ספרים על ד.אמריקה

LIRY1

New member
בעקרון

יש את הלונלי פלנט (גם בעברית) ויש את הפוט פרינט (לפי מה שאני יודעת - באנגלית בלבד). בטיול שלי אני יכולה לספור על יד אחת את הפעמים שעיינתי בספר (היה לי לונלי פלנט), זה בעיקר היה משקולת...

natyh

New member
יש הרבה ספרים

נכון לומר שיש ספר לטייל איתו ספר מפורט שבדרך כלל נותן את זמני האוטובוסים אם יש כאלה או משאיות או סתם בעל טנדר . מסביר היכן למצוא את ההסעות איך מגיעים איך חוזרים ומחירים כלליים, ויודע להמליץ על מלונות אכסניות או סתם הוסטלים זולים , אם כי עם הזמן והניסיון תמצאי שאת משתמשת בו פחות ופחות בשל ספרי המטילים ביבשת בעברית המעודכנים בהרבה , וכמובן הניסיון העזרה מהמקומיים שיגיעו אלייך לפני שאת תגיעי אליהם , אלה ימצאו אותך בתחנות האוטובוסים , בשוקים וכולי כי הם צריכים להתפרנס ובשל המטילים שתפגשי בדרך וימליצו מניסיונם . ספר כזה הוא ה פוט פרינט או ההנד בוק הזכור לטוב ספר מפורט במידה מדהימה וללא ספק לא מתאים לרקע כללי . ספרים שמתאימים הרבה יותר לרקע כללי והרבה פחות מפורטים הם הלונלי פלנט , או ספרים של מיכאל שיחור שנכתבו בעבר לפני הרבה שנים ונקראו המדריך לדרום אמריקה ספר מענין מאד לקריאה לפני טיול ודי נפילה בשטח עצמו . ספרים כלליים שכדאי לקרא לפני הטיול שיתנו לך את ההרגשה איך זה ,הכונה ספרים מתורגמים לעברית להלן: איזבל אליינדה בת דודתו של סלודור אליינדה נשיא צ'ילה שנרצח במהפיכה ב1973 שנקראה המכה הצבאית : golpe militar אשה שיש לה הרבה מה להגיד להלן : על אהבה וצללים . פאולה בית הרוחות אוה לונה ז'ורז' אמאדו הסופר הלאומי של ברזיל . כותב בעיקר על עירו סלבדור בירת בהייה האזור השחור והחקלאי איזור מטעי הסוכר שבצפון ברזיל: ים המות גבריאלה ציפורן וקינמון דונה פלור נשואה לשניים. וארגאס יוסה מחשובי הסופרים של פירו : ליטומה בהרי האנדים: ספר שמתאר את האמונות הטפלות של האנדיאנים המקומיים בהרי האנדים . העיר והכלבים: ספר שמתאר את חיי הצבא או נכון יותר את הכסת"ח הצבאי בפירו , נראה כאילו שהוא נכתב עלינו אבל נא לא להתבלבל .... ספר מטילים קלסי הוא חזרה מטואיצי של יוסי גינסברג שמתאר היטיב את חיי הנודות . זהו בגדול .

למעלה