ספרים רבותי ספרים

ספרים רבותי ספרים

אני נוסעת בעוד חודש וחצי לטיול בסין ורוצה לקרוא כמה שיותר על סין תרבות הגות ספרי מסע (לא רפואה סינית את זה אני מכירה) התוכלו להמליץ לי?

קראת את אימי טאן? (אמריקאית-סינית)

סיפורת. להבין את התרבות, צורת החשיבה וכולי..

izzy g

New member
סין עד 1850 של צ'ארלס האקר

זה אמנם ספר היסטוריה ולא סיפורת אבל הוא כתוב בצורה קלה ולא יותר מדי אקדמית ומאוד נוח לקריאה. הספר פותח צוהר להיסטוריה ולתרבות של סין החל מהתקופה הפרה היסטורית ועד 1850. לקרוא את הספר ייתן לך את אותו החומר שמלמדים בקורסי המבוא לסין באוניברסיטאות אבל במבט קצת יותר מלמעלה בלי לרדת לפרטים קטנים מדי. פרקים שאולי יענינו אותך לפני הטיול הם אלה שעוסקים בתורות הפילוסופיות השונות (קונפוציוס, מנציוס וכו') , כניסת הבודהיזם לסין . לסין יש היסטוריה ארוכה מאוד ואם את מתכננת לראות אתרים כמו החומה הגדולה או את הקבר של הקיסר הראשון וחיילי הטרה קוטה שלו אני חושב שיהיה לך מעניין יותר אם תכירי גם קצת את ההיסטוריה שמאחורי זה.

yauly

New member
שני ספרים

ספר מסע אחד, מאוד מעניין הוא 'אבק אדום' של מא ג'יאן. קראתי אותו בזמן שטיילתי בסין. מרתק לקרוא על מקומות שאתה מטייל בהם (קצת קשה לצלוח את ה- 60 עמודים הראשונים, אחר כך זה נהיה קל יותר ;)). הספר השני הוא אמנם ספר מתח ולא מסע, אבל קשור לסין: 'מותה של גיבורה אדומה' מאת קיו קסיאולונג. דרך העלילה ניתן לחוש את המאבק שבין מסורת לקדמה בסין.

submersible

New member
אבק אדום

ספר קצת מייגע. מצד שני נותן מבט על סין של שנות השמונים בעיני סיני ובתנאי מחיה של סיני, להבדיל מכל ספרי המסע של מערביים שמסתכלים מן החוץ פנימה. בהחלט שווה קריאה.

submersible

New member
ספר המסע בטוב ביותר שקראתי

River Town / Peter Hessler ספר פשוט מדהים של מי שלימד אנגלית בעיר Fuling במשך שנתיים בבידוד יחסי ממערביים. כתוב בצורה זורמת ומלאת תובנות מעניינות. אולי קצת קשה להשיג בארץ אבל נמצא בכל חנות לספרים זרים בערים הגדולות בסין. מומלץ בחום!

GnomeBubble

New member
ספר המסע הגרוע ביותר שקראתי

The Travels / Marco Polo
אבל באמת שזה ספר לא משהו - מתמקד בעיקר בספירת הסוסים, הבזים והנשים של קובלאי חאן, באגדות חצי-משעשעות ובברבורי עליונות נוצרים-קתוליים. מרקו פולו גם לא היה בסין... עזבו מקלות וחומות, הוא לא כתב בשום מקום שהם יורקים ברחוב! אבל חוץ מזה זאת קלאסיקה... נראה לי.

SashTheRed

New member
המונגולים בטח עשו אז מה שמנסים לעשות שם היום

אתה יורק ברחוב? קבל קנס של 200 שקל/יואן/סילבר טיילס אלא אם כן המונגולים בעצמם יורקים ברחוב...

Mei11

New member
הרשו לי להציע הסבר חלופי

יכול מאד להיות שבאירופה של התק' ההיא לירוק ברחוב ושאר ירקות היו מקובלים לא פחות מבסין... זה פשוט לא נראה לו מוזר :)

GnomeBubble

New member
זה היה בציניות כמובן ../images/Emo8.gif

מן הסתם באירופה של אותה התקופה היה מקובל לשפוך את מה שהצטבר בסיר הלילה לרחוב, אז על אחת כמה וכמה יריקות לא נראו להם כמו ג'יפה.

למעלה