ספרים מומלצים

ליטרט

New member
ספרים מומלצים

*אמא שלך יודעת? - ירון פריד *אפלטון/חייו ואישיותו - יוסף ג. ליבס *בעד ההזיה - יותם ראובני *גברים - וורויק קולינס *גן העצים המתים - יוסי אבני *דויד, יהונתן וחיילים אחרים - דני קפלן *דיווח מתוך התרחשות(שירה) - יותם ראובני *הבודהה מהפרברים - חניף קורישי *הנער הפרסי - מרי רינו *העיתון והארון/דפוסי תקשורת של הומואים - עמית קמה *התפכחות - יותם ראובני *וולף/סיפורו של כוכב פורנו - הולגר זיל/ דירק לודגיס *זאב הערבה - הרמן הסה *ז'אן ארתור רמבו - מלכה לוקר *חיי מיכלאנג'לו (א'+ב') - אירוינג סטון *יומן לילה - יותם ראובני *יש לך אש? - גל רענן *כרת - אילן שנייפלד *משפטו ומותו של סוקרטס - אפלטון *פרידה מברלין (על פי הספר נכתב התסריט לסרט "קברט") - כריסטופר אישרווד *רק אתה - אילן שיינפלד *שדלץ - אילן שיינפלד *תאוות עלמים(שירה) - יוסי ברג(צ. דרור) *תמצאי לי אהבה - דורית זילברמן --------------------------------- חלק מהספרים אפשר למצוא כאן. פה שירים וסיפורים גאים.

ליטרט

New member
דויד, יהונתן וחיילים אחרים

על הספר "דויד, יהונתן וחיילים אחרים" מאת דני קפלן. בשורת ראיונות אישיים וחושפניים מספרים לוחמים לשעבר על חוויות השירות בצה,ל, מנקודת מבטם של מי שהחלו לגבש זהות הומוסקסואלית במהלך תקופה זו. הם משחזרים את ימי טרום הגיוס, תיזוזי הטירונות, ההווי החברתי-גברי וחוויית הלחימה בלבנון. הם מדברים בגילוי לב על תחושותיהם כלפי חברים לנשק ומתארים כיצד התמודדו איתן, בעודם חשופים בצריח. על רקע סיפורים אלה מנתח המחבר תהליכי הליכה על חבל דק של צעירים רבים בצבא. הוא מציג פשר חדש לשאלות של מוטיבציה והזדהות ומשרטט את דיוקנו של החייל המורעל, החייל השבוז, ואחרים. הוא חושף טפח מהתנהגותו ההומוארוטית של החייל הקרבי ובוחן את ההשלכות הרגשיות של התרבות הצבאית על זהותו. דני קפלן הוא פסיכולוג בהתמחות תעסוקתית וחוקר במדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן-גוריון.

ליטרט

New member
אמא שלך יודעת?

על הספר "אמא שלך יודעת?" מאת ירון פריד. שלושה צעירים הרוסים מבתים טובים, או להיפך, עובדים בעיתון יומי לא נפוץ, מעשנים יותר מדי, מתאהבים בכל האובייקטים הלא נכונים, ומשננים את המוטו "כשנגיע לגשר נקפוץ ממנו". אלי הוא כוכב המקומון הדרומי "חצוצרות הנגב", איריס היא אלופת הארץ באהבות למרחקים קצרים, ואילו עופר נשאר לבד על הגג, עם חצי תאווה ביד. האם ומתי יאבד שותפם האהוב לדירה הכי גבוהה בתל-אביב את בתוליו הנצחיים? מה יעלה בגורלם של מלי המתאבדת, שושי הגוהרת ואלון החיילון? והאמנם תמיד דופקים את השחורים? אמא, כמו תמיד, היא האחרונה לדעת.

ליטרט

New member
יש לך אש?

קטע מהספר "יש לך אש?" מאת גל רענן. "...בשלב מסוים נמאס לי ורציתי לגעת, אז נישקתי אותו, מה שגרם לתחילת ההיסחפות במיטה. ממש בעיצומו של השיעור באנטומיה דפקו בדלת. הוא קפץ. אני קפאתי. הסתכלתי מהר סביבי וגיליתי שאין לאן לברוח. יש חלון אחד, לא גדול, שאולי אפשר לקפוץ ממנו אבל יש שתי בעיות: האחת - הוא מסורג, והשניה - אנחנו על צלע הר ולכן הקפיצה פירושה התאבדות, או במקרה הטוב ריסוק איברים. הוא ניגש לפתוח את הדלת ואני הרגשתי שאני בסרט אימה. בשביל מה אני צריך את זה?"

למעלה