ספרים לקראת טיול

• פותח הנושא o_mer
  • פורסם בתאריך

o_mer

New member
ספרים לקראת טיול

שלום לכולם. אני חדש כאן בפורום - עוד לא ממש תרמילאי אבל משתחרר בעוד חודשיים וקצת, ומתכנן לקנות כרטיס טיסה מסביב לעולם. (מתכנן לטייל במרכז אמריקה, ניו זילנד, אוסטרליה, תאילנד, ומה שבדרך). אני מחפש ספרים שיוכלו לעזור לי לתכנן את הטיול. יש המון המלצות לספרים כמו ה- Handbook או Lonely Planet, אבל אני מעדיף לקרוא דוקא ספרי קריאה / יומני מסע למיניהם, ולא רשימות על גבי רשימות של ישובים וטרקים למיניהם... ובכלל, המלצות ממי שכבר היה, יתקבלו בשמחה. מקווה שתוכלו לעזור. תודה! עומר.

Yo-man

New member
דוקא יש ספר חביב על דרום אמריקה

"יבשת בתרמיל". מלא חוויות ורשמים, אבל רק על דרום אמריקה. לא מרכז. לגבי ניו-זילנד, לא שמעתי על ספר חווייתי, אבל הלונלי-פלנט מפוצץ בהמלצות. בתור אחד שעבר כמעט את כולן אני מאוד ממליץ עליו. בראש כל פרק על כל איזור יש את ההמלצות החמות, ומשם אתה מדלג לעמודים שמתאימים לך. אתה יכול לשבת ולקרוא יומני מסע בקלסרים שב"למטייל", אבל אני מצאתי שהמידע לא אחיד ברמתו, לא ממש מסודר גיאוגרפית - מה שגורם לבילבול, ולא תמיד מלא (מה לעשות, כל אחד חווה אחרת את הטיול).

עמית22

New member
אוסטרליה

יש את הספר "סוף העולם שמאלה" של סיגל/סיון גבע (לא זוכר בוודאות). בחורה שטיילה שנה על אופנוע באוסטרליה. מומלץ בחום - עושה חשק.

ואגב יומני מסע

באתר שלי יש סקשן המוקדש כולו ליומני מסע של אנשים ששלחו אלי תיומן (וזה גם הזמן להזמין את יושבי הםורום הזה לשלוח טפים המלצות יומני מסע וכל מה שבא להם ואני אפרסם באתר שלי) בכל אופן יש יומן על ניו זילנד ואוסטרלי הוגם מתאילנד -ומעוד כמה מקומות אז אם זה יעזור לך - enjoy אור המעבר לעברית בדגל למעלה וכנס לקהילה>>יומני מסע

shaishoo

New member
מקצה הראש

יש כל כך הרבה ספרים של מטיילים לשעבר יומני מסע למיניהם לדעתי תמצא מבחר עצום בכל סיפריה או חנות ספרים (צומת ספרים הכי זולים בד"כ) לדוגמא סתם מקצה הראש: זן ואומנות אחזקת האופנוע (ארה"ב)- יומן מסע בארה"ב מאוד פילוסופי מאוד מעניין חפש אותי בקרטחנה (ד. אמריקה)- חביב בעיקר קולומביה אבל יש גם על שאר דרום אמריקה בצמצום צבע בכחול וזרוק לים(ד.אמריקה) - חווית מוצילר בדרום אמריקה די מצחיק. מוצילר 2000(ד. אמריקה) - טיפים שימושיים ומילון למוצילר בדרום אמריקה. בחזרה מטואיצי(בוליביה) - ספר ידוע על חוויות ישראלי שאבד בגונגלים בבוליביה ועל ההישרדות המדהימה שלו... לובנגולו מלך זולו(אפריקה) - ספר ילדות ענק על אפריקה :) ויש עוד עשרות ספרים כאלו.. אם תאמר מה אתה מחפש יותר ספציפי אולי אוכל לעזור יותר ספציפית תומר

o_mer

New member
מרכז אמריקה ו/או אוסטרליה-ניו זילנד

על דרום אמריקה יש אין סוף ספרים. הטיול שאני מתכנן יתרכז באוסטרליה, ניו זילנד, ומרכז אמריקה - אז מעדיף לקרוא על אותם איזורים... תודה עומר

yafa kfir

New member
ספר שאהבתי - של אשה צעירה

שיצאה למסע (במימון ניישונל ג´יאוגרפיק) לאורך דרך האינקה בדרום אמריקה קארין מילר לאורך דרך האינקה מסעה של אשה אל אימפריה קדומה הוצאת ספרית מעריב

מומלץ בחום

מדריכי הלונלי פלאנט בהחלט הכי הכי טובים. סטנדרטים גבוהים, מומלץ לקנות לא את הגרסה העברית בישראל, אלא את הגרסה האנגלית, הכי מעודכנת שאפשר, ולקנות אותה כשתגיע לארץ בה תטייל. המדריכים מתעדכנים כל הזמן, לגבי מחירים, מקומות טובים רעים,המלצות למסלולים ועוד ועוד. פרט נוסף חשוב הוא שמצויינת ההיסטוריה של המדינה, ועוד פרטים גיאוגרפיים, תרבותיים, כלכליים ומה שלא תרצה , בהרחבה מלאה. בקיצור- מומלץ בחום. שווה את המשקל, לקחת ספר לכל מדינה. טיילתי באוסטרליה וניו זילנד, ומצאתי את עצמי קוראת רק בשביל ההנאה כדי ללמוד עוד ועוד על תרבות הארץ בה אני נמצאת.

syair

New member
לונלי פלנט

לא בכל חור ניתן למצא את הספרים שלהם, אבל אם אתה מחליט ללכת על פי העצה ולקנות את זה ביעד, אז תסתכל לפני כן בלונלי פלנט של אותה מדינה היכן ניתן לקנות את הספר שלהם באותה מדינה. למשל ברוסיה לא מצאתי את הספר שלהם, למרות שאני בטוח שיש את זה איפשהו. בספר ניתן למצא היכן לקנות את הספר ביעד תחת facts for the visitors ואז books, אבל לא תמיד זה שם, אל תאשימו אותי. מה שטוב במדריכים שלהם, שהם מכסים את כל העולם. נראה לי ממש את כולו. ונחמד גם שיש שם מדריכי שפות (על אוכל וכו´). ולחוששים מאנגלית, אף פעם לא מזיק לחזק את ידיעותיכם באנגלית, והרי גם תזדקקו לאנגלית במהלך הטיול. וחוץ יש עוד הרבה מדריכים, אבל קשה להמליץ אז על אחד שטוב לכל, כי לפעמים יש טובים יותר מהלונלי, אבל כל מקום זה מדריך אחר, אז אם לא בטוחים עדיף הלונלי.

תמי21

New member
אני בטוח יכולה לעזור לך

יש לי מדריכי טיולים.חדשים שקניתי במטייל... יש לי של: תיאלנד, ניו זילנד, ארה"ב, קליפורניה, לוס אנג´לס, פרו אמסטרדם. כולל מפות של כולם. אז מה עוד אפשר לבקש.? תמי21 אשמח לעזור רצוי מאוד אם תבוא להרצאה אחת "במטייל".

תמי21

New member
הנה הכתובת להרצאות

יש 5 סניפים בארץ www.lametayel.com תיכנס לשם ותראה מתי יש הרצאה למקומות שאתה רוצה לטייל בהם. זה תמיד עוזר. ששומעים ממישהו שכבר היה שם.

למעלה