ספרים חדשים

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
ספרים חדשים

בעיתון הארץ במוסף הספרות: "ספינות מעפילים מ-א' עד ת' או מ"כוכב" עד "קרב עמק איילון" - ר"ח הלל ירקוני. חלק ב' של מחקרו של המחבר, "הים, האניה ועם ישראל". הספר מדגיש את הצד הימי של ההפלגות וההיסטוריה של הספינות עצמן בעבר וקורותיהן בהמשך. הוצאת גוונים, 262 עמ', 85 שקלים." אולי יהיה שימושי למחפשי הספינות שבדרך. וגם ספר חדש על משה מנלסזון וספר על שלום עליכם.

talia olav

New member
תודה עב - וגם

באותו מוסף מופיע ספר על בז'ז'ני שעשוי לעניין. מאידך למרותהבקורות המפרגנות, ספרו של שלום עליכם עלול לאכזב את מי שמורגל בקלסיקה בתרגום ברקוביץ.

deebeebee

New member
האם הספר על האוניות---

נמצא בחנויות הספרים הרגילות?

בוודאי. הלא זהו ספר "רגיל"...

הנה, למשל, באתר של סטימצקי מוצג למכירה חלקו הראשון של הספר, כך שיש סיכוי שגם החלק השני יגיע לשם בקרוב. אני מנחש שאם תיכנסי לחנות "רגילה", הספר לא יוצג על השולחנות שבמרכזה, היכן שתוכלי למצוא בקלות את ספרו החדש של רם אורן (תמיד יש לו ספר חדש, לא?!
), או את רבי המכר החדשים. אני מנחש גם שאם תיגשי למוכרת (או למוכר), ותשאלי על הספר - תיאלצי להמתין עד שיימצא הספר בקטלוג הממוחשב... ארנון

הלני

New member
שלום (רבינוביץ) עליכם

ידוע לכם אם יש במקרה איפשהו עץ משפחה של שלום עליכם? גם אני 'רבינוביץ' .....

בזמנו, חיפש מישהו ב - JG

פרטים אודותיו, הוא חשד שסבת-סבתו קרובת משפחתו של הסופר. חיפושיו אחר מישהו מן המשפחה מתועדים ברשימת התפוצה בשנת 1997, שם הוא מציין כי אחד מאחיו של שלום עליכם נקרא זאב רבינוביץ'. אני מנסה לקשר כאן לשלוש ההודעות. אם לא יצליח, הקישי את שמו: Mervin LAKIN וקראי הודעותיו משנת 1997. ארנון

הלני

New member
../images/Emo51.gif אנסה את מזלי....

כל הקישורים צלחו! תודה! הלני

הלני

New member
כלומר?

את מתכוונת לסופרים או לכך שברשימת שמות המשפחה הנחקרים שלך יש גם 'רבינוביץ'? הלני

למעלה