ספרים, רבותי, ספרים

ספרים, רבותי, ספרים

היום נסעתי לחנות אחת, שמוכרת עשרה ספרים בעשרה שקלים הודות לבנק אחד, שמחליט לעשות מצווה כל שנה. קנינו ארבעה ספרים, את השאר יש לנו, ואני נסעתי לי הביתה מאושרת. חשוב לציין, כל הספרים הם ספרי ילדים ונוער. אחד מהם הוא "אבא ארך רגליים". את הספר קראתי בילדותי בערך מאה וחמישים פעם. אני זוכרת המון דברים ממנו בע"פ עד היום, אבל היום, כשראיתי אותו בתרגום חדש, לא התאפקתי וקראתיו בפעם המאה חמישים ואחת. הספר הזה ממלא אותי שמחה ורומנטיקה ואהבה, הוא לא רק ספר ילדים פשוט, הוא יצירת מופת בעיני . אז קראתי אותו שוב. ואמרתי לילדה: זה ספר מצויין. יופי, שברה הילדה את ליבי, אז תקראי אותו. אמרה ופנתה למחשב ולטיוי.......תוך שהיא משאירה את אמא שלה שבורת לב ועגומה משהו. אמא שלה [אני] יושבת וחושבת איך להביא את הילדה אל הספרים, איך להביא את הספרים אל הילדה, איך להביא את העושר שהיא [האמא] גילתה דרך הספרים אל הילדה חובבת המהיר והלא נשאר בזיכרון [טיוי , מחשב, וכל מיני ג'אנק פוד]. ואמא שלה [אני] מתחילה להתייאש קמעא, כי מול הויזואלי הנע ומרצד, אפילו הספר המופלא ביותר הופך למעמסה לא נחוצה בעיני הילדה [למה להתאמץ לקרוא כשלא צריך?]. רבותי, אמא של בתי חושבת שהגיע הזמן להתנתק מן המלבן המשעמם ולהכריח את הילדים לבחור בערוץ דמיון אחר, כתוב, מה דעתכם? בייאוש מסויים - מפוזרת. [נכתב בפורום אחר, אבל מעניין מה תאמרו אתם, שני המגיבים היחידים בפורום הזה]

אורמור

New member
אני אתך

בצער, בכאב, בתחושת הפספוס ובמחשבה שיש ערך מוסף לאות כתובה על פני האות המרצדת. היה זמן שחשבתי שהצליח לי..כי הייתה לבת שלי מורה שעודדה קריאה אנחנו אפילו רשומים לסיפריה... אבל....................... מה היא מביאה משם לאחרונה?...דיסקים של DVD ולא... היאוש לא נעשה יותר נח כשאפילו הספריות יורדות לזנות ומשאילות דיסקים וקלטות לצד (עליק "לצד"...יותר "במקום") ספרים... צריך לעתור למורות בבי"ס שיתנו יד, שיקצו זמן לקריאה ויעודדו.... (התחלפה לנו המורה ומפאת כבוד המקום לא אגיד מה דעתי על התחליף...) אור

גם אני רכשתי את העשיריה הפותחת היום

כולל לובנגולו מלך זולו (גם ארך רגליים כמובן) אבל לכל אחד זכרונות ילדות אחרים. איך הגעתי לחנות הספרים ? בזכות המחנכת שהציגה בכיתה את האפשרות הוא נדנד כל השבוע (מודה ומתוודה לא ידעתי על המבצע בכלל) אז נסעתי היום וקניתי הוא רצה "גם "ו "גם" ו"גם" (המכשפה מנארניה הייתה המועדפת) בשלב כלשהו המוכרת הנחמדה הציעה לו שיקנה את כל העשירייה. אימא שלו הקמצנית אמרה לו בטון פולני מרושע "במילא לא תקרא את כולם, אז תבחר רק את מה שאתה רוצה" אז הוא ענה לה בטון מנומש "בטח שאקרא את כולם,איריס (המורה) המליצה עליהם" אם איריס (דבר אלוהים חיים) המליצה -מי אני שאסגור את הארנק? טוב- אז קניתי גם כמה ספרים לאימא שלו בלי שאיריס המליצה. לשאלתך איך מקרבים את ילדי המחשב לקריאה? פתרון טכני- יש אצלנו עדיין שעת קריאה- מין הרגל שטיפחנו שלפני השינה לא רואים טלוויזיה ,לא מחשב אלא כל אחד במיטתו קורא (בחורף זה אפילו נעים יותר).כמו שאצלנו יש ספרים ליד המיטה (דור עד שאני גומרת אותם) ככה גם אצלם. אז בשלבי הילדות הם קוראים כי ככה עושים ,כמו שמצחצחים שיניים ועוד כל מיני דברים שאימא הנודניקית הזו אומרת שצריך , ואח"כ זה הופך להרגל של חיים. בעיקרון אני מאפשרת להם לקרוא הכול זבל נוראי, וספרות טובה-מה שהם רוצים ומתחברים אליו- ובלבד שהקריאה תהפוך לחלק מהם,ואח"כ כבר יעשו מיון ובחירה . לא מוכנה להכנע בנושא הזה. (קמצנית ועקשנית גם).

יפה כתבתן

ונכון שאני לא מכניסה כל זבל הביתה, ייתכן שאני טועה, אחרי הכל גם אני קראתי את "קופיקו" ואת "צ'יפופו", ואת הנורא מכולם - און שריג ו"דנידינו".......

מספרת הסיפורים חזרה...

יאאלה על מי את עובדת ואת חושבת שכאן האבלים ספרות האלק הלכה קנתה 10 חוברות ב10 שקל ...כולנו עשינו זאת פעם בימים שהיינו בצבא חרמנים פחד. ובסוף באה עם "אבא ארך רגליים" בחייך יכולה להגיד שהספר הוא XXX ארך רגלים האעלק...

למעלה