ספרים, ספרים, ספרים.

selalerer

New member
ספרים, ספרים, ספרים.

***הייתי עושה חיפוש פה בפורום לפני ששאלתי שאלה שכזו אבל כידוע החיפוש בתפוז שם דגש יתר על מהירות ונותן לך תוך מאית השניה תשובה ריקה לשאילתה שלך*** 1.Thinking in C++ שאתם מדברים עליו כלכך הרבה, האם יש הוצאה בארץ שהוציאה אותו או שחייבים להזמין מהאינטרנט? והאם לאדם שיודע C++ ברמה סבירה יש מה להפיק מהספר? 2.ספר לתכנות מערכות POSIX, האם יש המלצות (אני רוצה לקנות על נייר לא להוריד)? 3.ספר על XLib, כנ"ל... תודה, סלע.

annefan

New member
ספרים

1. ל-TICPP יש שני חלקים. את הראשון קראתי. את השני אני קורא עכשיו. מעניין, קריא, ברור, מעמיק, ועם תרגילים שמכריחים אותך להבין את החומר (מתי יש זמן, מתי?). לדעתי, לא יצאה מהדורה בעברית, כך שזה אמזון, או combooks (מגרד לי באצבעות להזמין...) אני לא יודע מה זו רמה סבירה אצלך, אבל תקרא פרק או שנים מהאינטרנט (או שתדפיס) ותחליט. 2. לגבי POSIX, השאלה שלך לא לגמרי ברורה לי. יש ספר של O'Reilly משנת 94 (!) בשם "POSIX Programmer's Guide". השאלה אם אתה באמת מחפש את זה. יש את הספר של Stevens "Advanced Programming in the Unix Environment", שהוא מעולה, ישן, מעולה, אני לא יודע כמה הוא תואם ל-POSIX (כי הוא ישן) ומעולה. יש גם את Advanced Linux Programming שהוא טוב ממה שראיתי בו, ויותר טוב ממה ששמעתי עליו. 3. אתה מטורף. לתכנת את Xlib?? תעיף מבט פה, יש שם שלושה ספרים שאולי קשורים.

selalerer

New member
תשובות ושאלות....

POSIX : הכוונה תכנות ללינוקס, מהמעט שליקטתי הבנתי שPOSIX זה השם הכללי למערכות תואמות UNIX ע"פ איזשהו תקן. אני מחפש משהו מקביל לWIN32 (לא כולל הפונקציות הגרפיות) ללינוקס. Xlib : אתה רוצה להגיד לי שהספר האחרון לשימוש בספריה הזאת נכתב ב93 ??? אני בכל מקרה מבין שאין פה אף אחד שלמד את הנושא לעומק, אני אעשה חיפוש אחר ספרים בעצמי. תודה רבה, סלע.

annefan

New member
איך אמר פעם מישהו

Programming the X Window System is like trying to find the square root of pi using Roman numerals​
אבל בהצלחה לך!

selalerer

New member
אני אצטרך לבדוק את האמרה הזאת.

לא נשמע לי כלכך סביר שהדרך היחידה לתכנות גרפי אשר תואם את כל גרסאות הלינוקס ושולחנות העבודה יכול להיות כלכך מפחיד.

roterl

New member
זה לא עניין של מפחיד

אלא פשוט הרבה עבודה. מכיוון ששרת ה X צריך להיות כללי אין לו פונקציות של מנהלי החלונות - כמו למשל יצירת חלונות וכפתורים (או שיש לו אבל ממש בסיסיות) כך שצריך לכתוב את כל הדברים האלו לבד. אתה יכול לנחש כמה עבודה זאת... אולי יעניין אותך להעיף מבט על wxWindows

annefan

New member
מאיפה לקחת את זה?

מה פתאום שהדרך הזו תהיה תואמת לכל גרסאות לינוקס? מה עם לינוקס בלי X, לינוקס ל-embedded? וברצינות, זכותך לעבוד כך, אבל תחשוב טוב: 1. האם המטרה הזו רצינית? קח, לדוגמא, בחשבון שגם כשאתה מתקין Gnome, מותקנות לך ספריות של KDE, כך שאפליקציות KDE יוכלו לרוץ גם מעל Gnome, ולהפך. כך גם לגבי שולנות אחרים. 2. תבדוק טוב, האם לא יקח לך פחות זמן ליצור שכבה תחתונה המותאמת לשולחן עבודה מסוים (ביננו, גם את זה לא תצטרך בגלל הנקודה הראשונה, אבל כדי שיהיה), שתחשוף לך את הפונקציות והאוביקטים שאתה צריך ממנו ושכבה גבוהה יותר, אחידה שמתממשקת לשכבה התחתונה. בכל מקרה, בהצלחה.

selalerer

New member
OK, OK, בנתי בנתי....

אני אלמד קודם את התכנות ללינוקס, ונראה אח"כ מה ללמוד בנושא גרפיקה. בכל מקרה גם לפני שהתשמשתי בWIN32API ובMFC עשיתי קצת גרפיקה בDOS, רק בשביל ההתנסות, נראה לי שאני אנסה גם קצת בלינוקס. בכל מקרה, תודה רבה לכם, הזמנתי מאמזון את Advanced Linux Programing נראה מה יהיה כשהוא יגיע. סלע.

למעלה