ספרים רבותי ספרים

windchild

New member
ספרים רבותי ספרים

שלום לכולם אני מחפש ספרי הסטוריה או ספרים עלילתיים בעברית או באנלית על יפן. יצא לי לקרוא כבר כמה וכמה ספרים בנושא אבל הרעב עדיין קיים. אשמח להמלצותיכם. תודה מראש

GnomeBubble

New member
קראת את הספרים של בן-עמי שילוני?

מדובר בספרי היסטוריה, אבל בניגוד לרוב הספרים הפופלריים, הם מדוייקים, ולא סתם מספרים לך סיפורי מעשיות (יפים, אבל מצוצים מהאצבע) על יפן.

windchild

New member
תודה על התגובה המהירה

קראתי את שניהם, את הסאגה האסיתית, אני מסיים עכשיו את הספר השני של מצואוקה. גם לארץ הטהורה אגיע בקרוב. אני מחפש ספרים פחות מוכרים, סאגות כמו שוגון. אולי ספרי הסטוריה ללימוד. לצערי לחנויות הספרים אין הרבה מה להציע ואני בטוח שיש עוד הרבה שעות של עניין שממתינות לי. אולי למישהו יש רעיון נוסף?????

GnomeBubble

New member
בספריות של האוניברסיטאות יש הרבה ../images/Emo13.gif

אם יש לך גישה לספריה כזאת תוכל למצוא שם ספרים כמעט כל כל תחום בהיסטוריה, בתרבות ובאמנות היפנית. חוץ מזה לצערי אין לי המלצות ספציפיות מעבר לספרים של שילוני.

jack4u

New member
נצל"ש באותו נושא

איפה אפשר לקנות ספרים ביפנית ברמה מאוד נמוכה- (משהו בסגנון "מעשה בחמישה בלונים", רק ביפנית)? אני רוצה לתרגל את היפנית הבסיסית שאני לומד (עם כל הדקדוק והקאנג'ים למינהם) וחשבתי שלקרוא ספרים כאלו יעזור לי מאוד. מאיפה אני יכול להשיג ספרים כאלו (ובבקשה, אל תזכירו מאנגות)?

Tenguy

New member
באמת לא פשוט, אולי אצלם מהספרים שלי ואעלה פה?

אני יכול לצלם עמודים מן החוברות שלי (כיתה ב' ו-ג') ולהעלות אותן לפורום ... מה אתם אומרים ? או שזה עדיין יפנית "קשה" מידיי ? זה כולל את השיר אי-רו-קה .... המועמד המפתיע להימנון של הפורום...
בתור אחד שמכיר את הספרייה של שגרירות יפן - לא ידוע לי שיש שם ספרים / חוברות ביפנית ברמה (מאד) נמוכה...

GnomeBubble

New member
הצרה היא שספרי ילדים הם לא בהכרח קלים

הם נועדו לילדים בכיתות הנמוכות שרק התחילו לקרוא, וזה אומר שמבחינת קאנג'י הם יהיו פשוטים. אבל הילדים האלה הם עדיין ילדים יפנים - ולכן זה בכלל לא אומר שהשפה בהם פשוטה... חלק מהסיפורים האלה באמת יהיו לנו פשוטים, אבל אני חושב שמי שניסה לקרוא את זה במפגש האחרון שם לב שזה לא תמיד כל-כך פשוט... אולי אנחנו צריכים לעבור עליהם ולסנן משם את הסיפורים הפשוטים (לנו), וכך לעשות אוסף של סיפורים פשוטים לפי הרמות שלנו. אני יכול להמליץ על הסיפור: "חתונת העכברים" (nezumi no yomeiri). זאת מעשיית הילדים הכי פשוטה שאני מכיר, מבחינת השפה: קישור לאאוזורה בונקו: http://www.aozora.gr.jp/cards/000329/files/18335_11944.html

RoyalMoon

New member
רעיון מצויין!

אני עדיין זוכר קצת מהשיור: iruka iruka iruka.... ima yume iruka... 8]

goony663

New member
ספר טוב, ואפילו בעברית

ליעקב רז יש ספר שנקרא "טוקיו הלוך חזור". בספר הוא משחזר (בערך) את המסע של באשו בצפון יפן. הספר כתוב טוב, וממש קריאה טובה. לדעתי. הוצאת מודן, 1995

למעלה