ספרים רבותיי, ספרים

ספרים רבותיי, ספרים

שלום אחים ואחיות לאמונה, מזמן לא כתבתי כאן, מפאת חוסר זמן וגם מפאת סיבות אחרות. בזמנו הבטחתי להביא רשימה של ספרות נוצרית-משיחית טובה ולכן אני פותחת שרשור בתחום. להלן כמה ספרים. 1. השמיים שבתוכי - על בחורה יהודייה-הולנדית בשם אתי הילסום, שמכירה במשיח, בעת מלחמת העולם השנייה. סיפור מדהים ומומלץ ביותר (ידוע לי כי כומר ערבי מנצרת מאוד התלהב מהסיפור הזה, ואף ערך מסעות לאחווה בין ערבים נוצרים, ערבים מוסלמים וישראלים יהודים באושוויץ כצעד לנסות איזשהו פיוס ומחילה בין שני העמים הסובלים - ומי ייתן ואנחנו, הנוצרים-המשיחיים נהווה גשר לכך). הספר יצא בעברית, בהוצאת כתר וראו כאן "השמיים שבתוכי". עוד ספרים, אביא מיד.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשמחה שחזרת,מזמן לא ביקרת../images/Emo39.gif

שרשור מעולה! ספרים של ספרות נוצרית משיחית, לא הסטוריים.. זה התענוג שלי

תודה ../images/Emo13.gif

אני עכשיו בעבודה. אכתוב בע"ה (בעזרת אדוננו...
) יותר מאוחר היום ואתחיל להכניס רשימה מסודרת של ספרים. מאוחדת בתפילות

הספר "חיקוי ישוע"

אחים ואחיות יקרים, אנסה להביא עוד כמה ספרים, לצערי רק בעברית, כי השפה הערבית אינה שגורה בפי, ובנוסף, אני חושבת כי ניתן למצוא הספרים המוזכרים כאן גם בערבית, אם כי איני יודעת היכן. "חיקוי ישוע", מאת תומאס א קמפיס. ספר קלאסי אמיתי. נקרא בשטף. רוחני מאוד. אומרים כי זה הספר הנקרא ביותר לאחר המקרא (=מקרא עבורי מתייחס לברית הקדומה-התנ"ך + הברית-החדשה). הספר תורגם על-ידי המשורר יותם ראובני ויצא בהוצאת "נמרוד". יותם ראובני עצמו הנו משורר בחסד ומתרגם נפלא ובהוצאת הספרים שלו ניתן למצוא ספרים נוספים בתחום, שמיד אמסור את שמם. ספר מומלץ ביותר!

הספר של תריזה הקטנה מליזייה

עוד ספר מקסים ופופולרי מאוד הוא על תירז הקטנה של ישוע, שנפטרה בגיל 24 ואשר כל אחיותיה גם-כן נהיו נזירות. היא בת למשפחה צרפתית מן המאה ה-19, משפחה מאוד טובה ומאוד מסורה לאמונה הנוצרית-משיחית. ספר מרגש ומתוק. תירז מליזייה - סיפור חיי נ"ב: כיוון שהוצאת נמרוד היא הוצאת ספרים קטנה, הם לא מקבלים כרטיסי אשראי אלא רק צ'קים, אבל מניסיון עבודה קודם שלי, השירות שלהם טוב מאוד ורצוי להזמין מהם ספרים, וכך לעודד אותם להמשיך במלאכה הברוכה של תרגום ספרות נוצרית מובחרת לעברית.

ספרות יפה נוספת

1) "הגבורה והתפארת", גרהם גרין, הוצ' עם עובד (אזל, אבל ניתן למצוא בספריות) 2) "סוף הפרשייה", גרהם גרין, רק באנגלית (יותר מדי "קתולי", לכן לא תורגם לעברית). קצת "רומנטי" מדי (ואף יצא סרט הוליוודי, אבל לא מי יודע מה מוצלח), אבל אני אהבתי... (אולי כי אני אשה קצת סנטימנטלית...
).

הספר "וידויים" של אוגוסטינוס

לפני כמה שנים יצא הספר וידויים של אוגוסטינוס בעברית, בתרגום מצוין של פרופ' אביעד קליינברג מהאוניברסיטה בתל-אביב. מומלץ ביותר!

ת' הכנסייה, אוסביוס בישוף קיסריה

תולדות הכנסייה, אוסביוס בישוף קיסריה (לצערי התרגום גרוע ואינו עומד בקריטריונים אקדמיים כלשהם), בהוצאה מיסיונרית-משיחית-אוונגלית בשם "כספרי" וזה הקישור הכי קרוב שמצאתי להם, אבל הם נמצאים ברחוב יפו בקרבת הדואר המרכזי של ירושלים, ראי הקישור להלן: (רדו עם העכבר עד שתגיעו לכותרת: BOOKS IN HEBREW) וחפשו שם.

אורטודוקסיה, צ'סטרטון

הספר אורטודוקסיה של צ'סטרטון הנו לצערי רק באנגלית וטרם תורגם לעברית. יחד עם זאת, זה ספר כל-כך חכם ושנון, שחשבתי שיהיה זה חבל שלא אוסיף אותו לרשימה.

האדם מחפש משמעות, פרנקל

ואיך אפשר בלי הספר המיתולוגי הזה האדם מחפש משמעות, של ויקטור פרנקל, פסיכולוג יהודי שהמציא את שיטת הלוגוטרפיה ודיבר על אלוהים (וכן, על המשיח!!!) בעת הזוועות במחנות הריכוז אז, ושבעצם הספר הוא יותר נוצרי מכל דבר אחר! ובנוסף ספרו (הקצת פחות טוב, אבל עדיין שווה קריאה) "האל הלא מודע – פסיכותרפיה ודת" שכנראה אזל בעברית, אבל ניתן למצאו בספריות. להלן קישור (באנגלית). The Unconscious God על המחבר עצמו - ויקטור פרנקל.

salt of earth

New member
../images/Emo45.gif יש לי את התרגום לערבית

القديسة تريز الطفل يسوع معلمة الكنيسة -السيرة الذاتية- הקדושה תריזה הקטנה- המורה של הכנסייה. תודה שהזכרת לי את הספר הזה, אוסיף אותו לרשימת הקריאה

salt of earth

New member
וואו... תודה על ההמלצות

ואגב רציתי לפתוח שרשור המלצות על ספרים אבל דחיתי זאת לאחר המבחנים. תודה רבה רבה על הספרים שהבאת. אני אישית קראתי את ווידויים בעברית גם וזה פשוט ספר מדהים ואני ממליצה לכולם. את השאר אני ארשום אצלי שצריך לקרוא
עוד מעט אביא המלצות על ספרים נוצריים שקראתי וטוב לראות אותך בפורום

lion 7

New member
באמת את פרפר יצירתי מביאה

לפורום דברים יפים.. יש לנו בעולם הערבי נוצרי ספרות אדירה (חלק מתורגם כמובן) מהספריה הלבנונית והמצרית , עדיפות לראשונה רבת השנים.. אני ממליץ על כמה ספרים מספריית עמואס ואחרות , לכותבים אמריקאים כגון בילי גראהם וסופרים סינים נוצרים כגון על האדם הרוחני , כרגע מדקלם מהזכרון , אני עסוק במסגרת המשפחה , ומזמן חסר לי זמן קריאה וזמן איכות בכדי לקרוא ..

salt of earth

New member
ספרים נוצריים בערבית...../images/Emo140.gif

את מרבית הספרים ניתן לקרוא במלואם באינטרנט. חלקם מתורגמים משפות זרות וחלקם נכתבו ע"י כמרים בנושאים שונים כמו תיאולוגיה, עדויות אישיות, היסטוריה נוצרית, סוגיות חברתיות מנקודת מבט נוצרית וכמובן כל הספרות של apologist כלומר اللاهوت الدفاعي בהסתבסס על הספר הקדוש וכתבי אבות הכנסייה. גם אם אין לכם זמן לקרוא, לפחות תשמרו את הלינקים לזמן שיש לכם זמן לקרוא קצת
חבר'ה אתם מוזמנים להוסיף ולשתף אותנו בספרים שקראתי ואתם ממליצים לנו עליהם.

salt of earth

New member
מבוא לאמונה הנוצרית ../images/Emo63.gif

مدخل الى العقيدة المسيحية- كوستي بندلي ספר מדהים שנכתב בידי התיאולוג הלבנוני קוסטי בנדלי שבו הוא מסכם בצורה כל כך ברורה את יסודות האמונה הנוצרית, בכתיבה ברורה וקלה למי שרוצה להתוודע ליסודות האמונה הנוצרית.
כאן

salt of earth

New member
המאמין הנוצרי והחברה

المؤمن والمجتمع ريتشارد توماس תוכן הספר: يحدّد المؤلّف معنى كلمة المجتمع بجواز اتّخاذها المعاني التالية: 1 ـ المجتمع هو العالم الّذي نعيش فيه. والعالم بحسب العهد الجديد يعني العالم الشرّير (الشيطان)وعالم البشر. .2 ـ المجتمع هو النظام السياسي أو الدولة، الّتي ننتمي إليها. 3. ـ والمجتمع هو المشترك أي الجماعة الّتي نحتكّ بها يوميًّا. "ويرينا المؤلّف كيف يقيم المسيحيّ علاقته بالّذين حوله. كذلك فإنّه يقارن ويباين بين المسيحيّة وأيدلوجيّات أخرى كالشيوعيّة. הסופר מבהיר את משמעות המילה חברה שכוללת. 1- החברה זה העולם שבו אנו חיים 2- החברה זה השלטון הפוליטי או המדינה אליה אנו שייכים 3- החברה זאת הקהילה שאנחנו במגע באיתה, והסופר מראה איך הנוצרי צריך לשמור על היחסים עם סביבתו. הסופר גם משווה בין הנצרות לבין אידיולוגיות שונות כמו קומוניזם.
כאן

salt of earth

New member
"הביטחון שלי בעדות הנוצרית"

اسم الكتاب: ثقتي في الاختبار المسيحي المؤلف: جوش مكدويل ملخص الكتاب: "هذا الكتاب مجاوبةٌ ملموسةٌ ودفاعٌ عن الحقّ الّذي يؤمن به المسيحيّون. إنّه محاولةٌ للإجابة على السؤال "لماذا أنت مسيحيٌّ ؟". الإيمان المسيحيّ مبنيٌّ على براهين، وهو إيمانٌ بالعقل. وهو يذهب إلى ما هو أبعد من العقل، لكنّه ليس ضدّ العقل. الإيمان المسيحيّ إيمانٌ موضوعيٌّ- جوهره المسيح- ولا تقوم أهمّيته على الشخص الّذي يؤمن، بل على "الشخص" الّذي نؤمن به". من هذا المنطلق، نجد في هذا الكتاب شهادات واختبارات أشخاصٍ عديدين، من جنسيّاتٍ متعدّدةٍ ووظائف شتّى، ومن خلفيّاتٍ دينيّةٍ مختلفةٍ؛ آمنوا بالمسيح وتألّموا لأجله، فأثمرت شهاداتهم واختباراتهم في تقديم المسيح للعديدين والإيمان به. הספר הזה מנסה לענות על השאלה "למה אתה נוצרי?" מומלץ ביותר
לקריאה

salt of earth

New member
"המאבק של אוגסטינוס"

اسم الكتاب: صراع أغسطينوس المؤلف: عبد السلام لوديي אוגוסטינוס הוא אחד מעמודי התווך של התיאולוגיה הנוצרית והוא אב הכנסייה המערבית. החל את דרכו אי שם באפריקה מושפע מהחשיבה היוונית ומשם התגלגל לכל מיני מקומות ואמונות עד שהספינה שלו עצרה בחוף ישוע והפך מאדם לא מאמין לאחד מאנשי הדת החשובים ביותר בנצרות. האוטוביוגרפיה שכתב "וידויים" - זאת שפרפר יצירתי המליצה עליה- מתארת את המסע שלו לישועה. אני לא יודעת אם תירגמו את וידויים לערבית אבל זה ספר שנכתב עליו שבוודאי התבסס על וידויים. ملخص الكتاب: يعطي هذا الكتيّب نبذةً عن حياة قدّيسٍ عظيم وعن خبرته، قبل وبعد تحوّله إلى المسيحيّة. ويرينا كيف تعامل الله مع طبيعة أغسطينوس الثائرة الباحثة. إنّ أغسطينوس هو أحد أعلام اللاهوت في الكنيسة.

salt of earth

New member
"סיפורים מלב החיים"

اسم الكتاب: أقاصيص من صميم الحياة المؤلف: جمعها رزق الله حلبي אסף הסופר בספר הזה סיפורים ועדויות אישיות מהספר הקדוש והחיים כדי לשמש עבורנו מוסר השכל. ملخص الكتاب: جمع المؤلّف في هذا الكتيّب، قصصًا صغيرةً من صميم الحياة مبنيّةً على الكتاب المقدّس، ومن أماكن متعدّدةٍ. وقد عقّب على كلٍّ منها باختصارٍ، هادفًا إلى إقناع القارئ بأخذ العبر من هذه القصص.

למעלה