתי לכל אורך הקורס קיבלתי 2 תיגבורים של שעה וחצי ביחד עם שאר הכיתה. שיהיה ברור, אני לא מאשימה את המדריך עצמו, ייתכן ובאמת הוא ניסב למצוא זמן אבל פשוט לא היה לו. אני מאשימה את ההנהלה מכיוון שלדעתי לא רצוי לתת לסטודנט לרפואה (מבריק ככל שיהיה) שגם ככה הלו"ז שלו עמוס מבחינת לימודים להעביר 2 קורסים במקביל ועוד לפזר הבטחות שווא לגבי תיגבורים אישיים ככל שנרצה... אני חייבת לציין שבשיעורים הפרונטליים המדריך העביר את החומר בצורה ברורה ומקצועית והצליח להתיחס לכל ה-30 תלמידים למרות שהזמן שהוקצב היה מעט. אני רוצה לציין שזו ההתרשמות שלי מהקורס שאני עשיתי, יכול ליהיות שיש להם קורסים אחרים במתכונת קצת שונה ויותר מקצועית. לגבי חומר הלימוד - מלבד מלא טעויות הגהה וטעויות בתשובות בספרים, חומר הלימוד בכלל לא היה מעודכן! אני זוכרת שהגעתי למבחן וראיתי שאלות שבכלל לא לימדו אותי! ביטואיים אלגבריים לא למדנו כלל! ואני לא מגזימה גם חברי הרגישו כך! ולגבי המילון שלהם - הוא היה כל כך לא מובן, לא מנוקד, והרבה פעמים גם את הפירוש של המילה לא הבנתי עד שהתתיאשתי והפסקתי ללמוד את המילון שלהם כי פשוט לא הצלחתי ללמוד למרות שניסיתי. למזלי חודש לפני הבחינה חברה העבירה לי את המילון של יואל גבע שהיה בהרבה יותר מובן, וכך חודש לפני הבחינה עם כל הלחץ המצטבר של הבגרויות והפסיכומטרי התחלתי ללמוד את המילון ומכיוון שהוא היה ממש מובן הצלחתי ללמוד בערך 70% מהמילון עד הבחינה. אותו דבר לגבי במילון באנגלית - ממש לא יעיל וחבל לבזבז עליו את הזמן. המילים קלות בהרבה מהרמה של המבחן ולעיתים קרובות הפירושים לא היו מדוייקים. מבחינת סימולציות - קיבלמו 3 סימולציות ! שהיו בספר! ואת הראשונה בכלל קיבלנו הוראה לבדוק לבד כי המדריך היה במילואים! לגבי החזר כספי אם לא מוציאים 700- אני חושבת שזה בכלל מיותר לציין שזה בולשיט אחד גדול! אצלנו בכיתה אף אחד לא הוציא יותר מ-500 ואני מדברת גם על תלמידים ממש חרשנים! אני במקרה הוצאתי 570 כי למדתי במקביל גם מספרים של קידום ומהמילונים של יואל גבע. כאמור, אף אחד מהקורס שלי לא קיבל החזר כספי וגם כשתלמידה אחת מהקורס ביקשה קורס חוזר (לפי הקריטריונים ומה שהובטח הגיעה לה), העבירו אותה מלא סרטים ומניפולציות שכללו שיחות ועידה עם המנהל והמדריך כאשר שניהם מנסים לשכנע אותה שהיא טועה ולהערים עליה שהיא לא זכאית בכלל לקורס חוזר. מכיוון שהתלמידה התעקשה, אחרי מאמצים רבים היא קיבלה קורס חוזר אבל מיותר לציין שזה לא הועיל לה כלל מכיוון שהמתכונת ותוכנית הלימודים נשארו אותו דבר. מניסיוני , אני באמת חושבת שעדיף לקחת קורס טוב ואפילו לשלם סכום נכבד כי רק כך לדעתי מגיעים לתוצאות. אין מתנות בחיים: שילמת מעט -תקבל מעט ואיכות ירודה, תשלם יותר - תקבל יותר. כל מה שרשמתי זוהי דעתי האישית שנובעת מניסיוני והתרשמותי האישית. אם מישהו חושב אחרת- זכותו. בבקשה אל תתחילו להציף את השירשור בכל מיני התנגדויות וכדומה. אם מישהו חושב אחרת ממני - סבבה יכול ליהיות שהוא צודק. אני נשאלתי שאלה ועניתי תשובה, בבקשה שאף אחד לא יקח את הדברים אישית. תודה לכל הפורום ובהצלחה לכולם!!!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif או קיי ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

תודה על הפירוט, לפי מה שאת מספרת, המצב רחוק מלהיות -תיגבורים אישיים, 16 סימולציות, 15 אנשים בכיתה, 700 בפסיכומטרי ושאר ההבטחות. חבל
שיהיה לך בהצלחה למרות הניסיון המר

למעלה