ספרים-המלצה

אפק7

New member
ספרים-המלצה

אני עומד לסיים את הספר הרביעי, וכמובן שיהיה קשה לחכות הרבה זמן לספר החדש, אז אתם יכולים להמליץ לי על ספרי פנטזיה טובים?(קראתי רק את שר הטבעות ואת "שיר של אש ושל קרח")

סתמרוח1

New member
יש לי בשבילך כמה

שושלת הרואים למרחק-רובין הוב טרילוגייה הספינות החיות-רובין הוב טרילוגיית המשך הליצן הזהוב-רובין הוב טרילוגיית המשך טרילוגיית ורד הנביא-מרגרט וייס וטרייסי היקמן מחזור שער המוות-מרגרט וייס וטרייסי היקמן שבעה ספרים חמישיית הצבעים(השמש השחורה)-טרוי דנינג חמישה ספרים אגדות חלק ראשון-אוסף של סיפורים ומכל מיני סופרים כולל את הסיפור על דנאקן הגבוה טרילוגיית שאנארה-לא זוכר את הסופר כרגע סדרת בליגרד ומלוריאן-5 ספרים כל סדרה של אדגינס אם אני לא טועה וזהו כרגע אם אני אזכר במשהו אני ארשום

mariats

New member
אתה מנסה לרצוח את הבן אדם

מוחית? המצב היחיד בו אני אמליץ למישהו לקרוא איזשהו ספר שקשור לחרב שאנארה הוא אם אני ארצה שאותו בן אדם יסבול יסורים קשים עמוקים ומתמשכים X: אבל מה אני יודעת..על טעם ועל ריח.. אני ממליצה על לעולם לא עולם של ניל גיימן או אבק כוכבים של אותו סופר הרואים למרחק באמת מאוד טוב למה שלא תנסה עוד ספר של ג'ורג' מרטין? חלום קדחת נראה לי קוראים לו..אני אישית לא קראתי כי יש לי המ..בעיה קשה מאוד עם ערפדים ~__~ אם אתה רוצה משהו קליל שמעביר את הזמן ממש בכיף תקרא את סדרת חפצי הכוח זה לא יותר מידי עמוק אבל ממש כיפי וסוחף כנ"ל בקשר לבליגרד

../images/Emo45.gif

גם לדעתי אסור להתקרב לשנארה... נורא! אדינגס נחמד... לתדהמתי גיליתי שהתרגום יותר שנון מהמקור. וגם שני סיפרי הסיכום של הסדרה: "בלגרת הקוסם" ו"פולגרה" מוצלחים יותר מהסדרות של הבלגריאד והמלוריאן. רק תקפיד אח"כ לפתוח דלתות עם הידית, ולא לנסות לומר להן לזוז. מרגרט וטרייסי נהדרים, בעיקר רומח הדרקון ומחזור שער המוות. טרילוגיית ורד הנביא מעניינת וחביבה, ואם אתה רוצה ממש להנות ממנה, דלג על הספר הראשון. חמישיית הצבעים זכורה לי לטובה (למרות שחלפו כמעט 10 שנים מאז שקראתי אותה, והייתי אז צעירה מאוד). בעיקר הסוף. מלבד הרעיון היפייפה בסוף כל הסדרה מתמקדת בעיקר ביצירת אווירה מסויימת ולא משלימה הייטב את המטלה של יצירת דמויות או עלילה של ממש. המלצה שלי: "ערפד הערפילים" - קצת סנטימנטלי מידיי, אבל בהחלט יצירת מופת. משהו נוסף שאהבתי בעבר הרחוק מאוד (ולאחרונה חזרתי לקרוא ומעט התאכזבתי) היא טרילוגיית פנהליגון.

סתמרוח1

New member
וואי פנהליגון

כמה שנים לא קראתי את זה,ולגבי שאנארה אולי זה ימצא כן בעיני אתם לא יוכלים לשפוט את הטעם שלו בספרים ובאותו נושא יש אולי אנשים שירצו להרוג אותי אבל יש עוד כמה סדרות סבבה עלילות חרב האופל-וייס והיקמן איי מונשיי ספרי ריבנלופט בכולל אחלה ספרים עולם הדיסק-טרי פראצ'ט ובשורות טובות שלו ושל גיימן נסיכי אמבר ושר השדים של רוג'ר זילאזני טרילוגיית הטומאלי של אדגינס

אמבר, בהחלט

רייבנלופט - יש ויש... אני דווקא אהבתי את "זקיפים" של מרגרט וטרייסי... לא את ההמשכים של "מגן הכוכבים", ולא את הגרסה המשוכתבת (ששמה שונה ל"גלימתו של קנדיס דאי") אלא את הסיפור הקצר המקורי.

אפק7

New member
תודה לכל המגיבים^^

ל MARIATS , אני אקרא עוד ספרים של ג'ורג' מרטין אבל התכוונתי לספרים כבדים,ארוכים, שאני לא אסיים ביום יומיים..

mariats

New member
אתה יכול לקרוא לי מריה ^^

ספרים קצרים הם לא בהכרח לא עמוקים וספרים כבדים הם לא בהכרח עמוקים כמו חפצי הכוח למשל 4 או 3 ספרים בומבסטים וכול מה שאני יכולה להגיד על זה הוא שזה כיפי קליל ומעביר את הזמן מצויין. לעומת זאת אלים אמרקאים שמישהו הזכיר פה כן גורם לך לסגור את הספר בסוף ולשקוע במחשבות על מה ניסו להעביר לך פה. אל תקח אורך כאינדקציה לאיכות

deathstar

New member
אל תקרא חפצי הכוח

אלו יהיו שעות שלא יחזרו. סדרת הספרים הכי נוסחתית שקראתי בחיי. פשוט ספר שהולך צעד צעד אחרי זה http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2829462,00.html אם תרצה ספר טוב לקרוא ולהתעמק בו (גם אם הוא לא בעולם פטנטסטי) זה הספר שוגון של ג'יימס קלאוול, אחד מהספרים הטובים ביותר שקראתי. גם הספרים האחרים של הסופר (ממה שקראתי, טאי פאן ובית האצילים) מומלצים. ספרים שאפשר לקרוא שוב ושוב ושוב וכל פעם להיות מופתע מחדש.

kheldar

New member
שכחת..

בבלגארידא+מלוריאן שכחת את קורות בלגאראת' הקוסום ופולגרה הקוסמת :p הסדרה אמנם אורכה אבל היא מאוד קלילה ונגמרת מהר. מהר מדי לטעמי

Tysha

New member
מסכן..

את הכי טובים כבר קראת :) אני יודעת שזה לא עוזר :)

יש לי כמה

המשחק של אנדר - אורסון סקוט קארד חומריו האפלים - פיליפ פולמן (המצפן הזהוב הוא הספר הראשון) מסעות טאף - ג'ורג' מרטין ילד מלחמה - קארין לוואצ'י זה נראה לי מספיק

dorgilyt

New member
פחות פנטזיה

יותר מד"ב, אבל אני ממליץ בחום על הספר "סחרור" בהוצאת גרף. אחד הספרים הטובים שקראתי.

Maha Vailo

New member
ספר מצוין

סיימתי לקרוא את הספר הזה שבוע שעבר ונהנתי מכל רגע. עוד המלצה - הזדמנות אחרונה ושערי אנוביס של טים פאוורס. ואם כבר המלצות, יש לי רשימת שמות ספרים שאיכשהו מצאתי (את השמות מצאתי, את הספרים עדיין לא...), אז אם מישהו קרא ויש לו המלצות עליהם, הן יתקבלו בברכה סדרת Wild Cards, הילדים של הורין - טולקין, קטן גדול - ג'ון קראולי, הבת של מלך העלפים - לורד דאונסי, Ysabel גיי גבריאל קיי.

bunnytherabbit

New member
אני ממליץ

אם אתה מחפש ספרים עבים ( יחס טוב של מחיר מול תוכן) אז אני ממליץ על : אלים אמריקנים, תצפית עבר, ספר יום הדין, סדרת היפריון ועוד.

EverMan

New member
את ספר יום הדין

לא סבלתי. אין לו שום פואנטה ונדמה שהוא פשוט עומד במקום חצי עלילה. אלים אמריקאים ספר נהדר. מומלץ בחום ואף יותר.

האבק

New member
הנה כמה + ../images/Emo32.gif אתר מסכם של מיתופיה

חומריו האפלים / פיליפ פולמן - סדרת פנטזיה מדהימה ועמוקה מאד. ממליץ לקרוא מהר לפני שיצא הסרט (בדצמבר). הספר הראשון הוא "המצפן הזהוב" והמשכיו הם "המזלג המעודן" ו-"משקפת הענבר".
טרילוגית ברטימאוס / ג'ונתן סטראוד - עוד סדרת פנטזיה מעולה עם קסמים ושדים וכו', אבל היא מאד מאד מיוחדת וכתובה בדרך ה-POVים כמו ששאו"ק. כמו כן, היא מאד משעשעת וכיפית לאללה... הספר הראשון: "הקמיע מסמרקנד" והמשכיו הם "עינו של הגולם" ו- "שער תלמי"
הלוויתן מבבל / הגר ינאי - פנטזיה ישראלית
זה מעולה, והסופר הושראה מחומריו האפלים *ו*מטרילוגיית ברטימאוס, אז זה שילוב מעולה.
הארי פוטר!
ול-
: אתר מסכם לכנס מיתופיה 2007 עלה סוף סוף! אתם מוזמנים להכנס ולהתרשם! יש שם כמובן תמונות http://www.mythopia.org

שאלה על המצפן הזהוב

קראתי משהו בתרגום לרוסית עם שם דומה ואני לא בטוחה שזה אכן הספר הזה (מישהו דחף לי ליד)... האם זהו הספר בו הגיבורה הראשית היא ילדה שעוזבת את אביה ובורחת עם הצוענים ונפגשת בסוף עם דובי הקוטב? ובו לכל אדם יש "מלווה" בדמות חיה שמשקפת את האופי שלו? היו שם הרבה רעיונות מקוריים מאוד, וקראתי אותו בעניין רב, אבל הוא הותיר בי תחושה מאוד קשה. אני לא בטוחה שהייתי מעוניינת לקרוא את ההמשך.

למעלה