ספרים על רפואה סינית

ספרים על רפואה סינית

נשאלתי על איזה ספרים אני ממליץ למתענינים ברפואה סינית, אז הנה רשימה בסיסית להתחלה. 1. "להבין את הגוף בעינים סיניות", מאת אילן הורביץ, הוצא לאור ע"י המחבר ו"פוטוסטייל" תל-אביב (אפשר למצוא או להזמין ב"סטימצקי") 2. "בין שמיים לארץ", מאת הארייט ביינפילד, אפרם קורנגולד, הוצאת אור-עם (כנ"ל לגבי סטימצקי) 3. "רוח פנימית, תורת חמשת היסודות ברפואה הסינית", מאת אייל פוליטי, ניתן להזמין אצל: להב"ה, ת.ד. 61095 ירושלים, או בתא קולי 02-5710513 4. The Web that Has No Weaver - Understanding Chinese Medicine, by Ted J. Kapthuk, O.M.D. הראשון והאחרון עוסקים יותר בתפקוד האיברים ("12 המרידיאנים") ובמבנה הבסיסי של הגוף (אנרגיה, נוזלי הגוף, דם, יין-יאנג וכו´); השני עוסק פחות-או-יותר באותם הדברים, אבל מנקודת-המבט של תורת חמשת היסודות; והשלישי עוסק יותר בצד הרגשי-נפשי של תורת חמשת היסודות. הראשון קצר ופשוט, ברור מאוד ואני ממליץ להתחיל ממנו; האחרון לא רק באנגלית אלא גם גדול, מפורט מאוד, מעמיק מאוד, עם הרבה ביביליוגרפיות והערות (והארות) ונספחים והפניות ו... יש עוד?

יעל :-)

New member
תודה

אמנם אני לא זאת ששאלתי, אבל הנושא קצת מעניין אותי. הספר הראשון שציינת (להבין את הגוף בעיניים סיניות) באמת פשוט ונחמד. למרות שסתם כנסיון התחלתי לאבחן את עצמי די הרבה לפי הכתוב והתוצאות לא ממש טובות
דרך אגב, יש לאותו מחבר, אילן הורוביץ, עוד כמה ספרים בנושא (זכור לי שראיתי אבל לא זוכרת את שמותיהם בדיוק).

את בחברה טובה ../images/Emo6.gif

לא היכרתי ולו אדם אחד שלא ניסה לאבחן את עצמו תוך-כדי קריאת ספרי רפואה. תגידי תודה שלא קראת ספר על רפואה מערבית - כשלמדתי רפואה מערבית ב"תמורות" איבחנתי לעצמי סרטן, איסכמיה לבבית, ראומטיזם ושפעת - ואני הייתי בין ה"בריאים" בכיתה שלי!
מאז, פשוט הפסקתי לנסות לאבחן את עצמי. מספיק קשה לאבחן אחרים...

למעלה