ספרים אחרים

ספרים אחרים

שני ספרים שקראתי ביחד לאחרונה - לוקח כל פעם 2 בספריה - הזכירו לי את מרטין כל אחד בצורה אחרת. דרקון הוד מלכותו - ספר פנטזיה שמביא את השוני שביחסה של דאני לדרקוניה לכלל מהפך. ו המלאך השחור - רומן הסטורי שמביא את האוירה של השתתפות במלחמה אבודה מראש לאותן רמות של דכאון שמרטין יכול לדרדר אליהן, ואני תוהה אם הוא הכיר את הספר.

האבק

New member
אאל"ט ההמשך כבר כתוב

זו אמורה להיות טרילוגיה, ואם אני לא טועה הספר השני (ואולי גם השלישי?) כבר נכתבו באנגלית... אגב, פיטר ג'קסון מתכוון להפיק מהספר הזה סרט

Sedna

New member
יצאו ארבעה, החמישי בדרך

עד עכשיו יצאו באנגלית 4 ספרים: 1. His Majesty's Dragon 2. Throne of Jade 3. Black Powder War 4. Empire of Ivory (יש לי את כולם בבית, אבל עדיין לא הגעתי אליהם). אני לא יודעת מתי יתרגמו לעברית את השלושה הנותרים. ב-8.6.08 עומד לצאת הספר החמישי - Victory of Eagles ואפשר כבר לעשות pre-order דרך אמזון.

Balerion

New member
המלאך השחור

אאל"ט המלאך השחור נכתב על ידי מיקה ולטרי. הוא מספר על אציל נוצרי בקונסטנטינופול (היא איסטנבול של ימינו), בזמן המצור והכיבוש התורכי של העיר. זה היה מתישהו במאה ה-15. וזה בלי חיפוש בויקיפדיה ואפילו בלי שקראתי את הספר עצמו! (במקרה דפדפתי בו קצת לפני כמה חודשים) אמנם לא קראתי את המלאך השחור אבל את ששאוש"ק כמעט סיימתי לקרוא ואני לא רואה הקבלה ישירה בין הספרים... אגב זאת ההודעה הראשונה שלי אז שלום לכולם, נעים מאוד וכו'. The Black dread

המלאך השחור

זה לא ספר פנטזיה - מדובר ברומן היסטורי כמו כל הספרים שאני מכיר של אותו סופר. ההקבלה היא ברוח הדכדוך הנושבת ממנו המקבילה לפרקים רבים בששאוש"ק ובתאור האמין של זוועות המלחמה גם בימי הביניים - מה שהולך לאיבוד בד"כ בתיאורי קרבות הירואים הן ברומנים היסטורים והן בספרי פנטזיה. ככלל, כבר כתבתי בעבר שאחד הדברים שאני אוהב בפנטזיה של מרטין היא שהוא מצליח לכתוב עלילות חיות ומקוריות תוך הצמדות לרוח של כתבים אמיתיים מימי הביניים המתארים לא רק את הקרבות וההתרחשויות אלה גם את התגובה והרגש שמאורעות כאלה מעוררים בעדים להם - במציאות, לרוב נזירים שמלאו את תפקידי ההיסטוריונים. ואם נחזור למלאך השחור, לדעתי הסיפור הוא לא על אציל כזה או אחר, אלה יותר על משאלת מוות של אדם רדוף.

למעלה