ספרים-המלצה

האבק

New member
כן, זה הספר

אני חושב שכדאי לך לקרוא את ההמשכים. אשמח לשמוע גם למה הוא הותיר בך הרגשה כזו, זה מעניין

לא משהו ספציפי

כנראה שזו אווירת אי הוודאות המוחלטת שמלווה את כל הספר... בייחוד מכיוון שהעולם שם מאוד שונה מעולמות הפנטזיה הרגילים, ודומה רק ב"קליפה החיצונית" לעולם שלנו... כל דמות, כל אלמנט, הוצג כבוגדני. ובנוסף על כך לא הייתה הצגה של ה"כללים" על פיהם העולם עובד. מישהו כאן כתב שמרטין גורם לנו להרגיש ב"שיר של אש ושל קרח" שכל דמות היא לגמריי לבד בעולמו, אך בעולם של ששאו"ק לפחות נקודת המוצא ברורה. כללי העולם לנקודת זמן מסויימת ברורים (ואח"כ הקסם מתחיל לאט לאט להתעצם), יש היסטוריה שמוצגת לקורא וכל דמות יודעת את מקומה במארג... ואילו ב"מצפן" כל זה לא היה קיים. לכל אורך הספר התחושה הייתה של סיוט בהמשכים: בכל פרק כל הכללים נמחקים, כל האמיתות מתבדות, והדמות רצה שוב אל הלא נודע בבריחה מסכנה שמחליפה תדירות את פניה. הדמות הראשית שלו ראליסטית להחריד, ראיית העולם של הקורא מוגבלת ליכולת ראייתה, ועדיין היא לא מצליחה לעורר הזדהות של ממש.

האבק

New member
וואו

כרגע גרמת לי לקרוא את הספר שוב
'חומריו האפלים' היא לא טרילוגיית פנטזיה רגילה, כפי שבטח שמת לב. אין צורך להשוות אותה לסדרות פנטזיה אחרות כמו ששאו"ק או שרה"ט. העולם שפולמן יוצר בספר הראשון מאד ריאליסטי - מצד אחד הוא מאד דומה לעולם שלנו (מבחינה טכנולוגית הוא דומה לעולמנו במאה ה-19) אבל מצד שני הוא מאד שונה: יש דמונים, להרבה דברים קוראים בשמות שונים (ניילון=משי פחם | מדען = תיאולוג ניסויי ועוד...). בכל מקרה, אני מאד ממליץ לך לקרוא את ההמשכים אם יוצא לך

bunnytherabbit

New member
עדיף שיחכה ויראה

מה קורה עם הסדרה ואם יש מישהו שימשיך אותה עכשיו שג'ורדן נפטר.

מגלין

New member
אני ממליצה על שבט דוב המערות וההמשכים../images/Emo20.gif

בעקבות קריאת הספרים התחלתי לחשוב איך אנשים חיו פעם לפני מיליוני שנים, ולהעריך דברים פשוטים שיש לנו היום.

Ayelet 363

New member
המלצות

ראיתי שכבר המליצו לך על הספרים שלה ראבל הספרים של רובין הוב מעולים!היא הסופרת האהובה עליי, על אחותי ועל חברה שהמלצנו לה עליהם. ספריו של גאי גבריאל קיי, הסופר השני הכי אהוב עליי. בתור ספרי מד"ב יש את חולית, המשחק של אנדר ועריצה היא הלבנה, שלדעתי מעלה הרבה שאלות מעניינות ומאתגרות. כמובן כמובן את הארי פוטר ירח-צל ומסעותיה וספר ההמשך דרקוני הזכוכית (הם אומנם גם קצת מז'אנר המד"ב אבל הם נחמדים).

המלצות

אני מניח שאם אהבת את שאושק, תאהב אולי גם את סדרת אמבר של רוג'ר זילאזני- הספר הראשון נקרא "תשעה נסיכים לאמבר", אגב. אומרים שהטרילוגיה של קרול ברג שיצאה בהוצאת גרף ("השתנות" הוא הראשון שבהם) היא מצוינת אך טרם הספיקותי

שלושה ישראליים

"עולם הסוף" של אופיר טושה גפלה, "הלב הקבור" של שמעון אדף, "כתר הדרקון" של אורי אורלב. עוד אחד טוב, לא ישראלי, זה "מרשעת" של גרגורי מגווייר. בנוסף אני מצטרף לרוב ההמלצות שרשמו כאן לפני

Tiryon

New member
המלצותיי

בלגריאד ומלוריאן כפי שכבר המליצו כאן כישור הזמן- בהנחה שיש לך סבלנות

למעלה