ספרים מומלצים

אינדיגו

New member
ספרים מומלצים ../images/Emo63.gif

זכור לי שהיה דיון בנושא ספרים מומלצים , אני הייתי מבקש את עזרת המשתתפים והמשתתפות בפורום בנוגע להתאמת ספרים לגיל פחות או יותר. עומר בן שנתיים ושבעה חודשים , ואני מבקש לדעת אילו ספרים מעניינים אפשר להציע לו (בעצם לקנות לו….). יש ספרים כמו הפיל שלא רצה להיות פיל , הכספיונים למיניהם (פאול קור), נוצה סגולה (שהגניב אותי מהצצה חטופה) , הילד שלא רצה לישון ועוד , מה דעתכם? מה נראה לכם שידבר ויתאים לעומר ?

anat30g

New member
ספרים

חשוב מאוד שאנחנו ההורים נאהב את הספר שאנחנו מספרים לילדים, כי אם אנחנו לא מסוגלים לסבול אותו - איך נוכל לספר אותו בהנאה פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם.... ושוב ושוב ושוב. אז אם את אוהבת את הספרים הללו, והם עושים לך טוב על הלב - הם יתאימו גם לבן שלך - כי חלק חשוב בספר זה ההנאה של חווית הקריאה וההקראה. ההמלצה שלי - לכי לחנות ספרים כשיש לך זמן, קחי לך ערמה של ספרים והתיישבי לקרוא אותם - תקני את מה שתאהבי ומדבר אליך... סביר להניח שזה ידבר גם אל הבן שלך.

limori

New member
אידיגו הנה כמה ספרים שאני זוכרת

dinozaurim - time life hasefer livney 4 - am oved layala tov - sara zluf pahdaron baaron - mercer mayer sipuro shel babagi hakatan hayo haya yareh marak dlaat לימור אמא של הנסיכה

לאה_מ

New member
אינדיגו חביבי, באת למקום הנכון ../images/Emo13.gif

ספרים מומלצים שהיו אהובים על עומר ושירה בגיל הזה: איתמר מטייל על קירות (ובכלל, כל סדרת איתמר של דויד גרוסמן) הטרקטור בארגז החול / מאיר שלו אבא אני לא נרדם / מייקל פורמן רוחי הפוכי / אניטה ג´ראם (בשבוע שעבר גיליתי, להפתעתי, שאורי כבר אוהב את זה) הארנב ממושי / שלומית כהן אסיף הגמד גמדן והקוסם תותן / שלומית כהן אסיף מיץ פטל / חיה שנהב האריה שאהב תות / תרצה אתר (סיפור מקסים. לנו יש אותו בתוך אוסף שנקרא "אני וכל מיני חיות" בעריכת מירי ברוך ויונה טפר) לימפופו / ק. צ´וקובסקי (בתרגום הנפלא של נתן אלתרמן, אבל אולי אני משוחדת, כי זה ספר נוסטלגי עבורי) המפוזר מכפר אז"ר / לאה גולדברג דירה להשכיר / לאה גולדברג סיפורים של מרים ילן שטקליס חתול תעלול / ד"ר סוס לא רעב ולא אוהב / ד"ר סוס הספר הגדול של עודד בורלא (מקסים! מקסים! מקסים!) שלושה דובים בחרוזים / רפאל ספורטה (עוד ספר נוסטלגי שלי) שמוליקיפוד / כוש עומר גם אהב בגיל הזה כל מיני אנציקלופדיות וספרים על דינוזאורים, על החלל, על מדע וכו´. קריאה מהנה!

נעה גל

New member
לגבי עודד בורלא וסיפוריו

(שגם אצלנו אהוב מאוד) בשנות ה-70 יצא תקליט שנקרא "פעם..." שדליה פרינדלנדר (אני מקוה שלא טעיתי בשם המשפחה) מקריאה סיפורים של עודד בורלא - מקסים! מקסים! מקסים! (הנה לאה, אני שוב מצטטת אותך
). שווה להתאמץ ולחפש אותו. יש שם את הסיפור על טלטל תאומים, הנקודה שאבדה, על העקרב הקטן (לא זוכרת את השם המדויק) ועוד כמה. ואני מצטרפת להמלצות של לאה

anat30g

New member
עוד משהו על ספרים

אנחנו נוטים להמליץ פה בפורום וגם בפורומים אחרים על אותם ספרים, אני לא רואה ברשימות של הספרים המומלצים ספרים חדשים שרק יצאו לשוק - למה? כי אנחנו לא מכירים אותם? אנחנו מספרים לילדים שלנו ספרים שאנחנו אהבנו כילדים וזה לגיטימי - פניה ברנשטיין ועודד בורלא היו על המדף שלי כילדה, ונמצאים על המדף של הילדים שלי היום - אבל מה עם כל הספרים החדשים שגודשים את חנויות הספרים??? האם הם לא טובים??? חלקם נפלאים, חלקם נהדרים, אבל רבים מאיתנו לא יודעים עליהם, אלא אם קיבלנו איזה ספר חדש במתנה או שהיה ספר חדש במבצע... הסיפורים שליוו את הילדות שלנו הם נכסים שנפלא להעביר לילדים שלנו, אבל יש נכסים חדשים מתוקים ונפלאים שיכולים להאיר את הילדות שלהם ושהם יוכלו להעביר אותם לילדיהם, ואנחנו לא מודעים אליהם ולא יודעים עליהם. חבל - לא?

ריניני

New member
קצת יותר חדשים

ומקסימים מאוד הם ספרי המכשפות של רונית חכם ואורה אייל - יש ספר אחד גדול שנקרא "חמש מכשפות הלכו לטייל", ומיליון ספרונים קטנים (וזולים!) שמתמקדים בדמויות השונות שבספר. הספרונים שנקראים רק בשם של מכשפה (סיסי, פיתה, זזה ועוד) הם מעט פשוטים יותר, אלו שמפגישים כמה מכשפות בכותרת טיפה מורכבים יותר. שירי קרועה עליהם כבר מגיל שנה וחצי, והם ממשיכים ללוות בנאמנות גם עכשיו (ובעצם מדובר בכלל בספרונים ללימוד קריאה, ויש להם גם חוברות עבודה - אבל לא מרגישים כמו חומר לימוד כי אנארכיסטים ומצחיקים ופרועים).

לאה_מ

New member
אני לא מסכימה איתך, ענת.

נכון שהרבה ספרים מומלצים הם קלאסיקה. מה לעשות - אני אוהבת קלאסיקה. אני גם קוראת הרבה קלאסיקה בעצמי. והעובדה שספר הוא ישן, לא הופכת אותו למיושן וללא איכותי. חלק מהספרים ברשימה שלי הם מהתקופה שעומר היה קטן (סדרת איתמר, נורית זרחי וכו´), חלקם מהתקופה ששירה היתה קטנה (רוחי הפוכי, שלומית כהן אסיף). גם לאורי יש ספרים חדשים, שנקנו עבורו (אם כי, מדרך הטבע, פחות מאשר ספרים ישנים יותר), אבל הוא פשוט עדיין לא בגיל שאינדיגו מדבר עליו. אני אישית מבקרת בחנויות ספרים מספר פעמים בחודש. בכל פעם אני מתעכבת ליד מדף ספרי הילדים. אני מעיינת בהרבה ספרים, ולצערי, על אף שיוצאים לאור ספרים רבים לילדים, לדעתי חלקם הגדול לא עומד בסטנדרטים של ספרות איכותית. אבל לילדים שלי בהחלט יש ספרים חדשים (של שהם סמיט, של אתגר קרת, של נורית זרחי, של דויד גרוסמן, של מאיר שלו ועוד) בצד הספרים הישנים שלא נס ליחם. לא חבל לי שאני לא קונה ספרות קלוקלת. חבל לי שמוציאים ספרות כזו לאור. ואני אישית לא נוטה לקנות ספרים שמיועדים לטפל בבעיה כלשהי, אלא אם נראה לי שיש להם ערך ספרותי בפני עצמם. לצערי, ספרים רבים לילדים הם מסוג ספרי גמילה (מחיתולים, ממוצץ) ספרי בעיות חברתיות, ספרי בעיות במשפחה וכו´. אותם אני באמת לא קונה.

אינדיגו

New member
תודה לכולכן , רשמתי ואני הולך

לקנות כמה. מה דעתכן על הספרים של פאול קור , הם נראים לי מאוד אך אני לא בטוח שהם מתאימים לגיל של עומר? האם אני בכיוון הנכון בעניין הזה? תודה

לאה_מ

New member
בעניין הגיל אני חושבת שהם בסדר,

אבל לא במקרה הם לא ברשימה שלי... אני חושבת שהם נפלאים ויזואלית, אבל קצת חסרים מהבחינה הסיפורית/ספרותית/שפתית. תקרא את הטקסטים ותחליט בעצמך. אם אתה כבר קונה פאול קור - אז אני חושבת שכספיון נחמד.

נעה גל

New member
"הילד שאהב את הירח "- פאול קור

לדעתי, הספר הכי שווה שלו. גם יפה ויזואלית וגם לא התפספס מבחינת התכנים. כספיון - אם קונים, כדאי לקנות את הראשון. הבא אחריו בסידרה קצת מאולץ. הפיל שרצה להיות הכי - היה מאוד אהוב אצלנו עד שגיליתי (מודה - לקח לי זמן) שהמסר שלו ממש בעייתי (לא כדאי להיות שונה). יש לי בבית את רוב הספרים של פאול קור, רובם נחמדים והיו אהובים לתקופות אלה ואחרות, או בקיצור - הם היו שווים את הכסף ששילמנו עליהם. בעיקרון, אם מוצאים שלספר יש מסר בעייתי (והוא אהוב על הילד) אפשר פשוט לדבר על זה איתו (גם אם הוא "רק" בן שנתיים). לאה הזכירה אטלסים למינהם - אז אצלנו הצליח מאוד בגילאים האלה "הספר הגדול של החיות". גם אנחנו למדנו ממנו המון. סוף סוף גילינו מה זה שונר בובקט

לאה_מ

New member
דוקא אני לא אהבתי את הילד שאהב את

הירח... החריזה מאד מאולצת, לטעמי (הפלצני משהו...).

נעה גל

New member
וואלה? יש נושא בעולם שאנחנו חלוקות

בו? האמת היא, שהרבה ספרים, בעיקר החדשים (וזה לענת), יש בעיה של חריזה מאולצת. אני מניחה שזה קשור לדיון שלנו משכבר הימים על "גובה" השפה המדוברת. אני לא זוכרת ששמתי לב לענין זה, אולי בגלל שהרעיון של הספר מאוד יפה בעיני

לאה_מ

New member
גם בעיני הרעיון יפה (את רואה? מצאתי

נקודת הסכמה). תקראי שוב ותחזרי אלי בעניין החריזה (זכור לי במיוחד שבאיזשהו מקום נכתב "...קרואסון (מן עוגה מתוקה)", כי היה צריך את זה בשביל החרוז

לאה_מ

New member
את רואה? מרוב שזה מאולץ אפילו לא

זכרתי. היה צריך להסביר מה זו המילה הזו! אבל אני רואה שאת קוראת. אז
על הזריזות!

למעלה