ספרים מלפני 4 שנים

• פותח הנושא 1161
  • פורסם בתאריך

1161

New member
ספרים מלפני 4 שנים

יש לי ספרים של אנקורי מלפני כ-4 שנים. עד כמה השתנה הפסיכומטרי או שיטות הלימוד מאז והאם לא טוב ללמוד מהם?

a p p l e m a n

New member
תלמד מהספרים הכי חדשים

אל תתפשר. הפסיכומטרי משתנה בין השנים. אופי השאלות קצת משתנה מלפני 4 שנים.יש שאלות ששואלים פחות ויש כאלה שיותר. באנגלית למשל יש 29 שאלות בחלק מהפרקים. לכן הייתי ממליץ לך ללמד מהספרים הכי מעודכנים. אל תשכח שגם חברות הפסיכומטרי שלא מפסיקות ל"רגל" אחרי השאלות של המרכז הארצי, מעדכנת את הספרים שלהם ללא הפסק לפי זה. וכן, נוספו עוד הרבה מילים לספרי המילון, לפחות ביואל גבע בשנים האחרונות.

olgazi

New member
בקשר לספרים

אני לא יודעת מה באשר לשאר המכונים. אבל אנקורי לא ממש משנים את הספרים שלהם. יצא לי לראות במקרה בסיפריה ספר פסיכומטרי של אנקורי ניראה לי משנת 2001 והופתעתי לגלות שאין יותר מידי הבדל בינו לבין הספר של 2006, מלבד הכריכה כמובן.

תלמד ממה שיש לך..

אנקורי לא שינו כמעט כלום בספרים חוץ מהכריכה משנת 2000 בדוק. אולי רק את החוברות תרגול נוסף שהן לא נכללות בערכת לימוד עצמי שמוכרים בסטימצקי. חוץ מזה לא נראה לי שחוקי אלגברה וגאומטריה השתנו בעשור האחרון גם לא האנלוגיות. הכי חשוב זה להבין ולא לשנן בע"פ תרגלים שאולי יופיעו במבחן. לגבי מילון עדיף שיהיה כמה שיותר מקיף ואם אפשר של כמה מכונים.

gabimaor

New member
חוקי הגיאומטריה לא השתנו

כנ"ל לגבי חזקות וייתר החוקים אבל רמת האנלוגיות היום שונה מזו מלפני 4 שנים ויש היום שאלות שלא היו בעבר ובכלל, למה לקחת סיכון וללמוד מספר ישן? קשה לי להאמין שאנקורי לא שינו כלום ב- 4 שנים (המבחן השתנה בעצמו אז הם היו צריכים לעדכן את החומר) וגם אם לא עדיף להשיג ספרים עדכניים.

יכולה להוכיח לך...

שהאנלוגיות בספר הגדול של אנקורי נשארו בידיוק אותו הדבר ( יש לי ספרים של 2000 , 2004 , 2006 ) לגבי החוברות הקטנות שזה תרגולים נוספים( או בכריכתם החדשה: ספר ש.ב 1-2 ) אכן לא היו ב2000! אותו עיקרון רק וריאציות שונות של מילים

דרך אגב

אפילו הסימולציות נשארו בידיוק כמו ב2000 זה מה שאני יודעת לפחות לגבי אנקורי אני מתארת לעצמי שגם בשאר המכונים השינוי הוא לא כל כך משמעותי. וגם אם הם מעדכנים כמה מילים במילון תמיד יכולה להופיע במבחן מילה שלא היתה במילון והרעיון הוא להבין מהקשר או לדעת כמה שיותר מילים כדי לפסול אפשרויות. בקיצור אם יש לך כמה מאות שקלים מיותרים אז בכיף... בכל מקרה עדיף להשיג כמה שיותר ספרים ואפשר גם לקחת מחברים ספרים ממועדים אחרים, לא חייבים להוציא על זה כסף..( רק אם באמת אין ברירה )

QAF Fan Block

New member
איזה שינויים היו במבחן?

עשיתי לפני שנתיים, גם מאז היו שינויים?

למעלה