ספרים רבותי, ספרים..

aculight

New member
ספרים רבותי, ספרים..

מה הספרים שנתנו לכם הכי הרבה השראה ו/או ידע בנושא מדיטציה? בשבילי, עפ"י סדר קריאתם: 1. ספר קטן של מרגוט קלאוזנר (אם איני טועה בשם) בנושא פאראפסיכולוגיה וסקירה הכוללת מאמרים וסיפורים. הספר שייך לאימי וליווה אותי מאז שלמדתי לקרוא. סיפורים על נזירים בודהיסטים טיבטיים היו אלה שהרשימו אותי יותר מכל בתור ילד. 2. זן ואומנות אחזקת האופנוע/פירסיג - בטח ספר די נדוש בקרב המודטים המערביים. קראתי אותו תחילה בתיכון בעברית ושנים אח"כ באנגלית מספר פעמים. ספר חזק שנתן לי השראה גם באופנוענות... 3. ספר קטן, מצחיק ונחמד בשם ZEN DRIVING - ספר המספר על פסיכולוג המפרט מקרים שונים של אנשים ובעיות הנהיגה שלהם. מאוד עזר לי לשפר את הנהיגה ולבצע מדיטציה תוך כדי - מהנה. אני לא יודע אם יש תרגום לספר. 4. הספרים של סוזוקי על זן (באנגלית) - המדריך והמבוא לזן בודהיזם. 5. QIGONG EMPOWERMENT/ליאנג ו-וו - הספר המקיף ביותר בנושא צ'יגונג ומדיטציה בשיטות טאואיסטיות, בודהיסטיות, צ'יגונג רפואי ועוד. יש גם ווידאו המדגים את השיטות והצירוף של שניהם מהווה מקור מספק בהחלט. יש עוד ספרים אבל אלה נתנו לי את מירב ההשראה והידע.

wannalive

New member
קראתי המון ספרים בשנה האחרונה אבל..

הכי הרבה למדתי מן הספרים הבאים: 1) Mind Its's Mysteris and Control שנכתב ע"י SRI SWAMI SIVANANDA ספר על שליטה באגו, ומבוא כולל להינדואיזם ובודההיזם. 2) New Energy Wayes, Robert Bruce ספר על שליטה באנרגיות הגוף ותרגילים לפיתוח הגוף האנרגטי. 3) Transforming the Mind, peter sheperd ספר על פסיכולוגיה טרנספרסונלית (פסיכולוגיה הוליסטית) קראתי ולמדתי עוד הרבה, אבל אלו הם הספרים הכי משמעותיים. (שינו אותי הכי הרבה) כולם ניתנים להשגה בחינם באינטרנט (דרך קאזזה, ואתרים שונים) אבל כולם באנגלית והם די ארוכים (כמה מאות עמודים כל אחד)

Rinor

New member
הספרים שלי

ובדיוק עכשיו אני קורא את "Not Always So - Practicing the true spirit of zen" של סוזוקי... בנוסף: מדיטציה - של אושו Wicca ו Living Wicca - למרות שאינם על מדיטציה אלא על דרך הוויקה, יש שם ייחוס למדיטציה בדרך החיים אהבה ואור לכולם! זילברמן ניר...

והספרים שלי

1. Tranquil Sitting/Yin Shih Tzu 2. Ch'an and Zen teacings/Lu Kuan Yu 3. The Tao of Health, Sex and Longevity 4.The Secrets of Chinese Meditation/Lu Kuan Yu 5. Healing Tao/Mantak Chia יום נעים לכולכם, שנטידווה

ספרים

לאו דווקא קשור לטכניקה של מדיטציה אבל: Being Nobody, Going Nowhere – Ayya Khema מצויין. ויליאם הארט – האומנות לחיות לא כל-כך הספר כמו טכניקת הויפאסנה במסורת גואנקה. Choosing reality – Alan Wallace ספר מעניין מאוד על ריקות בבודהיזם הטיבטי מנקודת מבט של ההיסטוריה של הפילוסופיה של המדע המערבי. מהפרקים האחרונים פחות התלהבתי. Introduction to Zen-Buddhism - D.T. Suzuki Assays on Zen - D.T. Suzuki למרות ששמעתי ביקורות לפיהם הוא מדבר על זן מנקודת מבט צרה של המורה שלו ומציג את זה כמו מהות הזן-בודהיזם בכלל. אני גם לא מסכים איתו לגישה שמזלזלת במסורת התרוודה.

ועוד ספר חשוב מאוד

After the Ecstazy the laundry/Jack Korenfield או התרגום שלו בעברית "אחרי האקסטזה" של ג'ק קורנפילד

ה כ ל

New member
ספר מיוחד

הזמנה לשינוי \ שלמה מור - הוצאת גל מצאתי גם קישור לאתר הספר מקווה שתהנו כמו שאני נהניתי

למעלה