ספרים ומתנות

ספרים ומתנות

כבר כמה ימים אני חושבת לפתוח שרשור כזה, ועכשיו עם ההודעה של פומפיה והתגובות עליה זה אפילו יותר רלוונטי וגם יותר מסקרן. האם הרבה אנשים קונים לכם ספרים כמתנה? האם רק חברים קרובים או גם אנשים שאתם מכירים פחות טוב? עד כמה אנשים קולעים כשהם קונים לכם ספרים במתנה? ואם הם קולעים, האם זה בגלל שהם מכירים אתכם היטב או בגלל שאמרתם להם בדיוק מה לקנות? האם זה מעליב/מרגיז/מאכזב אתכם כשאנשים קרובים לא קולעים לטעמכם? האם אתם קונים ספרים כמתנות לאנשים לעיתים קרובות? האם יש ספרים מסוימים שמנסיונכם הם כמעט תמיד מתנה מוצלחת? לי הרבה אנשים קונים ספרים כמתנות, גם אנשים שלא מכירים אותי טוב (מה שעדיין אומר שהם לפחות מכירים אותי מספיק טוב בשביל לחשוב לקנות לי דווקא ספר ולא קרם גוף, נגיד). לרב, אלא אם כן אני אומרת מה אני רוצה, לא מצליחים לקלוע לטעמי. אם אלה אנשים שלא מכירים אותי טוב אני לוקחת את זה בקלות, אבל אם זו אמא שלי (ואמא שלי תמיד קונה ספרים כמתנה לחג) זה בהחלט מעליב ומאכזב אותי. לעומת זאת הבוסית שלי לשעבר הפתיעה אותי לטובה כשלרגל עזיבתי היא ושאר העובדים קנו לי שני ספרי שירים באנגלית - אחד של שייקספיר ואחד של המשוררים הרומנטיים. אני גם קונה ספרים כמתנה לעיתים קרובות, בעיקר לילדים של חברים, אבל גם לחברים עצמם. ויש לי כמה פייבוריטים. (אני אפרט אם יש לכם כוח לשמוע). עכשיו תורכם.

Danial***

New member
אין לי כל כך למי לתת ספרים במתנה

כי אני יודעת שרוב קרובי יעדיפו דברים אחרים. אבל אני תמיד מקבלת ספרים מתנה - ואני תמיד מרוצה. כיצד? פשוט מאוד - אני טורחת להזכיר לחברים שלי חודש לפני היומולדת איזה ספר בדיוק אני רוצה, כנ"ל לקרובי המשפחה שלי - רק עם ספרים אחרים (לא צריכה כפיליות
). זה נשמע קצת חוצפני אבל ככה זה איתי - אני נורא מעשית וש-ו-נ-א-ת מתנות לא שימושיות. הדרך הכי בטוחה שהמתנה תשמש אותי ושאני אהיה מרוצה זה להגיד להם בדיוק מה לקנות. חוץ מזה, אני מקפידה לא לבקש ספר יקר מדי - כדי שהם יורלו להרשות לכצמם, או שאני מבקשת מהם לקנות אותו מתנה משותפת עם אחרים אם הוא כן יקר. מי שמביא לי נר ליומולדת - ראשו יערף! אין מתנה יותר טיפשית, בלתי שימושית וחסרת כל מעוף ומחשבה - מאשר נר. (אלא אם כן ידוע שהאדם אוסף נרות מיוחדים)

אני גם מבקשת מה שאני רוצה

מאנשים קרובים יותר. רב האנשים שאני מכירה גם מעדיפים שאני אגיד להם פשוט בשביל שלא יצטרכו לשבור את הראש ושהם ידעו בוודאות שאני אוהב את המתנה. אמא שלי זה כבר סיפור אחר. היא קונה לי מה שמעניין אותה או מה שהיא חושבת שאני צריכה לקרוא במקום מה שאני באמת רוצה, אבל אחת לכמה זמן אני מגלה שהיא בכל זאת שמה לב למה מעניין אותי. ואגב הפתעות נעימות, רציתי לבקש מאחת מחברותיי לקנות לי את "קורליין" של ניל גיימן ליום ההולדת ולפני שהספקתי אחת מחברותיי קנתה לי את זה, ולאו דווקא החברה הכי טובה שלי, אבל היא כנראה בכל זאת מכירה אותי היטב. כמובן שמאז שאני אוספת סימניות בכלל פתרתי לאנשים בעיות, בעיקר כשהם חוזרים מחו"ל. ואני דווקא אוהבת נרות. בדיוק השבוע גיליתי שנפתחה בקניון המרכזי בב"ש חנות נרות חדשה וקניתי לחברה הכי טובה שלי שמתה על נרות דוגמיות מכל הריחות המענינים יותר שמצאתי שם.

לי אף פעם לא קונים ../images/Emo122.gif

אפילו ניסיתי להפיץ רשימה והיא הוחזרה אלי בבוז. תמיד קונים לי בגדים
(חושבים שאולי הם מנסים לומר לי משהו???)

Rivendell

New member
לי בד"כ מנסים לקנות ספרים

כי כולם יודעים שאני אוהבת ספרים... חלקם רק לא יודעים איזהספרים. הבעיה העיקרית היא כשאנשים שיש להם טעם שונה משלי, או שלא ממש מבינים בספרות (ויש לי גם חברים כאלה, מה לעשות) עושים את זה. ככה למשל קנו לי פעם את "הפצוע האנגלי", שעד היום לא ברור לי איך אפשר לקרוא אותו עד הסוף, שני רומן-רומנטיים, ועוד כמה המצאות מקסימות כאלה. את רובם מצאתי איזו דרך להחליף, כמה מהם עדיין נמצאים אצלי, למרבה הצער. בעקרון אני חושבת שהספר מתנה הכי מוצלח שקיבלתי היה "עפיפונים" ליומולדת 18, עם ההקדשה המדהימה של חברה שלי - (ציטטתי כבר פעם, אבל רוצה שוב) "קניתי לך את הספר הזה מכיוון שהוא נפלא ומקסים, "ענוג", ומעל לכל עוסק ביצירתיות אינסופית של הדמיון. אל תוותרי על הדמיון, היצירתיות והחלומות היפים.. " עד היום זה נורא מרגש אותי. וזה דיי מפצה על כל הנפילות האחרות
כך שיש אנשים שאני מרשה להם בהחלט לקנות לי ספרים. קיבלתי פעם גם את הטרילוגיה של "שר הטבעות" בכרך אחד, שזה היה דיי משמח (ודיי מאכזב מכמה בחינות אחרות
). אני קונה ספרים במתנה רק כשאני ממש בטוחה שאני יודעת מה האדם יאהב, וגם אז נורא מקפידה בד"כ על פתק החלפה. לאחרונה קניתי למישהי את "קורליין" והייתי כל כך משוכנעת שהיא תאהב את זה שהרשיתי לעצמי לכתוב את ההקדשה בפנים. למזלי לא טעיתי.

ILet

New member
מתנות מוזמנות

גם אני מעדיפה להזמין מתנות מהאנשים הקרובים אלי. במשך השנה אני מכינה רשימת ספרים ודיסקים. אגב, מהורי אני מקבלת מתנה יפה: רישום לסדרות ההרצאות של סמדר כרמי הנהדרת על מוסיקה, שכבר סיפרתי לכם. אני תמיד מעדיפה לקנות ספרים ודיסקים לחברים/ משפחה, אבל אני מנסה להיכנס לראשו של מקבל המתנה, ולא תמיד זה מה שהוא היה מעדיף. בכל אופן, תמיד יצורף למתנה פתק החלפה.

behemot

New member
אני הבאתי את עפיפונים לאישתי חודש

אחרי שהכרנו ליומולדת שלה ובהקדה כתבתי לה שלספר כזה לא צריך הקדשה. חוץ מזה - אני הרבה פעמים מביא ספרים כמתנות למשפחה וחברים ולרוב זה קולע טוב. לקבל ספרים אני לרב מוכן רק מאמא שלי שמכירה את הטעם שלי וב99% קולעת לטעם שלי

פומפיה

New member
ספר במתנה

אנשים שמכירים אותי היטב יודעים אילו ספרים לקנות לי. מהצצה חטופה - הנה כל מיני ספרים שקבלתי כמתנה -
קודם כל, כמובן - 5 הארי פוטר-ים. המתנה נפלאה ומפתיעה, ולא פחות - הדרך שבה קיבלתי את הספרים.
אבא שלי לפני כמה חודשים ידע שאני מחפשת(-ומתייאשת) איזשהו ספר של תערוכת צילום (The Family of Man). הוא הפתיע והזמין לי את הספר מאמאזון. כעת הוא היה בארה"ב וקנה לי ספר צילומים מקסים של המאצ'ו פיצ'ו (מקום שהתקסמתי ממנו).
קיבלתי בעבר ספר אהוב ועב כרס עם עבודות של Dali.
מחברה קיבלתי בתקופת השירות הצבאי את "גריפין וסאבין". ההתכתבות שלהם ממש הזכירה לנו את התכתובות ואת הציורים שהעברנו אחת לשנייה.
יש לי חברים שקונים לי ספרים פסיכולוגיסטיים שיעניינו אותי.
ידיד שלי קנה לי את הקאמה סוטרה וספר נוסף על "איך חיות עושות את זה". סוג של הומור.
לא אוהבת "ספרי מתנה" ולא אוהבת כשקונים לי ספר מהסוג הזה. וכמובן, אני מאוד אוהבת לפנק את עצמי עם ספר טוב

roni64

New member
אף אחד לא קונה לי ספרים

אולי משום שאני קונה המון בעצמי, ואין מי שממש מכיר את הטעם שלי. לעומת זאת אני כמעט תמיד קונה ספרים כמתנה, ומצרפת שובר החלפה. אני מודה שיש בזה משהו מסיונרי מצד אחד, אבל מצד שני יש בזה לפחות מבחינתי נתינת מתנה מושלמת, כי אני נותנת מכל הלב את מה שאני הכי אוהבת. לכאלה שאני יודעת שאין סיכוי שיקראו, אני מחפשת מתנה חילופית. לילדים קטנים, כאלה שעדיין אינם קוראים בעצמם, אני קונה ספרים שההורים יכולים להקריא, ואף פעם לא קרה שהספרים הוחלפו.

לי באופן אישי יש

היסטוריה של קבלת מתנות לא שימושיות ולא משמחות (כמו כל מיני סוגים של נרות שדווקא התקבלו מאנשים שהיו צריכים להכיר אותי קצת יותר
) ואז בסוף הבנתי שהדרך הכי טובה להתמודד עם זה היא פשוט להודיע מראש מה אני רוצה (ספרים!!!
) ובדרך כלל זה אפילו עובד (עדיין יש את אלה שמתעקשים לא להבין ולהביא קרם גוף...) רוב הפעמים אני גם אומרת בדיוק את מה שאני רוצה (שם הספר+מחבר- שלא יהיה מקום לטעויות) אבל זה לא כ"כ משנה כי במילא תמיד אפשר להחליף
(ואפילו בלי פתק) ככה שבכל מקרה מבחינת מתנות אני מסודרת... לא נראה לי שאי פעם קיבלתי ספר שממש קומם אותי (מצד שני אף פעם לא בדיוק הביאו לי את בדולינה) וגם אם היו מביאים לי ספר שטותי או מעצבן הייתי אומרת לעצמי שזה פשוט בגלל שנותן המתנה לא ממש מבין בספרים (ולצערי כל החברים שלי לא ממש מתעניינים או מבינים).לאחרים אני לא קונה בדרך כלל ספרים בגלל שכמו שאני רוצה מתנה שתשמח אותי אני מניחה שגם הם רוצים אותו הדבר ולכן אני מנסה לקנות להם משהו שנראה לי שהם יאהבו וזה בדר"כ לא יהיה ספר... חריג לכך זאת החברה שלי שיש לה היום יום הולדת... וקניתי לה את יער נורווגי
וגם זה רק בגלל שהיא ראתה אותי קוראת אותו פעם ואמרה לי שהיא התכוונה לקנות אותו ובסוף קנתה משהו אחר (רמז רמז...)

reneta

New member
מזמן איבדתי את הבושה ומאז המתנות

השתפרו פלאים! אני מכינה רשימת יום הולדת ומשאירה אותה אצל בעליה היקר. כל מי שפונה אליו ושואל אותו מה אני רוצה להיום ההולדת, הוא שולף את הרשימה וככה אני תמיד מקבלת את מה שאני רוצה (כנ"ל גם בימי ההולדת שלו). ביום ההולדת האחרון שלי, בשל היותי עובדת מיתוס, ביקשתי תלושי שי של מיתוס ואז יכולתי לקנות כל מה שאני רוצה במחירים של עובדי מיתוס... :) ובצורה כזו לא קיבלתי ספרים שקנו אותם חלילה וחס בסטימצקי :) 2 יתושים במכה אחת!

Arana

Well-known member
מנהל
כל מי שמכיר אותי טוב

טורח לקנות לי ספרים. בדרך כלל הם גם שואלים לפני כן...
וגם אם לא, הם מצרפים שובר החלפה, והשמחה רבה. בני המשפחה כבר התייאשו ופשוט נותנים לי כסף, וגם זה לא רע. ליום ההולדת האחרון קיבלתי, למשל, את "מסע אל תום האלף" ואת "מלך הנזיקין" (לא בחירה אישית שלי, אבל ספר חביב). בדרך כלל אני מעדיפה לקנות ספרים לבד. לגבי לתת ספרים לאחרים - אני מפחדת שלא לקלוע, ולכן אם אני קונה ספרים אני מצרפת שובר החלפה, מה שבטוח בטוח.

hadasbaril

New member
מתנות

אני מבקשת תלושים או ספרים ספציפים.אבל לאמא אני נותנת יד חופשית כי היא בדרך כלל מצליחה. לחברות שלי אני קונה ספרים או שלוחת אותן לבחור ספר עד תאריך מסוים. זה עובד לא רע.

arandiera

New member
אני אוהבת לקבל ספרי שירה

יש בזה משהו יותר מרגש ואישי וגם קשה יותר לפספס, משוררים חדשים תמיד כיף להכיר, עוד ספר של וולך רביקוביץ או שלנוסקי רק יעשה לי טוב על הלב, בשונה מספרי קריאה שבהם טווח הטעויות רחב מדי. ליומולדת 21 קנו לי בבת אחת גם האקסית וגם אמא ספר חדש של דוד אבידן, "אדמלה", אמנם מדובר באלבום מתנה למעשה אבל הוא כל ספר של אבידן הוא חגיגה, וזה כמתנה מומלץ בחום לקניה. בכל אופן נתקעתי עם שני עותקים של ספר יקר להפליא, כך הרווחתי את האפשרות להחליף אחד מהם ולזכות באוצר אמיתי - זיכוי לקנות מה שאני רוצה, הרווחתי שני אבידנים וקפקא מהסדרה של קליסיכיס (ככה קוראים להם?) אני אוהבת את הסדרה!! זול ואיכותי, ובאמת יכל להכנס לארנק.

למעלה