ספרים-סרטים

סמיאגול

New member
ספרים-סרטים

ביום כיפור קראתי ספר שהיה יכול להיות אפילו טוב אלמלא פגם אחד גדול: לאורך כל הספר יש הרגשה שהסופר כתב אותו כדי שאיזה מפיק הוליוודי יפתח את הארנק תמורת זכויות ההסרטה וזה דיי הרס לי את הספר שהרעיון המקורי שלו היה ממש טוב. הספר נקרא "צבאו האבוד של קמביסס"- פול סוסמןוהרעיון שעומד מאחוריו הוא לקיחת אירוע ספק היסטורי ספק אגדי המופיע בסיפרו של הרודוטוס "היסטוריה" ולספר על מציאת הוכחות להתרחשותו (כמובן שיש סיבוכים בדרך). כתבתי בקיצור כדי לא להרוס למי שבכל זאת יחליט לקרוא אבל כמו שאמרתי, רעיון גדול עם פגם ענק בביצוע.

Guy K

New member
לא הבנתי

ממה נובעת ההרגשה הזו? לי יש הרגשה תוך כדי קריאה של הארי פוטר #5 שהסופרת כותבת את הסרט מתוך ידיעה שהוא יהפוך לסרט, אז היא מרגישה צורך לדחוף כמה סצינות קסם / אקשן. מצד שני, הסצינות האלו היו גם בספר הראשון כשלא היה לה מושג שזה מה שיקרה. אז מה גורם לך להרגיש ככה?

Rivendell

New member
ואגב הארי פוטר

ראיתי את הסרט אתמול, מתוך תקווה שאולי אותו אני אחבב (בניגוד לספר שהרדים אותי) ונחשו מה. נרדמתי
אני מקרה אבוד, כנראה.

Guy K

New member
גם אני

בפעם היחידה שראיתי את הסרט. והוא דווקא נראה אחלא סרט. פשוט הייתי עייף

Guy K

New member
מה שכן,

מהחלק של הסרט שכן יצא לי לראות אני זוכר שהוא היה זהה לחלוטין לספר. לא ייאמן.

Rivendell

New member
אכן, רצת לפני שנעצמו עיניי חשבתי

שבאמת החלק הראשון של הספר דומה לחלק הראשון של הסרט
הבעיה היא שאת שניהם שרדתי בקושי עד הסוף, וגם זה בקרטוע בין שינה ועירות.

Boojie

New member
הסרט הראשון היה די רע.

וזה למרות ליהוק מצוין, ברוב המקרים. הסרט השני היה טוב בהרבה.

Rivendell

New member
לא הגעתי אפילו לספר השני ../images/Emo6.gif

נטשתי אותו אחרי שלושה פרקים בערך. וכן, אין ספק שהליהוק היה טוב. הבעיה מבחינתי היתה כנראה בעלילה. הילדים דווקא עשו עבודה מקסימה, והאפקטים והתפאורה ממש יפים.

אני חושבת שאצפה בסרטי הארי פוטר

כבר אחרי שאסיים לקרוא את הסדרה כולה. גם ככה המעט שראיתי בפרומואים מתחיל להתערבב לי בקריאה של הספר החמישי. אני רוצה שהוא יהיה שלי פרופר, עם הליהוק (הדמיוני) שלי והתפאורה שלי והכל.

siv30

New member
לדעתי הסרט השני מדהים הראשון צולע

אבל יתכן שזה גם בגלל שאהבתי יותר את דובי הגמד ועלילותיו.

Boojie

New member
זו פחות או יותר הדעה הכללית,

כך שכנראה זה לא רק בגלל דובי...
מה שכן, לא נעים, אבל בכל מה שקשור לאנימציה ממוחשבת, סרטי הארי פוטר היו עוברים יפה מאד אם לא בגלל סרטי שר הטבעות שגמרו עליהם עם יד קשורה מאחורי הגב. טרול? איפה הטרול המזוייף של הארי פוטר 1 מול הטרול המציאותי של שר הטבעות 1? ודובי? איפה הוא עומד מול גולום? ועכשיו יגיע הסרט השלישי, וגם הרעגוג יאכל אותה סופית מול שילוב...

Boojie

New member
כמובן. חשבתי שראית את הסרט...

אחרי הסרט היו דיונים מדהימים ב"עין הדג" לגבי כפות הרגליים של רדקליף. טוב שיש איפה לדון בעניינים שברומו של עולם.

Rivendell

New member
א. התנמנתי חלק נכבד מהסרט ../images/Emo6.gif

ב. לא שמתי לב לפרט הזה. אולי אני צריכה משקפיים חדשים

Mנטה

New member
מה הבעיה עם הרגליים שלו ?

הסתכלתי בתמונה ואני כנראה עייפה מכדי להבחין. מה לא בסדר בהן ?

Rivendell

New member
הן ענקיות, וגם עקומות משהו...

תסתכלי עליהן בפרופורציה לשאר הגוף, מפחיד! אולי זה יסתדר לו עם הגיל
מה שבטוח - הוא יהיה גבוה.

siv30

New member
אני לא אהבתי את שר הטבעות בכל מקרה

גם ואף על פי האנימציה שלו.

Athaclena

New member
דעת המיעוט...

היי, אני המיעוט. אני אהבתי את הסרט הראשון יותר מאשר את השני. יכול להיות שזה בגלל שראיתי את השני פעמיים רצוף והפעם השנייה הייתה בעברית, אבל זה לא רק זה... הראשון היה יותר טוב. מה שכן, אני הכי אוהבת את הספר השלישי ואני אתן לסרט צ'אנס - במיוחד כי אני רוצה לראות איך הם עשו כל מיני דברים ומי השחקנים וכאלה. ואת דובי אני לא אוהבת - לא בספר ולא בסרט. דרך אגב, נזכרתי למה לא אהבתי את הסרט השני (בין היתר) - בגלל הצרחות וצווחות שהיו כל הזמן. באוטו, רון והארי צעקו כל הזמן בערך. מירטל המייללת מייללת כל הזמן (מן הסתם). הצמחים האלה צורחים. והיו עוד דברים... זה גרם לי להרגשה שכל הסרט כולם צורחים, וזה גם רעש מעצבן.

למעלה