ספרים, חברים, ספרים!

svety

New member
ספרים, חברים, ספרים!

אז, לפני כמה שבועות שוחחנו כאן על מוזיקה. עכשיו - נשוחח על ספרים. [אם יש נושא שאתם רוצים להעלות לדיון - תצרו איתי קשר במסרים
] כמובן, אתם לא חייבים לענות לפי השאלות ומוזמנים לחפור כמה שיותר אתם אוהבים לקרוא? איזה ספרים אתם אוהבים? ספרים שמעובדים לסדרות - אוהבים? שונאים? הדגימו ספר שאתם מתים שיעובד לסדרה? ספר שעובד לסרט והיה עובר הרבה יותר טוב כסדרה...?

is00

New member
קופץ בראש.

אתם אוהבים לקרוא? בהחלט. איזה ספרים אתם אוהבים? מד"ב ופנטסיה, אבל אני ממש לא מגביל את עצמי רק אליהם. ספרים שמעובדים לסדרות - אוהבים? שונאים? הדגימו זה תלוי בסדרה... למשל דקסטר היא סדרה שאני אוהב המבוססת על ספר, שאני גם חושב שהסדרה הרבה יותר טובה מהמקור הספרותי שלה. גם "עמודי תבל" מעניינת, אבל לא קראתי את הספר. לעומתן יש את "שיר של אש ושל קרח"(המקור ל"משחקי הכס") שלדעתי הסדרה עשתה עוול גדול למקור הספרותי. לטעמי זה אחד העיבודים הגרועים שנעשו לסדרה. באותה נשימה אפשר להזכיר גם את העיבוד של "הגיבור האחרון"(אגדת המחפש) המבוססת על סדרת ספרים של טרי גודקינד(חרב האמת) שהייתה די מגוחכת... מצד שני גם המקור לא באמת משהו.
ספר שאתם מתים שיעובד לסדרה? אין משהו שאני חושב עליו, כרגע. ספר שעובד לסרט והיה עובר הרבה יותר טוב כסדרה...? אני בטוח שיש הרבה כאלה, אבל משהו אומר לי שאני לא מכיר את רובם(לפחות לא את המקור הספרותי שלהם) . נ.ב. האם צריך להגביל את עצמי רק לספרים או אפשר להכניס גם קומיקסים?

is00

New member
אז אני מוסיף את סמולוויל לעיבודים הגרועים.

מי הבא בתור? או שמא אני היחיד פה שגם קורא ספרים...

גם אני

אוהב מאוד לקרוא. כל שנה אני מוסיף בין 2-3 ספרים לאוסף בחדר. יש כבר בערך 30+ וזה לא כולל את הקומיקסים והזבנגים שיש לי מגיל 11. בעיקר ספרי מתח, אימה ומד"ב. הרוב זה סטיבן קינג. לאור העונה הנוכחית של המתים המהלכים הייתי רוצה שיעשו ממלחמת העולם Z סדרה. היא תהיה לדעתי יותר טובה מה"מתים". לשמחתי עושים מזה כבר סרט אז חצי נחמה... אין לי רעיון לשאלה האחרונה...

svety

New member
אני תולעת ספרים,

אוהבת לקרוא, קוראת באופן כמעט אובססיבי כל הזמן. שופטת אנשים לפי ארון הספרים שלהם. אוהבת ספרי עיון, בעיקר בנושאי פמיניזם, מלחמת העולם השנייה וברית המועצות. אוהבת גם ספרים על הנרי השמיני. ופנטזיה. וספרים שאפשר להריח ולשמוע את התאורים. וספרים שגורמים לך לרצות ולקרוא אותם שוב ושוב ושוב. קשה לי עם עיבודים טלוויזיוניים וקולנועיים לספרים, אבל אני מאמינה שדווקא בטלוויזיה אפשר להגיע לרבדים עמוקים יותר, כי יש יותר זמן מסך. אהבתי את משחקי הכס - אבל למען האמת התחלתי לקרוא את הספרים בעקבות הסדרה. יש לי רשימה שלמה של ספרים שאני מתה לראות במציאות, אבל אני חוששת שזה לא באמת יעבור טוב. החל מהאומן ומרגריטה [יש עיבוד ברוסית האמת, אבל אני ורוסית לא חברות כל כך טובות], דרך מלחמת העולם Z וכלה בחולית, שהסרט עם סטינג עשה לה עוול, וגם מיני הסדרה.

למעלה